1 Mart 2016 Salı

ÇİÇEKLER VE KADINLAR DİVİTİN-PAZEN ETKİNLİĞİ BİLMEM KAÇINCI BÖLÜME YETİŞTİM.

Sevgili bloger arkadaşım, güzel insan DİKİŞ SEVDASI epey zaman önce bir etkinlik yapacağını duyurmuştu. Ben de pazenler aldım, hem de kaç tane. Kumaş alırken sanki onlar yolda kendi kendilerine dikilivereceklermiş gibi perfasız davranıyorum. Kendimi frenleye frenleye 4-5 parça pazen aldım. 
Aslında kumaşları alırken birkaçını kendime, ikisini anneme ve bir arkadaşıma hediye olarak düşünmüştüm. Anneme sabahlık dikip, sabah namazına kalktığında sıcak sıcak giymesini hayal ettiğim pazen, yıkanmış ve henüz ütülenmemiş olarak beni bekliyor.
Pazenlerden birinin zemini zannettiğimden çok daha cart bir yeşil, ekrandan pembe olarak gördüğüm çiçekleri ise kırmızı çıktı. Hadi buraya kadar tamam da arada sarılar da bulununca içim kalktı, nevrim döndü. Onu da ütülemedim. Yine de aklıma gelirse gündüz vakti ışıkta bakıp karar vereceğim ama bu kesinlikle bir kıyafet olmayacak.
Annem için ve kendim için seçtiğim siyah zeminli mor çiçekli olanlar da çok hoş. Bakalım ne zaman sıra gelecek bunlara? 
Pazenlerin içinde en çok bu lacivert-mavi zeminliyi beğendim. Sanırım 2 metre almışım. E yıkanınca da %10 kadar çekiyor. Bana bir şey çıkmayacağı belli olunca Gülcem aklıma geldi. Kalıp 2016 Mart burdasındaydı galiba. Dikiş için hep gece çalıştığımdan her şey biraz muğlak. Kendime diktiğim deri görünümlü ince ve dökümlü kumaşın kalan parçalarıyla kollar ve cepleri çalıştım. Hem pazen azdı, eklemeye köklemeye sabrım yetmezdi, hem de garnitür kumaşla çalışmak daha hoş olur gibi geldi bana. Haksız da sayılmam değil mi? Evde çocuk olmayınca çocuk kıyafet askısı da yok. Bizim askılar omuzları birazcık gerdi. Eminim güzel kızımda iyi duracaktır. Hafta sonu gönderebilirsem çok sürpriz olacak.    
NOTLAR:
1-İlk defa pazen diktim. Nasıl iple, iğneyle, makinayla, ütüyle barışık bir kumaş anlatamam. Dikişi bir zevkti.
2-Küçük desenli pazenlerden alıp kendime ceket dikmeyi düşünüyorum ama sadece düşünüyorum.
3-Çocukluğumuzda şimdiki kadar çok çeşitte pijamalar gecelikler yoktu ya da belki de vardı da herkesin gücü bunlara yetmiyordu. O zaman Sümerbank'tan pazenler alınır pijamalar gecelikler dikilirdi. Pazen dikerken hep bu hatıralar bana eşlik etti.
4-Ben bu kumaşı çok sevdim son parçasına kadar bir şeyler dikerek değerlendirmeye karar verdim. 
5-Bizi tekrar eski dostumuz pazenle tanıştıran sevgili DİKİŞ SEVDASI Sevda'ya bir kere daha teşekkür ediyorum.

