26 Şubat 2015 Perşembe

PUANTİYE AŞKINA!

Bir önceki bluzla aynı kalıptan diktim. Takdir edersiniz ki bir dikiş sever olmam, aynı zamanda kalıp çıkarmayı sevmemi gerektirmez. Madem o kadar emek çekip bir kalıp çıkardım, bir kaç tane kıyafeti bununla dikebilmeliyim. 
Önceki yazımda da kalıbın biraz bol olduğunu söylemiştim. Abartmıyormuşum değil mi? Bir de ne gerekse önünü arkaya göre 10 cm kadar kısa kestim. Yanlardan zaten birazcık daha içeri girmiştim. Daha fazla kalıpla oynamak yerine bir de kemerle denemeye karar verdim. Kemerlere veda edeli epey seneler oluyor. Ama sevip de atamadığım bir kaç kemerim hala daha dolabımda duruyormuş, onlardan birini kullandım fena da olmadı sanki. Belki önünü kısa kesmeseydim, beline bebe lastiği de geçebilirdim. 
 
Bu kalıbın en güzel tarafı yakası bence. Zaten fazla da bir numarası yok. Kumaş ve desen de güzel olursa, değmeyin keyiflere. Kumaşlar yine bursakumaspazari adresinden gelenlerden. Puantiyeleri bir arada kullanmak istedim burada. Çünkü kumaşlar da renkler de tam uygun. 
Hafta sonu pek bir şey yapabilir miyim, bilemiyorum. Aslında niyetim, kabanlık mantoluk kumaşlarımı dikip dolabı hacimce azaltmaktı ama elim bir türlü gitmedi. Sanırım yaka kısmındaki kumaş katlarının oluşturduğu kalın yerden korkuyorum, zorlanıyorum o kısımda çünkü. Ayrıca en yakına aldığım hedeflerimden biri de bir kaç tane baharlık ceket dikmek. Proje, proje, proje...Keşke bunları hemen icraata dökebilsem. 


26 yorum:

  1. Kumaşlar çok hoş,güle güle giyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Nereye varacak bu kumaş tutkusunun sonu bilemiyorum.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  3. Ay o kalıp çıkarma işi, çok sıkıcı. O yüzden günlük kıyafetlerimi pratik kesmek daha kolayıma geliyor.
    Eiierine sağlık, güle güle giy.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında burda dergisinin internet sitesinden kalıp indirebiliyoruz ama o zaman da A4 kağıtları bulmaca gibi birbirine yapıştırmak gerekiyor galiba. Tabi bir de dil bilmek lazım, lise Almancası ve olmayan bir İngilizce ile orjinal site çözülemiyor. En iyisi kendim çıkarırım, ne minnet edicem elin burda sitesine falan :) Sevgilerimle.

      Sil
  4. Bunu bir numara yaptım sevgili Nurten,iki farklı puantiyenin birleştirilmesi çok hoşuma gitti,kemerli seçenek de güzel,ben çok seviyorum kemer kullanmayı.Bluzları dikmekle iyi ettin,önümüz bahar nasıl olsa ,ceket içlerine giyersin şık şık..Yalnız iş yerindeki arkadaşlarını kıskandıracaksın :)) Önceden daha cesurmuşum,yakalı çalışmalarda,şimdi cesaret edemiyorum ben de ,bunları ben mi dikmişim diye de inanamıyorum...Projelerini gerçekleştirmeni diliyorum,bende de çok proje..Motive edelim birbirimizi ....Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iki kumaş birlikte yayınlanmıştı. Ne yapacağımı bilmeden ikisinden de aldım. Normalde kumaşları yıkayıp ütüleyip dikerim, bunları yıkmayı bile beklemedim. Gerçi çekmeyecek bir kumaştı. Sizler henüz görmediniz ama bir kaç tane daha güzel kumaşım var. Bakalım neler çıkacak ortaya. Birbirimizi motive etmek konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. Zaten epey ara verdikten sonra yeniden dikişe başlamamdaki itici güçler sizlersiniz. Sevgiler benden sana.

      Sil
    2. Hııııııı merak ettim şu birkaç tane kumaşı ve karşımıza nasıl çıkacağını (ben iyileşemedim hala yatıyorum :( yatarken proje hayal edeyim diyorum o bile olmuyor hasta iken.).

      Sil
  5. çok hoş, çok şık ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Nurtenciğim ellerine sağlık, bluzların üzerinde duruşu çok güzel. Kemerle de gayet hoş durmuş bence.Ne zamandır dikişi bırakmıştım, diktiklerini gördükçe tekrar hevese geldim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de az önce bunu yazdım sevgili diktim diktim giydim öğretmenime :) Birbirimize ilham veriyoruz, motive ediyoruz. Sana da ben böyle bir duygu uyandırabildimse ne mutlu. Sevgilerimle.

      Sil
  7. kumaş kombinine bayıldım! ama bu kalıbı gözüme kestirmiştim, bol olması moralimi bozdu biraz. kalıp çıkarmak sıkıcı, o kalıbı kendine uyarlamaya çalışmak iki kat sıkıcı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama sonuç güzel oluyor arkadaşım. Sakın vaz geçme. Diktikten sonra azıcık içeri giriverirsin olur biter.

      Sil
  8. Dik dik giy valla. Bugun C&A'da 39 euro idi ayni model.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooooh sefam olsun valla. 1,5 metre kumaş parasına diktim diktim giydim çıktım :) Bazıları da 39 euro versinler ama; esnaf da ev geçindiriyor şekerim. Sen dikersen, ben dikersem, kim para kazandıracak tükkanlara değil mi ama:) Sevgiler.

      Sil
  9. Bu da güzel olmuş, özellikle kemerle. Baharlık ceketleri ben de düşünüyorum, hadi önce siz başlayın :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncesi sonrası yok Begümcüğüm; yeni makinası gelen sensin, bir başla bakalım test sürüşlerine, neler yapacaksın, görelim :) Sevgilerimle.

      Sil
  10. Amin inşallah arkadaşım. Bu desenlerin olsa her rengini alasım var hakikaten. Uyumları müthiş gerçekten de. Sevgilerimle.
    Not: Senin sayfan açmıyor yalnız, neden acaba?

    YanıtlaSil
  11. Canım çok şık olmuş ellerine sağlık... Bu dergiyi alayım alayım derken kaçırdım şimdi daha çok pişman oldum. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  12. Puantiye kombininize bayıldım. Aynı kalıbı bende mavi bir kumaşla çalışıyorum. Ama benim kumaşım sizdeki gibi dökümlü durmadığı için öndeki piliyi iptal ettim. Bende büyük olur düşüncesiyle bir beden küçük kalıp çıkardım.Kumaşınız bu model için biçilmiş kaftan. Güle güle iyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  13. Çok hoş olmuş, bu desenlere bayılırım

    YanıtlaSil
  14. Çok kalıp çıkarırdım anneme neredeyse çocuk yaşlardan itibaren, bazen karışırdı çizgiler ama ;) Burda dergilerinin yeri ayrı bende bu yüzden, hala da çok everim annemin sene 80-90'ların dergilerine bakmayı. Demem o ki, haklısın madem uğraşmış kalıp çıkarmışsın bence de birkaç kez kullanılmalı :)
    puantiyelere bayıldım, çok da hoş olmuş iki ayrı desen, ellerine sağlık, güle güle kullan :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. çok güzel olmuş sağlıklı güzel günlerde giyin inşallah... dikiş dikmeyi öğrenmeyi ben de çok istiyorum hatta geçen sene kendime dikiş makinesi bile aldım ama vakitsizlikten hala öğrenmeye zamanım olmadı öylece duruyor.... sevgiler

    YanıtlaSil
  16. çok güzel ve şık olmuş.güle güle giyin nurten hanımcım.maşallah ne becerikli bi hatunsun sen!

    YanıtlaSil