tag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post1154776654052180751..comments2023-10-19T18:59:18.498+03:00Comments on nurtenbegendi.: İNSANLIĞIN BUNDAN HABERİ YOK AMA BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ADIMDI:)nurtenbegendi.blogspot.comhttp://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-41595559013109592802013-10-07T00:45:57.242+03:002013-10-07T00:45:57.242+03:00Sevgili Nurten hanım; karbonat meselesi topluma ma...Sevgili Nurten hanım; karbonat meselesi topluma mal oldu; lütfen ama :P Karbonat meselesine henüz cesaret edemediğimden bildiğim eski yöntemle devam ediyorum şimdilik. Bu arada kötü haber; sütçüm tüpçüyle kaçtı, ben de yeni bir süt sağlayıcı bulana kadar market yoğurdu almadım :) Sevgiler, kolay gelsin.Gülen Tezerhttps://www.blogger.com/profile/04512548060555149698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-13713163322690129622013-10-07T00:42:26.999+03:002013-10-07T00:42:26.999+03:00NarÇelen hanım; yorumunuzu az önce gördüm, geç yan...NarÇelen hanım; yorumunuzu az önce gördüm, geç yanıt için kusura bakmayın. Yoğurdun taş gibi olması bence sütün ne kadar süt olmasıyla, sütün yoğurtla ne kadar karışmasıyla ilgili. Kaya tuzu evet çok hafif ekşi bir tat veriyor ama asıl nedeni damak tadı. Tuzsuz yaptığımda ağzımda şekerli bir tat kalıyor ve ben bundan hoşlanmıyorum. Umarım istediğiniz gibi yoğurtlar yaparsınız. Sevgiler..<br />Gülen Tezerhttps://www.blogger.com/profile/04512548060555149698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-59789356023328593612013-10-06T18:46:19.739+03:002013-10-06T18:46:19.739+03:00Tamamen aynı fikirdeyim. Bence de makina falan hik...Tamamen aynı fikirdeyim. Bence de makina falan hikaye ki zaten bunu yazımda da belirttim. Yeter ki insan yapmayı istesin ve bir kere de denesin. Ben çoook uzun zamandır yoğurt yapmamıştım. Üstelik makinayı da taa ne zamandır bekletiyordum. Bir deneyeyim dedim. 2 kere yaptım. Aslında marketten aldığım yoğurt hiç içime sinmiyordu epeydir. Bu da vesile oldu yoğurt yapımına başlamak için. Ziyaretiniz için teşekkürler.nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-10053055119394945082013-10-06T18:42:34.954+03:002013-10-06T18:42:34.954+03:00Zaman hakikaten bazan ilaçtır. Allah yolunuzu açık...Zaman hakikaten bazan ilaçtır. Allah yolunuzu açık etsin. Kolay gelsin. Ziyaretin için teşekkür ederim arkadaşım.<br />nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-29001209914659091972013-10-06T01:56:48.347+03:002013-10-06T01:56:48.347+03:00Nurten hanim yogurt yapmak icin makineye gerek yok...Nurten hanim yogurt yapmak icin makineye gerek yokki .Belli isidaki süte yani kücük parmaginizi batirdiginizda hafif sicak olacak 1 litre süte 1 kasik yogurt hesabiyla mayalayip agzini kapattiktan sonra soguk haldeki firina koyun firinin kapagini kapali tutun 4 saat sonra yogurdunuz hazir .Ben yaklasik 25 yildir böyle yaparim-Eskiden battaniyeye sarardim 1 yildir yogurdumu firinda mayaliyorum. böylece kabin etrafina bir sey sarmaklada ugrasmamis oluyorum..Cokda güzel oluyor tavsiye ederim.Mehtapnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-63342976813009019772013-09-28T01:32:25.526+03:002013-09-28T01:32:25.526+03:00 Merhaba Nurten Hanım, oğlumun durumunu sormuşsunu... Merhaba Nurten Hanım, oğlumun durumunu sormuşsunuz yeni gördüm. Ameliyattan sonra yorum olarak durumu anlatmıştım, şimdi biraz daha iyi ama halen yatıyor.Otururken dengesini sağlayamıyor, doktoru zamanla düzelir diyor ...