12 Şubat 2015 Perşembe

UZAKLARDAN SELAM GELDİ :)

Bir kaç haftadır hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Bugün de tam işlere yoğunlaşmış, kendimizden geçmiş bir vaziyetteyken, kurumun evrak işlerine bakan arkadaş elinde bir paketle çıktı geldi. Koca paket banaymış, bıraktı gitti. Böyle bir paket geldiyse, içinden kim bilir hangi hastaneden nasıl bir iş daha gelmişti? 
Sonra bir de fark ettim ki, paketin üzerindeki bazı yazılar Kiril Alfabesiyle yazılmıştı. Bildiğim kadarıyla bizim hastanelerde çalışan ve birlikte iş yaptığımız arkadaşlarımızın hiç biri Kiril Alfabesini bilmiyordu. 
Paketim gelse gelse, BUZLAR KRALİÇESİ arkadaşım sevgili Meri'den ve Belarus'dan gelmiş olabilirdi. Bir kaç hafta önce bahsi geçmişti bu dergilerin. Adresimi sorduğunda, doğrusu şimdi göndermesini hiç beklemiyordum. Belki yazın Türkiye'ye geldiğinde falan gönderecektir diye düşünmüştüm. Kim bilir, tatile giderken buralara da uğrayabilirlerdi belki, bir bardak çayımız nasip olurdu hem de. Aman nasıl iyi geldi bu paket hepimize de. Arkadaşlarımı bile mutlu etti, benden başka. Özellikle taaa uzaklardan, Belaruslardan bir paket; ancak bu kadar ihtiyaç duyulan bir günde gelebilirdi. Havamızı dağıttı, neşelendik. Hayatımızın ağır rutinine bir virgül koyduk.   
Akşam eve gelip dinlenme saatlerine geçince, dergilerime bir de çay eşliğinde tadını çıkara çıkara baktım. Pakette 3 tane de değişik boy terzi cetveli vardı ki, yeniden dikişe oturmak için hevesimi artırdılar. 
Dergilerden bir kaç modeli kuzenler ve yeğenler için seçtim bile. Kendime de -eğer zayıflayabilirsem- şu alttaki süveteri seçtim. Ayrıca çok güzel bir sürü model daha var ki "keşke gün 24 saat değil de 48 saat olsa" veya "keşke part-time bir işim olsa" gibi şeyler düşünmeden edemiyorum. 
 
Altta bir bluzun yakasının farklı kullanılışla kapüşon da olabildiğini görüyoruz. Kolay ama çok etkili bir model. 

Şu alttaki şalın tek numarası ise ipi. Zannederim bulet iple daha düz bir ipi kombinlemişler. Bir ara yüncüye uğrayıp buklet iplerin renklerine bakmalı...  
Teyzoş alttaki sayfa senin için. Kızlara birer tane ör bunlardan. Tabi torun bakmaktan başın selamete ererse :)
Alttaki sakallı ipler ise iç sayfa yakışıklısı olarak duruyorlardı. Sadece kendime saklayamazdım bu esprili etiketi olan ipleri.   
 
Sevgili Meri sayende çok güzel ve mutlu bir gün geçirdim. Soğuk Belarus'tan sıcacık yüreğini göndermişsin, aldım kabul ettim. Sen de benim en içten sevgilerimi ve samimiyetimi kabul et lütfen. Kim bilir bir gün, belki Belarus'ta, belki Afyonkarahisar'da yüz yüze de görüşebilmek ümidiyle...

26 yorum:

  1. Dergiler harika daha da güzeli dostluklar , Arada kilometreler olması hiç de önemli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru Türkan Hanımcığım. Şu renkli camın ardından birbirimize verebileceğimiz sevgi ve muhabbetten başka neyimiz var ki. Dostluk böyle bir şey işte, önemli olan düşünmek, gerisi ayrıntı. Sevgilerimle..

      Sil
  2. ooo maşallah sağlam bir arşiv olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem nasıl Hatice Hanımcığım, arşivden fikirler alınmaya başladı bile. Sevgilerimle.

      Sil
  3. Benim de içim sıcacık oldu yazıyı okurken:):):)Dostluğunuz daim olsun:)http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirimizi görmeden ne hoş arkadaşlıklar edindik değil mi?

      Sil
  4. Dostluk böyle bir şey, ne güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürprizler güzeldir genellikle. Hele bir dost gönülden geliyorsa :) Sevgilerimle.

      Sil
  5. Gerçekten çok güzel bir hediye! Taa uzaklardan size ulaşan bir kalp! Arkadaşlığınız sonsuza dek sürsün Meri ile, ikinize de sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Begümcüğüm, Meri aslında kalbini koyup göndermiş bana taaa uzaklardan :) Sevgiler.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Dostluğu hissetmek güzel elbette. İnsan mutlu oluyor. Sevgilerimle..

      Sil
  7. Ne güzel bir hediye güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  8. Senin adına çok çok sevindim,bir insanı mutlu etmek ne güzel,bir kişiyi değil hatta bir çok insanın mutlu olmasına sebep olmuş sevgili Meri..Keyifli dikişler,örgüler diliyorum arkadaşım,okuyunca ben bile mutlu oldum :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluk böyle bir şey; etrafa da sirayet ediyor, katlanarak büyüyor. Allah mutluluklarımızı daim etsin. Sevgilerimle..

      Sil
  9. çok güzel bir süpriz olmuş

    YanıtlaSil
  10. Hic beklenmeyen zamanda gelen mutluluklar tarifi olmaz ama siz ne guzel anlatmissiniz dostlugunuz dostluklarimiz daim olsun Güle güle kullanin bol dikişli bol Örgülü gunlerde buluşalım

    YanıtlaSil
  11. Iki gundur ne diyecegim diye dusunuyorum. Mahçup oldum, uzakta da olsa selam vereceğim arkadaslarim var, ne mutlu bana. Sevgiler hepinize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaklık matematiksel kavramlarla ifade ediliyorsa acıtıcı olabiliyor. Ama gönüller arasındaki yollar o kadar yakın ki. İyi niyet, samimiyet, dostluk uzakları yakın ediveriyor hemencecik. Birlikte oturup bir bardak çay içmediğimiz ama internette görüştüğümüz dostlarımız var. Bir de sosyal hayatımızın bize dayattığı bir takım arkadaşlıklarımız, komşuluklarımız, hatta akrabalıklarımız. Sen internette edindiğim güzel dostlarımdan birisin. Mahçup olacak hiç bir şey yok. Gönderdiğin kargoda, pakete sığmayacak kadar büyük bir şey gönderdin sen bana: Dostluğunu ve sevgini. Senin de her günün bu kadar güzel geçsin umarım.

      Sil
  12. Doğru kullanınca, internetin ne güzel imkanlar sağladığına çok güzel bir örnek ! Sayesinde mesafeler ortadan kalkıyor, dünya küçülüyor adeta. Her ikinizi de kutluyorum, dostluğunuz daim olsun.
    Bu arada sakallı iplerin etiketi çok esprili ve isabetli düşünülmüş :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sakallı abiler çok hoşlar. Üstelik her biri de farklı. Mizah duygusu olan insanları ve yaptıklarını takdir ediyorum :)

      Sil
  13. Ne güzel ... Gönderen, paylaşan güzel. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de benim güzel dostlarımdan birisin. Hem de ilkisin :) Canım benim hoş gelsin bloğuma. Sevgiler gönderiyorum sana.

      Sil
    2. Çok uzaklardan sıcacık bir paket...:))

      Sil