11 Ağustos 2012 Cumartesi

ÇEŞİTLEME

  • Bahçemizin ilk mahsülünü bugün iftarda yedik: 4 adet sivribiber! 


  •  Gülce'min hırkası tam gaz ilerliyor. Bunda benim hızımdan ziyade, ipin kalınlığı etkili oluyor, aramızda kalsın:) Arka bedenin 38, ön bedenlerin 20, omuzların 10 ilmek olduğunu söylemeliyim:) 


  •  Burada belki pek çok hanımın uyguladığı bir omuz kapatma yöntemini uyguladım. Omuzlardaki açık ilmekleri sırayla 1 ilmek ön omuzdan, 1 ilmek arka omuzdan şişe takıp, örgünün ters yüzünden keserek kapattım. Özellikle ipiniz fazla kalın değilse sonuç daha da mükemmel oluyor.


  •  Geçtiğimiz hafta annemlerde iftardaydık. Her zaman olduğu gibi muhallebiyi ben süsledim.




  •  Anneme Kuran-ı Kerim öğreten komşusunun küçücük kızı oruç tutuyormuş. Aşağıdaki muhallebi de onun için özel olarak süslendi. 


  • Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'u, Olimpiyat Oyunlarında gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyorum. 
  • Bu Ramazan eşim, sahurda sebzeli bulgur pilavı yerse, ertesi gün ne midesinin ekşidiğini, ne de acıktığını fark etmiş. Neredeyse her gün bulgur pilavı pişirdim. Oğlumla ben, artık çok uzunca bir süre bulgur pilavı yememeye karar verdik:)
  • Bugün iş dolayısıyla bir çok hastaneyi aramam gerekti. Türkiye'de cuma günü öğleye doğrudan itibaren yaklaşık 2 saat boyunca idari kadronun görev yerinde olmadığını bir kere daha yaşayarak öğrendim. Bu memleketin baştabiplerinin, müdürlerinin, başeczacılarının, satınalmacılarının vb stratejik yerlerdeki insanlarının erkek olmamasını öneriyorum. Çünkü hepsi cumada olunca kimseyle iş yapılamıyor.  

13 yorum:

  1. oh afiyet olsun,acıda olsa ne tatlıdır o biberler değil mi...
    yaaa o nasıl muhallebi süslemek öyle,ben zaten bir oturuşta 3 kase yerim,böylesini kimselere bırakmam herhelde..eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Yiyecekler için afiyet olsun:)
    Gülcenin hırkasına güle güle giysin diyorum.
    En çok da hastanelerin kadroların
    ile ilgili teklifini beğendim.Öyle beğendim ki tüm devlet dairelerindeki önemli masalarda uygulayacağım. Başbakan veya yakın yetkili olduğumda. Müthişsin:))

    YanıtlaSil
  3. dalından taze kopmuş mis gibi kokar o biber ve dometesler önümüzdeki yıl ürünün bol olması dileyiyle afiyet olsun gülcenin hırkasını dört göz bekliyorum bitmiş halini altına ne dikeceksin minik minik ne keyifli olur bişey dikmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşecim sap biber dikmiştik, tane de biber verdiler. Zannederim alıp alabileceğimiz bütün biberler bunlar:)) Komşunun ağaçlarının gölgesinde kalıyorlar galiba, o yüzden domatesler de kızaramadı. Seneye bostanın yerini değiştirmeyi düşünüyorum:))

      Sil
    2. Num lock kapalı kalmış, anlamsız bir cümle ile başlamışım. Diyecektim ki, 4 sap biber diktik, 4 tane de biber aldık:))

      Sil
  4. ah o biberler ne lezzetlidir kim bilir, afiyet şeker olsun.:)

    YanıtlaSil
  5. Biberler daha çok verir inş. Azına da bereket diyelim. Muhallebiler nefis görünüyor.Afiyetler olsun.Gülce kızın, hırkasını güle güle giysin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye bostanımın(!) yerini değiştireceğim. Fazla güneş alamadığı için domatesler kızarmıyor diye düşünüyorum. Ziyaretin için sağol canım.

      Sil
  6. nurten ben ,bu tarz kalın ipliklerin dikilecek ve kesilecek yerlerine ,

    hiç kesmiyorum ilmekleri kendi kendisiyle kesiyorum ,şöyle bir ilmek ön omuzdan ,bir ilmek arka omuzdan tıgla çaprazlama kesiyorum

    http://orgudersi.blogspot.com/2010/12/orgu-sapka-modeli-yapm.html

    şapkanın arka kısmında nasıl kestigim ,içli dışlı var istersen onu dene ,omuza batma yapmasın diye böyle yapıyorum

    biberlerin afiyet olsun ,dayımların küçücük ev bahcesinde gecenlerde domates ekmişler bir kokuyordu ki sorma ,elledim feslegene sürer gibi kokladım ,bambaşka bişi ,özendim valla .

    muhallebi beni ye diyorrr

    YanıtlaSil
  7. Canım sağol paylaşım için, muhakkak gidip bakıyorum.

    YanıtlaSil