<br /> Ben de yıllardır yoğurdu kendim yaparım klasik yöntemle...4 saatte mayalanır,kapak olarakta süzgeç kapatıp üstünü örterim..Sizde mayalanma süresini azaltırsanız çok ekşi olmaz diye düşünüyorum..Sevgiler...Türkanhttps://www.blogger.com/profile/16182057706633188038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-87800294376023473462013-09-27T22:51:17.206+03:002013-09-27T22:51:17.206+03:00Ben de sütçünün sütünü tercih edenlerdenim:) Kutu ...Ben de sütçünün sütünü tercih edenlerdenim:) Kutu sütlerini sevemedim gitti. Sütün enfeksyon açısından iyi kaynaması gerekiyor. Bu yüzden kaynama noktasına gelince iyice kısıp uzun süre kaynamasını sağlıyorum. Ayrıca arada bir de karıştırıp üst kısmının da kaynamasına çalışıyorum. Hepimize afiyet olsun)nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-14373682571415546252013-09-27T22:28:04.555+03:002013-09-27T22:28:04.555+03:00Bir de tencerede yapıp üstünü örtmeyi düşünüyorum,...Bir de tencerede yapıp üstünü örtmeyi düşünüyorum, bakalım.nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-60998366519995273372013-09-27T22:27:26.819+03:002013-09-27T22:27:26.819+03:00Canım benim buralarda olsan bir kase de sana getir...Canım benim buralarda olsan bir kase de sana getirirdim ama dünyanın en kolay işi bu, yapabilirsin. Sevgilerimle.nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-4371469505804812902013-09-27T19:45:02.313+03:002013-09-27T19:45:02.313+03:00Nurten Hanım bu adımı atmakla çok iyi etmişsiniz, ...Nurten Hanım bu adımı atmakla çok iyi etmişsiniz, ev yoğurdu nasıl olursa olsun, en sağlıklısı. Ben devamlı yapıyorum ve yıllardır hazır yoğurt almıyoruz.Yakınlardaki bir köyden gelen sütçümüz var. Sabah sağılan süt, öğleden sonra bizim evde yoğurt oluyor.<br />Yoğurdun daha katı olması için sütün uzun kaynatılarak suyunun uçurulması lazım. Yani 3 lt süt 2 lt oluncaya kadar. Ama bence hiç gerek yok. Ben suyunu süzdürüp içiyorum, çok faydalıymış.<br />SevgilerimleNOWACRAFThttps://www.blogger.com/profile/11699573477566064798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-10760159648176837392013-09-26T08:53:23.240+03:002013-09-26T08:53:23.240+03:00afiyet olsun Nurten hanım, bizde ev yoğurdunu çok ...afiyet olsun Nurten hanım, bizde ev yoğurdunu çok severiz, gel git kaşık kaşık yeriz, ama ancak memlekete gittiğimizde ve gelirken getirerek yiyebiliyoruz tabi, herkesin sütü,yoğurduda yenmiyor maalesef, birde hazıra alıştık ne yazıkki artık. ev yoğurdu 5 saat civarında oluyor üstünü sararak, ve dolaba kaldırıp iyice kalıplaşması beklenirse dahada güzel oluyor.. sevgiler...ilmekilmek40http://www.ilmekilmek40.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-40234797907361332162013-09-26T02:28:11.613+03:002013-09-26T02:28:11.613+03:00bunu bugün bir arkadaşıma bahsettim ana da mantıkl...bunu bugün bir arkadaşıma bahsettim ana da mantıklı geldi :)<br />takipteyim :) sevgiler.ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcıhttps://www.blogger.com/profile/13268385725054944482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-84362401967455915792013-09-25T22:27:32.319+03:002013-09-25T22:27:32.319+03:00ay çok özendim şimdi....ay çok özendim şimdi....huuuubakbihttps://www.blogger.com/profile/04826450860889525070noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-431027768357332252013-09-25T19:00:04.803+03:002013-09-25T19:00:04.803+03:00Kesinlikle ve hemen yapmalısın:)Kesinlikle ve hemen yapmalısın:)nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-70618288769622806902013-09-25T18:59:44.967+03:002013-09-25T18:59:44.967+03:00Sevgili Narçelen; taş gibi yoğurdun sırrını bulurs...Sevgili Narçelen; taş gibi yoğurdun sırrını bulursam, emin ol onu da paylaşırım:)nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-81303680806322260462013-09-25T18:58:48.249+03:002013-09-25T18:58:48.249+03:00Gülen Hanımcığım; kaya tuzunu da deneyeceğim. Keşk...Gülen Hanımcığım; kaya tuzunu da deneyeceğim. Keşke karbonat meselesi eşimle aramda kalsaydı da yazmasaydım. Ama yazmış bulundum. Milyonlarca izleyenim okudu artık silsem de olmaz:)) Şaka bir yana onu da deneyip yazacağım. Siz şimdilik yapmayın. Veya denerseniz haber verin:)nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-42598167354301039492013-09-25T18:53:25.584+03:002013-09-25T18:53:25.584+03:00Karbonat şimdilik bizim teorimiz, hayata geçirir v...Karbonat şimdilik bizim teorimiz, hayata geçirir ve iyi sonuç alırsam, bir kaç kere dener sizlere de anlatırım. nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-62280156906412925582013-09-25T18:52:13.405+03:002013-09-25T18:52:13.405+03:00Yumurtalar için geçmiş olsun. Alet dediğinin üstün...Yumurtalar için geçmiş olsun. Alet