22 Ağustos 2012 Çarşamba

ÇOK ÖNEMLİ ŞEYLER YAPTIM:))))

Evdeki ipleri bitirmek için işe girişmiştim. Önce şal olarak başladığım, sonra Gülce'ye hırka olarak kariyerlerini devam ettirdiğim ipler; oğlumun "hırka yapma, şöyle kolsuz, kısa bir şey yap" direktifiyle yelek olarak hayatlarını sürdürürlerken, artanlarının ne yapılacağı sorunu ortaya çıktı. Bu arada oğlumun bir boleroyu tarif ettiğini de sonradan anladım. Erkekler Marstan ne de olsa, anlamak bazan zor olabiliyor:))
Turuncu ve yeşil iplerin kalanlarını değerlendirerek, hakikaten de ihtiyacım olan şeyler üretmeyi düşündüm: Tutacak! Aslında bu eve taşınırken bir sürü hazır veya örgü tutacağımı, göre göre bıktığım için, eski-yeni demeden atıp gelmiştim. 
İpler zaten kalın. Bir de 2 kat yapıp 8 numara şişle ördüm ki, tam benlik. 14 ilmekle, kafama göre en sevdiğim örgü deseni olan haroşa ile ördüm gittim. Turuncudan hiç ip kalmadı. Kenarları yeşil iple tığladım. Kalın ve yumuşacık tutacaklarım oldu.  

Aşağıdaki fotoğrafta yeşil ipten, kalan son parçayı görüyorsunuz. Ucu ucuna deyimi bunun için kullanılabilir:)) 


Ben bunları çok sevdim. Sanat eseri gibi fotoğrafladım. Beni mutlu ettiler az şey mi yani? 
DİP NOT: Bayramda hırkasının bitmemiş halini girdirip denedim, tam geldi Gülce'me. Yaka, kol oyukları ve önler için ince parçalar örüp bitireceğim. Çok beğendi, zaten kendisine bir şeyler yapılsın, o odak olsun, bayılıyor. 

12 yorum:

  1. çokda güzel olmuşlar canım güle güle kullan .. hırkayı merak ettim şimdi görmek isterim en kısa zamanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok önemli bir şey değil Neclacım, insanın elinden arada sırada bir şey çıkınca üç beş yazıya konu oluyor, o kadar. Yakında bitecek paylaşacağım. Sevgiler.

      Sil
  2. ellerine sağlık, renkler çok güzel,düzgün örülmüşler, çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İp o kadar kalın ki, hatayı çok çabuk gösteriyor. Söküp bu tutaçları yeniden örmüşlüğüm var:)) O yüzden düzgün:)) Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  3. Hırkayı merak ettim, önceden yayınladın da görmedim mi yoksaaa :(
    Hamarat olunca kalan yünler değerlenir işte böyle, hem de pufuduk pufuduk tutaçlar olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu Ablacın yakında gösterimde hırka. Ancak küçük bir farkla: Yelek olarak:))

      Sil
  4. Valla konu "değerlendirmek" olunca yapılan şeyler özenliyse bir de, bayılıyorum. Blog adımdan da belli zaten degerlendiriyorum.blogspot.com :)

    Bence çok cici olmuşlar, elde yapılmış gibi değil sanki hazır gibi duruyorlar ellerinize sağlık :) Eminim işlediğiniz şal da hırka da çok şık olmuşlardır. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Önce şal yapayım dedim, sonra hırkaya çevirdim. Sonra oğlumun ısrarıyla yelekte karar kıldım. İyi ki de öyle yapmışım, hırkaya kol yapamayacakmışım, ip çok azmış. Kalın olunca fark edememiştim. İşte kalan iplerle de bu tutacaklar çıktı ortaya.

    YanıtlaSil
  6. you are working well my dear :)
    thanks for visiting my blog & leaving sweet words :)
    Lots of Love ~

    YanıtlaSil
  7. I forgot to tell you one thing dear..
    here in the capital city of Pakistan & the main street in Islamabad is call Ata'turk avenue :) and here we also have a town called Izmir town :)
    Pakistanis & Turkish people are having strong bond of love & brotherhood & no one can break this...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,iplerin rengine bayıldım.Yeleğin ne kadar güzel olacağını şimdiden kestirebiliyorum.Ufakta olsa insan kendi yaptığı şeye fazla değer veriyor.El emeği çünkü,sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık nurtencim çok güzel olmuş tutacakların iyi günlerde kullan canım :)bende yapabilirim sanırım bu tutacaklardan çok hoşlar..

    YanıtlaSil