12 Ekim 2014 Pazar

ELBİSE DİKTİM

Eylül 2012, 109 nolu elbiseyi uzun zamandır dikmek istiyordum ama malum tembellik başa dert. 
Dün gece yattım, aklıma bu elbise geldi. "Uykum da yok, kalkıp kalıbını keseyim de sabah dikerim" diye düşünürken uyuyakalmışım. Ne de olsa saat gece yarısını çoktan geçmişti, uykumun olmaması imkansızdı aslında. 
Kumaşım kazayağı desen ama burada anlaşılmıyor ne olduğu. Bu gün de öğleden sonra bir çırpıda kalıbı çıkarıp akşama kadar diktim bitirdim. Aslında hepi topu 2 saatlik bir iş ama kafamın dikine dikine gittiğim için bir kaç hata yaptım, söktüm, yeniden diktim. Dikiş açıklamalarına uymak en iyisi, okumaya üşendim, uzun sürdü. 
Dergide bu modelin dikiş açıklamaları resimli ve çok kolay anlaşılır, siz benim gibi yapmayın kesinlikle okuyarak devam edin yolunuza.
Kalıp olarak da çok sade. Yalnızca 3 ana parçası var. Arkada fermuar takmıştım, sonradan kumaşım esnek olduğu ve gizli fermuar giyilince sırtımda alenen sırıttığı için çıkarttım ve arkayı da kapalı diktim. Yaka omuzlara doğru fazla açık gibi geldi, biraz daralttım. Ön yaka açıklığı da fazla kapalı geldi, aşağıya doğru azıcık oydum. Yaptığım tüm değişiklik bu kadar. Tavsiye edebileceğim bir kalıp.

37 yorum:

  1. dergiyi ilk aldığımda bu elbisenin kalıbını çıkarıp kumaşı kesmiştim..asıl tembellik benimki elbise öyle dikilmeyi bekliyor..iyi günlerde kullanın çok hoş olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınıza 8 günde ancak cevap yazabildiğim için tembellik konusunda kimseye sıranın başını kaptırmam şekerim :) Biran önce dikilmeli ve blog alemine gösterilmeli o elbise de bence. Sevgiler.

      Sil
  2. Bu kalıba benzer benimde bir kalıbım var. Bende onu çok seviyorum. Elbisen gerçekten çok şık güle güle giy:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Türkan Hanımcım. Galiba bu kalıptan bir kaç elbise daha dikerim ben. Sevgiler.

      Sil
  3. çok güzel çok şık bir elbise olmuş. Çok beğendim. Güzel günlerde giyin inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin arkadaşım. Güzel ifadelerin ve dileklerin için çok teşekkürler.

      Sil
  4. bu kalıbı çok kullanan oldu ve duruşu da çok güzel. sizin ki de harika olmuş elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande Hanımcığım çok teşekkür ederim. Hakikaten çok hoş bir kalıp; dar değil, bol değil, fazlalık kapatıcı. Daha ne olsun :)

      Sil
  5. Hep niyetlendiğim modeldi, bana gayret verici bir yazı oldu. Güle güle giyin, çok şık olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyse en kısa sürede sizin blogda da bumodeli görmek isteriz. İsteriz değil mi kızlar? İsteriz isteriiizzz!

      Sil
  6. Çok güzel bir elbise olmuş. Ben zaten hiç öyle 1 saatte dik giy bir insan olamadım. Çok iyi anlıyorum seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaah o beş dakkada Beşiktaşçı arkadaşlardan olabilseydik iyiydi de, olamıyor işte :) Olsun, biz de sindire sindire ilerliyoruz. Sevgilerimle.

      Sil
  7. Bu elbiseden bir arkadaşın tavsiyesi ile ben de diktim ama üzerimdeki resmini çekemedim.Yakası dar olduğu için kare yapmıştım. Seninki de çok güzel duruyor üstünde, iyi günlerde kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Keşke biz de bir görseydik elbiseyi. Bu arada, birisi kare yaka mı dedi? Hııımm iyi fikirmiş. Sevgiler.

      Sil
  8. Gule gule giyinin. Ben de dikmiştim bundan ama o eteklerin evaze inisini kendime hic yakistiramadigimdan bir tatli genc kıza hediye oldu. Ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin dikiş performansına yetişmek zor arkadaşım. Maşallah etrafa bile dağılmaya başladıysa, yakında seri üretime de geçilecek gibime geliyor :) Ben de bazan diktiklerimi kendime yakıştıramazsam, beğenen birilerine hediye ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  9. Güle güle giyin elinize sağlık. Çok şık duruyor, ben de öyle hemen dik bitir ve giy yapamıyorum kolay kolay belki de çalışınca kolay olmuyor bilmiyorum özeniyorum çabuk proje bitirenlere gayet güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazcık "olmuşken tam olsun" istiyoruz da ondan. Mesela dikerken ütüleye ütüleye gidiyorum, düzgün olsun diye. İlla ki sürfileleri yapılsın istiyorum. Tüm bunlar da zaman çalıyor. Düzgün iş çıksın da ortaya sorun değil. Sevgilerimle.