15 yorum:

  1. Nurteenn,bayıldım,bayıldım.Beklettin ama harika oldu.Sen de aşık olacaksın bu kumaşa anlaşıldı.O beğenmediğin pazeni yolla bana ben giyerim onu.Yazıktır kıyma.Ben de sana teşekkür ediyorum kırmayıp katıldığın için ,yarın baş köşede yerini alacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacım beğenmene sevindim. O kadar beklettikten sonra ortaya bir şey çıkaramazsam ayıp olurdu. Kumaşın hazır şekerim :) Etkinlik için çok teşekkürler.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık :)
    Takibe aldım sizi, banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açelya Hanım teşekkür ediyorum. Ben de gidip bloğunuzu gezdim. Özellikle yeni ev telaşınız ilgimi çekti. Ustalarla ilgili yazdıklarınızı dibine kadar yaşamış biri olarak Allah kolaylıklar versin diyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  3. Bapez kumaşları ben çok seviyorum. Kimi bazen cart renklerde olabiliyor ama yine de geneli güzel. Bu arada nerede anımsamıyorum pazenden yatak örtüsü yapmışlardı çok hoş görünüyordu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pazenle her bir şeyler yapmak istiyorum. Çok acaip bir kumaş. Tek sıkıntı yeterli desen ve renk yok. Her yerde hep aynı desenler. Bu arada bapez adını ilk defa duydum. Sevgiler.

      Sil
  4. Ellerine sağlık Nurten hanımcığım aynı desenden bende etkinlik için almıştım yıkandı duruyor kopya çekebilirim haberiniz olsun ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canıııımm, pazen kardeşliği ha? Bence hemen bir şeyler dikmelisin. Müptela olunası bir kumaş pazen. Sevgilerimle.

      Sil
  5. Valla Sevdaya katiliyorum. Bekledigimize degmis.:) Hayir anlamadigim: bu kumaslar alinirken ne icin alindiklerini fisildiyoruz kulaklarina, yolda dikilip gelemiyor, bari kaliba gore kesilmis gelsin, de zaman kaybi olmasin degil mi ama?:)))
    Ellerine saglik, kizin da guzel gunlerde musmutlu kullansin insallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da tersi, bunlar yolda dikilemeden geliyor, ne demeye o kadar çok kumaş alınır ki:) Teşekkürler Mevlüdecim. Gülce benim kızım değil, oğlan kardeşimin kızı. Ben yanlış ifade etmişim. Ama kendi kızım olsa bu kadar severdim zaten. Allah evlatlarımıza iyi günler göstersin. İnşallah dediğin gibi güzel günlerde giysin. Sevgilerimle.

      Sil
  6. Yine güzel bir model pazene eşlik etmiş ben çok beğendim sahibi mutlulukla giysin .Diken ellerin dert görmesin.
    Mart ayı dikiş blogular arasında ceket etkinliği var bunuda ben üstlendim hazır aklında ceket projesi varken rica etsem katılırmısın cnm. sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her etkinliğe katılırım, genelde biraz geç kalırım ama arkadan da olsa gelirim arkadaşım. Şimdi gidip etkinlik duyuruna bi bakayım neymiş, ne değilmiş :) Sevgilerimle.

      Sil
  7. Server Hanımcım teşekkür ediyorum. Gülce benim yeğenim ama kızım gibi, çok seviyorum bızdığımı. Allah evlatlarımıza iyi günler göstersin. Teşekkür ediyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Yettim anam der yetişir sevgili Nurten :)) ellerine sağlık çok güzel kombinlemişsin kumaşı,çok beğendim,aynı kumaştan bende de var duruyor masanın üstünde ve evdeki uyabilecek pembe bir dantel ve yine aynı renk düz bir parça yanında duruyor,ne yapsam ,nasıl yapsam diye düşünüp durum,hatta aynı kumaşın kırmızı ve yeşili de var ama kumaş kalitesini pek de beğenmedim...Pazen gerçekten dikimi kolay bir kumaş,sevilmeyecek gibi değil...Sağlıkla,güle güle giysin Gülce :))

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık ahh ah bir zayflasam evdeki kumaşların tozunu attıracam ben de:)))))) ceza verdim kendime hımmm yok öyle sana dikiş filan önce hak et bakalım dedim:)))))
    Pazeni çok severim artık baharı karşılıyoruz inş. önümüzde ki kışa:))

    YanıtlaSil