4 Temmuz 2012 Çarşamba

HAYATTAN, ONDAN, ŞUNDAN, BUNDAN



  • Oğlum üniverste sınavındayken biz dışarda bekledik, tüm anne babalar gibi. Bir ara gözüm, güneşten korunmak için gölgesine sığındığımız tek katlı dersliğin çatısına ilişti. Kuşlar çatının altına yuva yapmışlar, telaşlı telaşlı girip çıkıyorlardı. Ne anlamsız bir devinim içinde olduklarını düşünerek kuşlara laf attım: "Napıyorsunuuuuz, nereye yetişiyorsunuz, ne uçuşup duruyorsunuz kuşummmm?" Sonra da düşünüm: Onların sürekli yuvaları burası. Birden bire aşağıya üşüşen biz insan topluluğu için onların da aynı şeyi düşünmediği ne malum:"Napıyorsunuuuuuz, nereye yetişiyorsunuz, ne toplanıp dağılıp duruyorsunuz insancıklaaaarrr?" 
  • Çocukların sınav stresini alt etmek için psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğu söylenir ama sınavın bitmesini bekleyen anne ve babaları izlediğimde, çocuklarından daha fazla psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğu kanısına vardım. Tanıdık ebeveynler karşılaştıklarında hep aynı ezberleri konuşuyorlar. "At yarışı" geyiğinden başlayıp eğitim sisteminin değişmesi gerektiği gerçeğine olayı bağlıyor, tekrar görüşmek dileğiyle vedalaşıyorlar. Bu arada bazıları ve özellikle bayanlar, işin cılkını çıkarıp dedikodunun dibine vurabiliyor, "etraftan duyulur muyuz acaba" endişesi taşımıyorlar. Bu kadınlar kadar pervasız olabildiğim bir gün (ama bir gün sadece, kendimden tiksinmek ve tiksindirmek istemem doğrusu) geçirebilmeyi  hedeflerim arasına aldım, çalışmalarım devam ediyor.
  • Yaz geldi, son zamanlarda izlediğim iki dizi bitti. Seksenler Ramazan'da yeni bölümlerle ekranda olacakmış. Yalan Dünya ise  yaz boyu yalan oldu. Televizyoncuların titreyip kendilerine intikal etmelerini  sağlayalım. Onlaraşu yaz sıcaklarında ancak belli kimselerin  yazlığa gidebildiğini, kalanların elit kimseler olmadıkları için değil; hatta bilakis bir organze sorunsalından bile ziyade, ya ekonomik ya da sosyal sorunsalları olduğunu, mesela işten izin alamadıklarını, bu yüzden işle ev arasında çakılıp kaldıklarını felan anlatalım. Dolayisiyle dizim ivedilikle yeniden başlasın. 
  • Bu dizideki karakterleri çok seviyorum ve başarılı buluyorum. Karakterler o kadar tanıdık geliyor ki, pek çoğunun bize komik gelen tavırlarını etrafımdaki, yanımdaki, yakınımdaki insanlarda, hatta kendimde görüyorum. Gülse Birsel'e bayılıyorum. 
  • Sivrisineklerle ve sineklerle başım dertte. Bahçeden eve hücum halindeler. Kafamın üstünde antenlerim çıktı, sinek kollamaktan. Sineklik çok iğrenç geldiğinden asla evime giremez. İnsektisitler ise kimyasal zehir olduğundan kullanmak istemiyorum ama kullanmak zorunda kalıyorum. Yaman çelişki içindeyim.
  • Havalar sıcak değil benim için. Hastanede klimalar tam gaz. Allah sizi inandırsın, her birimizin koltuğunda birer şal veya hırka var, üşüdükçe giyiyoruz. Buna rağmen eve gelip giderken arabanın camından kollarım amele yanığı olmayı başardı. Kollarımın bu renkli yarısını, başarılarından ötürü kutluyorum.  
  • Fotoğraf eklemek zoruma gidiyor, tembellik başa dert. İş lafa gelince çenem düşüyor. Başkaları gibi, kendime güvenip söz de veremiyorum ki yeni işlerimi falan göstereyim. Bu da bir süreç sanırım, geçer elbet. 

12 yorum:

  1. Allah hayırlısyla kasanmasını nasip etsin ,keşke bende birascık yanabilsem ,güneşe çıkamayanlardanım :)seksenleri söylemiş olmana ragmen ben tv islemedigimden hala seyredemedim ,hehe en baştan seyredersem sesonu yakalabilirim sanıyorum

    YanıtlaSil
  2. Sınavı iyi geçmiştir oğlunun inşallah.
    Hayırlısı olsun
    ne güzel maddelemişsin :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. benim de kızım sınava girdi, inşallah iyi geçmiştir, istedikleri bölümlerde okurlar.Tek izlediğim dizi yalan dünya, dün 1.tekrarı yeniden başladı.Seksenleri hiç izlemedim, merak ettim şimdi:)))....ve tabii ki haklısın, izin 10-15 gün sonra çalışmaya devam 3ay tatile gitmiyoruz ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah evlatlarımıza mutlu olabilecekleri meslekler versin, iyi insanlarla karşılaştırsın dilerim.

      Sil
  4. İnş iyi geçmiştir sınavı. Oğlun üniversiteli olacak demek.Maşallah . Anne, babalar için zordur bilirim.Kazanıp gittiğinde; sevinir, yokluğuna üzülürsün. Rabbim muvaffak etsin. Tüm gençlerimize hayırlı istikballer versin.

    Diziler bitti iyi oldu . Bağlanıp kalıyor insan.Sayfiye yerdeyim ya, akşamları sahiller bomboştu. Diziler bitti,insanlar sahilde gezmeye başladılar.(Biz de dahil)

    Buralarda pek karasinek yok . Rahatız. Fakat tek tük, sivrisinek var .Onlar da beni buluyor zaten:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlumla dalga geçmek için kazanınca gittiğin yere tayinimi isteyeceğim diyorum, beni okumaktan soğutma anne diyor:)

      Sil
  5. Nurtenciğim,çam terebentini değil,çam iğnelerinden elde edilen çam yağının sivrilere çok itici geldiğini Erkan Şamcıdan Gülbende duymuştum. Elektrikli sinek kovucunun bitmiş tabletine veya sıvılısıysa şişesine doldurulduğunda zararsız bir kovucu olduğunu söylemişti. Dene bence.Bir de lavanta yağı damlatılmış pamuğu yatak yakınında tuttuğunda sivri savar olduğu konusunda duyumlarım var.
    Denersen sonucu yazarsın:)
    Oğlun için iyi dileklerim,diziciler için de fikrine katılımım mevcut..
    Bir de öptüm seni,benden bu kadar:))

    YanıtlaSil
  6. Bir kaç yıl sonra bizimde başlıyor ünv. telaşımız hayırlısı bakalım acıyorum ben bu çocukların koşuşturmalarına.Rabb.im gönlündekilerin en hayırlısını versin onlara.

    YanıtlaSil
  7. Amin Allahım. Evlatlarımız iyi günler görsünler.

    YanıtlaSil