21 Nisan 2016 Perşembe

HAYALLER-HAYATLAR

Kumaşfırsatı  en beğenerek alışveriş yaptığım internet sitelerinden biridir. Her gün indirime girmiş 10-15 çeşit kumaş yayınlarlar, ertesi gün yine indirimde 10-15 farklı kumaş daha. Bazan kendimi zor tutarım alışveriş yapmamak için. Bazan da dayanamam alırım. Geçenlerde sırf aşağıdaki desen için -ki bu deseni de tam olarak göremiyorsunuz çünkü ortasından bir burgu hareketiyle kırıştırıyorlar- kumaş aldım. 
Tam bir "hayaller-hayatlar" çelişkisiydi yaşadığım. Aldığımı zannettiğim kumaş jarse idi, gelen kalın bir pamuklu penye. Aldığımı zannettiğim kumaşta desen yaygındı, gelende 150cm X 200 cm ebatlarındaki kumaşın tek tarafında ve birbirinden oldukça ayrık vaziyette 2 tane desen vardı.
Kumaşı geri göndermeye çok kararlıydım. Nefret etmiştim resmen. Ama tembelliğim ağır bastı, ördüğüm gözlük kılıflarına falan astar gibi kullanırım diye bir kenara fırlatıp attım. 
Haftalar sonra, burda dergisinin Nisan sayısından 114 nolu sırt dekolteli buluzu, zaten gözden çıkarmış olduğum bu kumaşla denemek istedim. Desenleri, kalıbı üzerine koyup baktığımda kurtarabildiğimi fark ettim. Ondan sonra da kestim ve dikmeye başladım.
Hiç böyle bir başarı beklemiyordum bu hayal kırıklığı dolu kumaştan. Beni bile utandırdı. Yine de giyilebilir bir bluz dikmiş olmam kumaşın diğer yarısının anlamsız bir biçimde boş ve desensiz bir kalın penye olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dedim ya, gözlük kılıflarına astar lazım zaten :)


O gün aynı kargoyla başka kumaşlar da almıştım. Biri mesela şu aşağıda gördüğünüz penye ki onu da jarse diye almıştım. Oldukça büyük bir parça. Beyaz buluzun kalıbından tatmin olunca aynı kalıbı bu çok desenli kumaşa da uygulamak istedim. Ancak beyaza nazaran daha ince bir penye olduğu için benim York Düşesi Singer dikiş makinam, asaletini hatırlayıp "dikmem de dikmem" dedi. Alacağım o overloğu görecek gününü. Çatır çatır dikilecek penyeler, trikolar, jarseler, sandyler. 

                                                
Henüz sizin görmediğniz ama dikilmiş bir kaç buluzum, eteğim, örülmüş bir kaç parça bitmiş işim ve örmekte olduğum sayısız "şey"im ayrıca okuduğum bir düzine kitabım daha var. Zamanla sizlerle de paylaşabilmeyi ümit ediyorum. Şimdilik sevgiler, selamlar olsun hepinize dostlar. 

7 yorum:

  1. Kız Nurten,ne güzel olmuş yahu,maşallah.Bacım,ben gözümü kararttım aldım overlok sonunda,yakında yayınlayacağım.Dün akşam şöyle bir denedim,vallahi oyuncakla oynar fibi dik babam dikesim geldi.Kız al fitsin yaa,zaten bir şeye masrafımız yok.Ben Pfaff Hobbylock 2.5 aldım.Çok araştırdım,acayip puanlar almış bir çok yabancı sitede falan.En yüksek puanlar;Pfaff,Janome,Juki,Brother ve Babylock markalarında.Hepsinin puanları eşit.Ben Pfaff dışında makine tanımam dedim Pfaff aldım.Al fitsin bacım,şimdiye kadar almadığımız hataymış.Bir saate varmadan tişört dikiyorsun,kesmesi,dikmesi,ütüsü bir saat sürmüyor.

    YanıtlaSil
  2. Ama çok güzel kurtarmişsınız. Hatta deseni sadece önde kullanarak iki farklı şey de yapabilirdiniz.

    YanıtlaSil
  3. Netten almanın kötü tarafı da bu işe. Bazen koyulan fotolar o kadar yanıltıcı oluyor ki....Bluz çok güzel bu arada.

    YanıtlaSil
  4. Nurtenciğim olumsuzu olumluya çevirmişsin,ve başarılı bir sonuç elde etmişsin,ellerine sağlık ve keyifle giy canım :) Eeee bir sürü şey dikmişsin ,örmüşsün,örüyorsun maşallah sana arkadaşım bize de göster meyi ihmal etme ama :)) Yaaaa benim de dikiş atlıyor makinam ,o kırmızı senin beğendiğin ceketn morunu yapıyordum ama ip atlıyor ,yarım kaldı ,sinir oluyorum,ne yapıcaz Nurten ,her şeyi diken problem çıkarmayan makina istiyorumm :))

    YanıtlaSil
  5. Diktim demesen hazır zannedilecek bir t-shırt olmuş çok beğendim sağlıcakla giyesin diğer cicilerini de merak ediyorum :) sevgiyle kalasın cnm.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş, desen de süper, çok yakışmış modele, elinize sağlık. Aynı kalıptan ben de krep kumaşla deniyorum, bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil