13 Şubat 2016 Cumartesi

EKOSE ETKİNLİĞİ

Sevgili blog arkadaşım ve örtmenim  diktimdiktimgiydim  Nuray'cığım ekose etkinliği başlatmıştı, fi tarihinde.
Her etkinliğe bedenen yetişemese bile ruhen katılmaya meyyal bir insan olarak kayıtsız kalamazdım. 
Katıldım elbette. Geçen seneden kullanılamayarak kalan 29 gün ve bu yıl daha hiç el değmemiş 30 gün olmak üzere toplam 59 günlük iznimin, dinlenmek için bir haftasını aldım. Niyetim hem dinlenmek, hem gezmek hem de dikiş dikmekti. Oysa hastalandığım için planlarımın çoğu suya düştü. Sonuç olarak bu 5 gün hiç bir şeye yaramasa da işe gitmemek iyi geldi. Azıcık gözümü açtığımda da zor zahmet bu ekose gömleği tamamladım da etkinliğin en son vagonunda kendime bir yer bulabildim. Kalıp bilgilerini isteyen olursa araştırır bulurum ama 42 beden olmasına rağmen omuzlarım kastı. Hatta nasıl olsa ben bu bluzun kollarını çıkarırım diye manşet bile çalışmadım. Yani bu modeli çok da tavsiye etmiyorum. 
Teşekkürler etkinlikteki emeklerin için sevgili öğretmenim. Gelsin sıradaki diğer etkinlikler!

13 yorum:

  1. Ama çok şık duruyor Nurten,renkler harika,yaka muhteşem..Dikiş makinen nazlanmayı bıraktı demek,neymiş derdi,hihihihi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacım makine iyiymiş bir doku uyuşmazlığı meselesi varmış, anlatacağım sonra :) Yaka hakikaten muhteşem oldu. Bir tek kollarda karoyu istediğim gibi tutturamadım, kumaş o kadar müsaade etti. Neyse zaten o kollar çıkacak gibi. Sevgilerimle canım.

      Sil
  2. Nurtenciğim,geç olsun ,güç olsun önemli değil ,köşene çekilme ortadan kaybolma yeter ki,iyi kötü dikiyoruz işte ne güzell,eğleniyoruz da kendi aramızda,bazen öyle çok gülüyorum ki ,kendime bile komik geliyor karşımda kimse yokken gülmek :)) Ellerine sağlık,çok da güzel olmuş,kolları çıkarırsın ya da dirseğe kadar katlayıp içten parça çıkarıp düğmelersin o da çok güzel oluyor ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kollar omuzdan kasıyor Nuraycım. Aslında esnek kumaş olsaymış iyiymiş. Cuk otururdu ama olmadı. Kendi kendine blog okurken gülme durumlrı hep var. Hele instagramda matrak bazı hanımlar var, merakla takipteyim. Geçen biz de eşimle güldük. Senin balkonu gösterdim. "VAy vay vay, bu balkonda dikiş mi dikilir?" dedi. Belki başka balkonları da vardır, ayrıca evin manzarası bu zaten ne yapsın, dikiş dikmek için sırtını mı dönsün" dedim, güldük. Sevgilerimle.

      Sil
  3. Azimli hatunsun vesselam, kadinin azmi, dikis makinasi kaprisini yendi:))
    Cok guzel olmus, yaka sahane gorunuyor. Ama ilk dikkatimi ceken ondeki cizgilerin cuk oturmasi. Kollarda denk gelmemesi mode simdi zaten:)
    Guzel gunlerde kolsu, kolsuz kullan. Kasmalara gicigim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdecim hoşgeldin canım. Karoları deseninin elverdiği ölçüde simetrik çalışmaya uğraştım. Aslında özellikle kumaş kaymıyorsa kareli çalışması zor değil. Sadece kumaş biraz daha fazla gidiyor. Kumaş azsa sıkıntı orada başlıyor. Bir ekosem daha var, onda renkler daha da karışık. Güzel bir model bulsam onu da dikeceğim. Taktım bu ara gömlek dikmeye. Güzel yorumun için teşekkürler.

      Sil
  4. Renklerini çok sevdim, omuzları rahat olsaydı da giyseydin. Ama mutlaka bir düzeltilme yolu vardır. Sen yaparsın.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz kutuların efendisi :)
      Kollar önce kısaltılacak, kasmaya devam ediyorsa hepten çıkarılacak. Şimdilik proje budur :) Sevgilerimle.

      Sil
  5. Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Güle güle sağlıkla giy. Şimdi Mevlüdenin kaban dikme etkinliği var. İnstagramda benim bluz dikme etkinliğim var. Seç seç beğen valla.

    YanıtlaSil
  6. Renkleri çok güzelmiş. Çok da güzel dikmişsiniz. Yakası, önü harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş, elinize sağlık :)
    Hem de kareli(!) Bu aralar karelerle başım hoş diil, kareli diken herkese ayrı bir hayran oluyorum :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Şahane bir ekose gömlek olmuş öndeki desen birebir denk gelmiş çok beğendim .

    YanıtlaSil
  9. Güle güle giy canım .Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık. Ekoseyi ben de severim.Sana da çok yakışmış.

    YanıtlaSil