Lavaşlar kocaman olmasın diye ben ortalarından verev olarak kestim. Üzerlerine beşamel sos döküp kızgın fırına verdim.
Fırından çıkacağı sıra üzerine rende kaşar serperseniz tadını garantilemiş olursunuz.
Kolay tepsi böreği gibi görünüyor değil mi?
Hem kolay bir tarif hem de çocuklarınızın mızmızlanmadan yemek isteyecekleri bir tad. Afiyet olsun.
Bu arada 1 paket lavaş ekmeğinden bize 3 öğün çıktı. Bu dürümü ilk yaptığımda beşamel sos kullanmamıştım. Daha kuru olmuştu ama yine severek yenildi. Oğlum bir kaç gün sonra yeniden isteyince, bu sefer beşamelli pişirdim. Onu da sevdiler baba-oğul.
İki sefer dürüm yapmama rağmen yine de paketi bitiremedik, 2 lavaş arttı. Dolaba kaldırsam olmayacak, atsam atamadım, günah:) Birden aklıma "lavaş böreği olur mu acaba" diye bir fikir geldi. Borcamı margarinle yağladım. Lavaşın birini borcama yerleştirdim. Dürümlerden artan beşamel sostan (aslında artmadı, lavaşın dürüm yaparak bir öğünde bitmeyeceğini anlayınca biraz fazla tutturmuştum.) üzerine gezdirdim. Biraz peynir ufaladım. İkinci lavaşı üstüne koyup beşamel sosu üzerine boca ettim. Sıcak fırında pişirdim. Üzeri nar gibi kızardı.
Beğenilirlik katsayısını, yani "albenisini" artırmak için yine rende kaşar kullandım. Bu tarz küçük hileler mutfakta can simididir, öyle değil mi?
Beğenilirlik katsayısını, yani "albenisini" artırmak için yine rende kaşar kullandım. Bu tarz küçük hileler mutfakta can simididir, öyle değil mi?
harika görünüyorlar...
YanıtlaSilellerinize sağlık...
tarif için de çok teşekkürler...
her ikisi de nefis, çocuklar bayılır, ellerine sağlık.
YanıtlaSilgörüntü harika ,tam benlik )afiyet olmuştur
YanıtlaSiloff off tükürük bezlerim çalıştı valla en yakın zamanda denenecek iki tarif özellikle börek enteresan geldi ellerine sağlık...
YanıtlaSil