24 Şubat 2015 Salı

YENİ KUMAŞLAR VE 2. BLUZ ...

KASIM-2014 
MODEL 105 TEKNİK ÇİZİMLER VE AÇIKLAMALAR
Derginin iç sayfalarında dikiş okulu var, resimleriyle, açıklamalarıyla nasıl dikileceğini anlamamak mümkün değil. 
Bursakumaspazari'ndan aldığım puantiyeli krepten bir bluz dikmek istedim. Kolay bir model olması gerekiyordu, çünkü ilham perilerimi kızdırırsam bir daha ne zaman gelecekleri belli olmazdı. 
Sonunda pek çok bloger arkadaşın diktiği ve ne zamandır benim de dikmek istediğim bu modelde karar kıldım. Arka yaka açıklığını yapmadım. Kafam oldukça rahat girip çıkıyor zaten, neden bir de açıklıkla uğraşayım değil mi? Ayrıca beden boyunu 10 cm kadar, kol boyunu ise "kafama göre" cm kadar uzattım. Aslında kolları kıvırıp yukarıda toparlamak için bir çift uzun şerit de eklemek istemiştim ama unuttum, belki daha sonra yine yaparım.   
Yakada bir A plesi var. Aşağıya doğru da genişliyor mudur nedir, biraz bol oldu. Ben de her iki yandan 1'er cm daha içeri girmek zorunda kaldım. 
Kolye ve küpeleri puantiyeye uysun diye kullandım, bilmem görebiliyor musunuz? Size bu takılarımın hikayesini de anlatayım: Mezuniyet balosunda kullanmak üzere almıştım. O zamana kadar bir bujiteriye kıydığım en sıkı parayı vermiştim. Amaaaan, nasıl olsa mezun oluyordum, çalışma hayatına atılıyordum, gelsin paralardı, bu da benim okul yıllarımdaki ilk, tek ve son hovardalığım oluversindi :) Öyle de oldu. O zamandan beri o kadar çok kullandım ki artık manevi değeri; o zamanlar benim öğrenci bütçemde açtığı anlamlı delikle maddi değerinin çok üzerine çıktı. Efsane kolyem bujiteri de olsa artık bir antika olma yolunda :)

30 yorum:

  1. Puantiye kumaşları çok severim, model rahat ve kullanışlı. Sana da çok yakışmış, güle güle giy.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Puantiye denilince akan sular duruyor değil mi? Üstelik tüm dünyada neredeyse bütün kadınlar seviyor bu deseni. Yabancı blogerlardan anlayabiliyoruz bunu. Bu kadar basit bir desen neden bu kadar çok tutuyor acaba? İçimizde psikolog vardır muhakkak, bir analiz etsin bizi :) Sevgilerimle.

      Sil
  2. Güle güle kullanın çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, henüz giyip, bluzlarımı ev dışına çıkaramadım ama şimdiden yüzümde bir gülümseme var zaten :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık Nurten Hanımcığım çok şık ve güzel bir bluz olmuş... sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım çok teşekkür ederim, sen güzel görüyorsun da birazcık ondan :) Sevgilerimle.

      Sil
  4. Elinize sağlık. Modelde kumaşta çok hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Model puantiye, kumaş krep. Daha ne olsun :) Sevgiler.

      Sil
  5. Çok şık olmuş baharı müjdeler gibi,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bu kumaşlar beni benden alıyor. Evet güzeller ve evet hepsini dikecek ne zamanım ne de sabrım var :) Sevgilerimle.

      Sil
  6. Elllerine sağlık. Model güzelmiş. Puantiye sevenlerdenim, bayıldım .Sana da çok yakışmış. Ben diktim, demenin havası başka .Güle güle giy canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkürler ediyorum, sağol. Sevgilerimi gönderiyorum sana.

      Sil
  7. Çalışkan arkadaşım,aman dikiş perilerin eksilmesin...Çok çalışkansın maşallah,dikiş diken arkadaşları gördükçe mutlu oluyorum,kendim dikmiş kadar seviniyorum valla..Puantiye modasını başlatmış bulunuyorsunuz efenim,zaten kendileri her dönem gözde olmayı başarıyorlar...Antika kolye de pek bi güzel uymuş,hikayesi de pek manidar,öğrencilikte kurulan hayaller de bir başka tabii..Sırada üçüncü var değil mi..(İkinci yelek planını da unutmadım haaa :))) Sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, ikinci yeleğin kalıbı falan hazır bekliyor. Kumaş olarak da bir kaç tane alternatifim var evde. Ama dikiş işi, eğer para kazandığın profesyonel bir iş değilse hakikaten perilerle alakalı diye düşünüyorum. Bir hızla kalıpları çıkardım, ilkini deriden ve biraz da zorlanarak dikerek bazı perileri geri dönmemek üzere kaçırdım. Sonuçta elde kalanlarla da bu 3 bluzu (üçüncü bir kaç güne geliyor, yazısını hazırlamadım daha) diktim. Ama yelek kesin dikilecek yani :) Sevgilerimle.

      Sil
  8. Çok güzel görünüyor, ben de dikmeyi düşünüyorum bu modelden :)) Takılarınızla da uyum içerisindeler, iyi günlerde giyin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakadaki plelerden dolayı biraz bol bir kalıp. Alt tarafta toplamda 2-2,5 cm kadar daralttım. Aslında kollara göre beden de bol gibi. Bunları bilerek işe başlamanda fayda var. Diğer bluzuma kemer taktım biraz daha iyi oturdu gibi geldi. Ama kesinlikle çok kolay bir model. Seninkini de merakla bekliyorum o zaman. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Tavsiyeler için teşekkürler Nurten Hanım, sevgiler :)

      Sil
  9. Güzel olmuş, kumaş da çok hoşmuş. Kolları şerit ekleme süper fikir bence. Denemelisiniz. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begümcüğüm bu şeritlerin teknik bir adı var mı bilemedim ama eninde sonunda denemek istiyorum. Teşekkürler.

      Sil
  10. Bugun dergileri karistiriken bu modeli dikeyim diyerek patronu yaydim masaya sonra amaannn kim ugrsacak simdi bununla deyip kaldirdim. Yarin tekrar yaymak farz oldu sanki. Cok chic olmus, kolye antika olmayi coktan haketmis. Ama cok uzun yillardan dolayi degil, cok guzel anilar biriktirdiginden. Guzel gunlerde kullan hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdem nerelerdesin sen yine? Bir kayboluyorsun ortalardan, bekle ki bulasın. Özletme kendini lütfen. Sevgiler.

      Sil
  11. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğba Hanım hoş geldiniz bloğuma. Sevgiler benden size gelsin :)

      Sil
  12. Aslinda hergun buralardayim ama bir tembellik bir tembellik!!! Nasil atacagim uzerimden bilmiyorum ki kenarda bekleyen butun yarim islerimi bitirdim ama yinede gaza gelemiyorum birturlu:)) Cok opuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O duyguyu çok iyi biliyorum ben. Seni de anlayabiliyorum. Sadece çabuk dönmeni istiyorum sahalara. Muck mcuk :)

      Sil
  13. Çok güzel olmuş güle güle kullanın.Puantiye renkleri çok hoş.Bu arada bir şey soracaktım.Kumaşları mağazadan mı yoksa internetten mi alıyorsunuz.İnternetten alışveriş için güvenilir bir site mi onu merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pınar Hanımcığım. İnternetten, bursa kumaş pazarının instagram adresinden aldım. Yeşil puantiyeli bluzu paylaştığım yazımda memnun kaldığımı söylemiştim. İnternetten alış veriş elbette bir takım riskleri de beraberinde taşıyor. Kimseye kefil olamam ama ben çok memnun kaldım. Hatta ödemem cuma saat 16.30-17.00 civarına kaldı ve bankam para transferini gerçekleştirmedi. Dolayısıyla parasını ödeyemedim. Ama sağ olsunlar, para ellerine geçmeden malı bana göndermişlerdi bile. Ödememi ancak pazartesi saat 9.00'dan sonra yapabildim. Afyon'da da bir mağaza var ama bu kadar çeşit hiç yok orada. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim .Güzel kumaşlar var gerçekten sitelerinde.

      Sil