      Sil
  10. Aynen öyle dergilerin açıklama bölümlerini okumak gerektigini bende birçok hata yaptıktan sonra anladım.Dediginiz gibi isin teknigini bilmeyince hangi sıraya göre hareket edecegimizi de karıştırıyoruz elbise cok hoş olmuş bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin tuhafı, o kadar basiretim bağlanıyor ki bazan; kitaba bakmaya üşendiğimin, sonuçta sıkıntıya gireceğimin de bilincinde olarak ilerliyorum. Gerçi bu elbisede o kadar da büyük sorunlar olmadı ama arkadaki fermuar çok oyaladı, zaman çaldı. Neyse, sonuç iyi ya ben ona bakarım. Katılımın için teşekkür ederim, yine beklerim. Sevgilerimle.

      Sil
  11. Üzerinde çok şık duruyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında fotoğraftan daha iyi duruyor :) Çok teşekkür ediyorum, kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  12. harika olmuş eline sağlık o açıklamaları okuyorum okuyorum bir şey anlamıyorum ben ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyarak olmuyor arkadaşım. Eline kesik parçalarını da alıp deneye deneye doğruya ulaşıyorsun. Bu şekilde her türden bir kaç parça çalışınca ne demek istenildiği ancak anlaşılıyor. İşte o zaman burdanın dediğinden bile sapıp, sıralamayı kendin yapabiliyorsun. Arada bir de ufak kazalar olabilir, canımızın sağlığı artık, napalım :) Sevgiler.

      Sil
  13. Güle güle kullanın, hoş olmuş

    YanıtlaSil
  14. Yakışmış güle güle giy, marifetli ve hamarat arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hulelacım seni buralarda görmek ne güzel. Özlettin kendini. Geldiğimde o torunun yumuk ayaklarını ısıracam, seni çok meşgul ediyor olmalı :) Sevgilerimle.

      Sil
  15. Aman pek yakışmış hanım kızımıza :D
    ben de dikmiştim bundan. benim kumaşım pek bir gösterişli olmasına rağmen bana hiç yakışmamıştı :/
    güle güle giyiniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanım kız lafını duyunca atladım yalnız :) Teşekkür ederim. Biz o elbiseyi görmedik mi acaba? Ya da ben mi atladım ki? Sana yakışmamış bir şey görmedim de ben hiç... Gösterişli kumaş dedin, aklıma önceki sene aldığım bordo kumaş geldi. Acaba bu model diksem nasıl olur ki? Kumaş çok güzel, ya bana da yakışmazsa fena olur ama... Emek boşa gidince çok kızıyorum. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Yok, kalıp çok güzel. Ona diyecek birşeyim yok da... Kalçadan mütevellit kimselere pek uygun değil. Sen dene tabii o da yakışacaktır mutlaka :)

      Sil
    3. Akşama gidip bir daha bakayım elbiseye. Çünkü ben de dal gibi bir hatun değilim, bahsettiğin çıkıntılara da "hörmetlice" sahibim. Hatta bence kapatıcı bir model sayılabilir. Şansına kumaşa mı uygun değildi acaba? Bazan ilk yaptığın kumaşla başarılı olduğunda ikinci bir tane daha dikersin de kumaştan dolayı aynı hava olmaz ya, acaba sen bu kötü şansı en başta mı harcadın :)

      Sil
  16. Gel ısır canım . Sadece seviyorum, annesi bakıyor. Henüz çalışmıyor. Ben kendi işlerimle çok yoğunum. Yorum bırakmasamda sık sık uğruyorum sana .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman bekliyorum, sen benim kadim dostumsun biliyorsun ki. Blogcudaki ilk günlerden beri görüşüyoruz :) Sevgilerimle.

      Sil
  17. O aciklamalari okumayanlardan biryim aramizda kaldin yinede.Nurten cok guzel olmus modelin.kumasin tamda bu kaliba goreymis .ustunde paralansin iyi gunlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben okumasam da dergiyi hep yanı başımda tutuyorum. Arada bir bakmak da yetiyor ama bazan da böyle sıkıntılar olabiliyor Çiğdemciğim. Sevgilerimle.

      Sil
  18. Nurten hanım aynı dönemlerde aynı elbiseyi dikmişiz. Kalıp benimde hoşuma gitti, sadece arkasına pens ekledim, yayınlamaya fırsat olmadı. Sizede yakışmış elinize sağlık, iyi günlerde giyin. Sevgiler

    YanıtlaSil