dediğinin üstünde 1-şunu yap, 2- bunu yap yazmalı. Kılavuzu kaybedince fena. Bir de onca para verip aldığımız ve içinde İbranice'den Hintçe'ye her dilin olup da Türkçe'nin bulunmadığı kullanım kılavuzlarına sahip cihazlar var ki, ithalatçıları tam dayaklık:))nurtenbegendi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/16329656936535439841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-65406519783052653792013-09-25T13:55:51.465+03:002013-09-25T13:55:51.465+03:00ben de AOÇ nin sütleriyle yoğurt yapmayı denemeye ...ben de AOÇ nin sütleriyle yoğurt yapmayı denemeye başladım. aynen anlattığınız şekilde. ama tuzu hiç duymamıştım. denediğim her şeyi blogumda paylaşıyorum. henüz taş gibi yoğurt kıvamını elde edemedim, biraz yumuşak oluyor ama tadı güzel. ben biraz ekşi severim. bakalım bir de tuzlu deneyeyim, ekşimsi olacak mı?NarÇelenhttps://www.blogger.com/profile/13402782375780944639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-3311548511867598362013-09-25T08:29:57.303+03:002013-09-25T08:29:57.303+03:00Yoğurt yapmaya özendiriyosun bendemi yapsam...Yoğurt yapmaya özendiriyosun bendemi yapsam...Sevginin Ruhuhttps://www.blogger.com/profile/07855143962359284204noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-35393509710621091842013-09-25T01:47:21.233+03:002013-09-25T01:47:21.233+03:00Merhaba; ellerinize sağlık. Ekşi yoğurdu ben de ço...Merhaba; ellerinize sağlık. Ekşi yoğurdu ben de çok severim. Makine kullanmaksızın yoğurdumu ben de evde yapıyorum; hele hele tam dolapta azıcık unutup il dışına gidip bir ay sonra döndüğümde gördüğüm hiç bozulmamış, küflenmemiş yoğurt manzarası karşısında ev yapımı yoğurt şart oldu.<br />Benim tarifimse şöyle: eski yöntem; sütü kaynatıp altına kalın bir bez serdiğim porselen bir kaba aldıktan sonra serçe parmağım 20ye kadar saydığımda yanmayacak kadar ılıdığında bir çorba kasesine iki çorba kaşığı yoğurt, alacak miktarda süt ve bir tatlı kaşığı kaya tuzu koyup homojen olana kadar karıştırıyorum. Sonra yavaş yavaş ve karıştırarak süt tenceresine döküyorum. Burası önemli: Kabın üzerine kafes şekli alacak biçimde ahşap kaşık yerleştirip üzerine havlu örtüyorum ki damıtma gerçekleşmesin. Ahşap kaşık ve havlu buharı tutacak ve süt tenceresine yağmurlama yapmayacak; bir anlamda emin olmamakla birlikte sanıyorum ki sizin karbonat görevini ben ilkel yöntemlerle sağlamış oluyorum. Son aşama polar ya da yün türü örtülerle çevresini sarıp dört saat dışarıda beklettikten sonra buzdolabına koyuyorum. Yoğurdum ertesi gün tüketilmeye hazır hale geliyor.<br />Bu arada kaya tuzu yoğurdun çok tatlı olmaması için bir önlem; kaya tuzu benim çok sevdiğim ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ tadı veriyor benimkilere.<br />Sevgilerle yeni yoğurt çalışmalarınızda başarılar diliyorum..Gülen Tezerhttps://www.blogger.com/profile/04512548060555149698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-68574204062172736812013-09-25T01:07:01.705+03:002013-09-25T01:07:01.705+03:00Ne desem ki şimdi makinana sağlık mı:))))
şaka b...Ne desem ki şimdi makinana sağlık mı:))))<br /><br />şaka bir yana evde yoğurt olayı en sağlıklısı ben de klasik yöntemle cam kavanozlara mayalıyorum dolapta da yer tutmamış oluyor.<br />Ekşilik oluş süreci uzun tutulduğunda da oluyor.Karbonat hakkında ayrıntı verseydin keşke ölçü anlamında ne kadar koymalı gibi.<br /><br />afiyetle tüketin sevgiler.ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcıhttps://www.blogger.com/profile/13268385725054944482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2433125785914823379.post-82662904881808277062013-09-25T00:55:37.757+03:002013-09-25T00:55:37.757+03:00zevkle okudum cnmm alet varken yapmamak olmaz ki n...zevkle okudum cnmm alet varken yapmamak olmaz ki ne de guzel tutmus :)evet ama karbonat sutu tasirmaz mi .benimde yurtdisindan gelen yumurta haslama makinam vardi nasil kullancagimi bilmeden kullandim bir muddet sonra o alarmi otunce fisini cekmek gerekmis bir dugmesi yoktu sanirim patlamisti yumirtalr;))))maviihttps://www.blogger.com/profile/15392337740532383727noreply@blogger.com