25 Kasım 2013 Pazartesi

GÜLCE'ME PİLELİ ETEK

Cumartesi sabah erkenden eşimi İzmir'e uğurladım, o varıncaya kadar biraz oyalandım, nette takıldım, güzel yeğenime pileli bir etek diktim. Kemeri tam istediğim gibi olmadı. Ben de parçaları topladım, annemlere gittim. Zaten gece de orada kalacaktım. 
Evde babamın sanayi tipi bir makinası var, grayder gibi; kalın kumaş, kot, kadife Allah ne verdiyse bana mısın demez diker. Eteğin kemeriyle ilgili annemin de benim de farklı fikirlerimiz vardı. Babam nasıl istersek dikebileceğini söyleyip aradan sıyrıldı. Biz annemle epey cebelleştik. Sonunda annemin dediği oldu. Laf aramızda ne varsa eski toprakta var:) 
Gülce'nin bel ölçüsünü bir türlü alamadık. Biri öğretmen, biri harita yüksek mühendisi olan anne babası, cetvel bulamadılar ve bir türlü kızçenin belini ölçüp söyleyemediler:) Bizim kemerle ilgili savaşımız da bu yüzden çıktı. Göz kararı diktiğim önde ve arkada 5'er pile yaptığım etek, bele tam otursun diye, kalın lastik takmak zorunda kaldım. İşte bu lastiği, pileler yüzünden kat kat olan bele dikmek fikir aşamasında çok çatışmamıza sebep oldu. Babam akıllı adam, iki kadının arasına girilmeyeceğini biliyor, sustu, oturdu, bizi bekledi. Ama ben babam kadar akıllı değilim annemin her zaman haklı olduğunu illa ki savaşarak anlamam gerekiyordu. Anladım ve hakkını teslim ediyorum. 
  • Canım annem babam, siz çok yaşayın, e mi? 
  • Canım kardeşlerim evinize bir mezura alın koyun, eserli ablanızın ne zaman kimin boyunu ölçtüreceği belli olmuyor, e mi? 
  • Canım Gülcem, sen de güle güle giy, e mi?
NOT: Kumaştan dolayı belli olmayacağı için görüntülemedim; pilelerin iç kısımlarını 0,5 mm kenardan, belinden etek ucuna kadar boylu boyunca diktim. Böylece ütüsü kolay oluyor. Size de tavsiye ederim. Eteğin işi bitti ama bir de kombin düşünüyorum, hafta sonuna kadar bluzunu alıp yetiştirebilirsem onu da yapacağım. 

15 yorum:

  1. anne ve baba bir başka oluyormuş her konuda bende bunu anne olunca anladım...etek çok güzel olmuş temiz iş gözüküyor...emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet temiz iş oldu hakikaten de. Allah anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin. Ziyaretin için sağol canım, seni izlediklerim arasına katmaya çalışacağım az sonra.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...Bluzuda merakla bekliyorum....

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım bir parça ipde olurdu aslında ölçü için :)
    çok keyifle okudum yazını. fıstık sağlıkla giysin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Fıstığımız hakikaten göz bebeğimiz. Allah anne babasına bağışlasın.

      Sil
  4. Elinize sağlık, ne güzel olmuş, sanayi tipi makine harika olmalı, çok istiyorum almayı ama bilmiyorum netleştiremiyorum bir türlü.. Babanızın böyle bir makinesinin olması süpermiş:)! Etek de çok güzel olmuş. Annelerimiz, babalarımız eksik olmasınlar, onlar olmasa ne yapardık;) güzel günlerde giyilsin, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin arkadaşım, sağol. Sanayi tipi makina iyi de, biraz büyük, yer kaplıyor. Annemler yatak odasında bir köşeye koydular. Artık faal dikiş dikilmiyor ama eşin dostun uzatması, kısaltması falan için iş görüyor. Babam da işe yaramak duygusunu tattığı için memnun. Annem pisliğinden dolayı şikayet eder o ayrı:)

      Sil
  5. :) ne keyifli bir yazı.hala gülümsüyorum.Rabbim hepimizin anne ve babasına uzun ömürler versin.
    etek çok şeker.tam cici kız olacak.benim 3 kuşak büyütmüş bir eteğim var (ciddiyim)annem nasıl dikmiş ve nasıl bir kumaşsa eskimemiş.şimdi yaza yeğenim gelince ona verilecek.kırmızı ekoseli hemde:))
    tatlı gülce güle güle giysin.eminim çok yakışacak ve seninde ellerine sağlık canım.sevgileer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden öyleydi ama. Ben de teyzemin küçülenlerini giyerdim. Şimdi bir kaç akrabam var, onlar da çocuklarının kıyafetlerini hala birbirlerine verirler. Hiç biri çok şükür yenisini alamayacak durumda değiller. Ama ziyandan kurtarıyorlar. Bu durumda en büyük çocuk en yeniyi giydiği, en küçüğün annesi de en az para harcadığı için şanslı:)) Çünkü kıyafetler eskimiyor, sadece çocuklar büyüyor.

      Sil
  6. siz çok yaşayın emi beni güldürdünüz, anneler herzaman haklıdır bu kaçınılmaz... gülce iyi günlerde kullansın eteğini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim, hepimiz gülelim, mutlu olalım:)

      Sil
  7. Harika olmuş, emeklerinize değmiş. Güle güle giysin Gülce.

    YanıtlaSil