12 Kasım 2013 Salı

KUMAŞLARIMI TAKDİMİMDİR

Altta zebra ve leopar desenlilerimi görüyorsunuz. Zebra oldukça ince bir kumaş. Şifon kadar iç göstermez ama yine de içine uygun renk bir atlet-bluz giymek lazım. Aslında daha tok olduğunu sanmış, elbise yapmak istemiştim. Eğer fikrim değişmezse yaka, ön pat ve manşetleri düz siyah bir gömlek dikmek istiyorum. Zebra desenli olan biraz daha tok ama o da ince bir kumaş. Elbise için ince olur, gömlek yapar mıyım bilmem.

Aşağıdaki grupta penyelerim görülüyor. Pembe çiçekli olanın zemini lacivert gibi dursa da güzel bir siyah aslında. İncecik bir penye. Bence; kendisini York Düşesi zanneden Singerim bu penyeleri asla dikemez. 
İncecik, pembe çiçekli, siyah zeminli penye kumaş. 

İnce penye, pamuklu oranı yüksek, dökümlü bir kumaş.
Çiçekleri pırıltılı, ince, dökümlü penye
İnce, dökümlü, sentetik oranı yüksek penye. Elbise olur, bluz olur.
Aşağıya desenli, tok bir kumaş koyuyorum. Rengi soluk diye annem kesin beğenmez. Tek ceket olabilir, spor bir etek olabilir, kot kesim pantolon dikilebilir.


Şimdi sırada dantellerim var. Takımların içine şık şık bluzlar dikilecek. Üstelik dökümlü evaze eteklerin üstüne de tek olarak çok yakışıyor bu bluzlar. Biri kolsuz, dik yaka olabilir mesela. Hepsi de pratik kesilecek. Evde sevdiğim bir bluz kalıp olacak yani. 
Bu dantelin belli belirsiz pırıltıları var. Krem rengi.
Beyaz dantel kumaş, incecik...
Rengi sandığımdan koyu çıktı: Turuncudan açık, pembeden koyu.

Alttaki kumaş çift katlı. Dantel kumaşı pembe satenle astarlamışlar gibi sanki. Çok sevdim. Bu alışverişimin favori parçası diyebilirim. Yere göğe koyamıyorum şimdilik. Elbise yapmak lazım.
Elbise dikmek lazım...
Aşağıdaki kumaş göründüğü gibi değil. Yılan desenli elbiselik kumaş diye almıştım. Yılanın deri değiştirirken attığı kabuğuymuş meğer. İncecik ama kabuk gibi sert, branda desen değil, muşamba desen değil, kumaş desen değil, deri desen değil. Ne olduğunu ben de anlayamadım. Bir de yıkandıktan sonra görmek lazım. Ama şundan eminim ki, dükkanda görsem almazdım:)
Yılan derisi desenli kumaş, acaip bir şey...
Son olarak da aşağıda, BAYKUMAŞ'ın bana gönderdiği hediyeleri görüyorsunuz. Azar azar numune kumaşlar. Bazıları iş görür, bir şekilde değerlenir. Yeter ki yapmak istesin insan (Bu spot cümleyi kendimi gaza getirmek için yazdım. Kimse üstüne alınmasın, uygun bir zamanda ben alınacam).
Katalog kumaşları, 3 parça, az miktarda, renkler güzel, perde kumaşı gibi..

          Hem degrade, hem İkat desen, dökümlü jarse. Keşke birazcık daha büyük olsaydı:(

Şifon. Sitede daha hoş duruyordu. Çok küçük parça
Fular yapmak lazım.
Dantel kumaş. Her şeye yakışır.
Süper desen ve renkler. İncecik kumaş..
Aşağıdaki hediye dantel ise bir çok defa çekilmeyi hak edecek kadar güzel bir dokuya sahip. Altına pembe, mavi, siyah ve beyaz fonlar koyarak görüntüledim. Ben neler neler yapardım bundan ama o kadar az ki. Fırsat olur da denk gelirse, yine siteden alırım. Bu parçayı bir gömlekte veya bluzda dekoratif amaçlı kullanabilirim. Bulursanız alın diyeceğim bir parça.





15 yorum:

  1. Dantel kumaşlara bayıldım doğrusu çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın hemen birşeyler dikesi geliyor. Dokuları da güzel.

      Sil
  2. Yılan derisi çok ilgimi çekti. Sanırım çanta gibi şeyler için ideal bir şey. Bunca harka kumaş varken insan nereden başlayacağını şaşırır valla. Bakalım ne güzellikler çıkacak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göründüğü gibi değil deyişim de ondan zaten. Deri gibi de değil. İncecik. Astar kumaşı kadar ince ama muşamba gibi sert. Belki yıkanınca sertliği gider.

      Sil
  3. bakalım hangi modellere bürünecekler.
    tüm makinelerin penye iğnesi var özellikle singerin, ablam çok kullanır bana da getirmişti daha denemek kısmet olmadı ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa acaba penye iğnesiyle dikilirse makinanın sıra atlama arızası gider mi ki?

      Sil
    2. sıra atlama makinadan değil kumaşlarımızdan canım özellikle penyelerde:) bir demek lazım.

      Sil
  4. ÇOk hoş duruyorlar. Bende beklentilerim ve gelenle uyuşmazsa üzülürüm. Bundan dolayı internet alışveriş yapamıyorum. Ellemem dokunmam lazım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ne diyeyim. Ben de 2 defa kendime sepet yaptım siteden. Alışverişi beklettim. Fazla bekleyince atıyorlar:) Yeniden girdim, çıktım, gittim, geldim. Amaaan dedim, iyi olursa olur, kötü olursa da geri dönüşümsüz bir şey mi? Kayıp fazla olmaz ama kazancım daha fazla olur diye aldım. Ama misskumash sitesinin -ki daha sonra yazacağım- kumaşları kesinlikle kaliteli. Gözün kapalı alabilirsin. Ha renk olur-olmaz, o başka konu.

      Sil
  5. ne güzellikler çıkacak bunlardan kimbilir, şimdiden kolay gelsin:)))

    YanıtlaSil
  6. Nurten hanım kumaşları detaylı anlatmanız çok iyi olmuş sadece desenlerine bakıp karar vermeye çalışıyoruz ,kumaşın dokusunu bilmek çok önemli paylaşım için teşekürler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle anlattım ki, bazılarını ben bu kadar ince beklemememiştim. Renkler insanı aldatabiliyor. Sizler de alacaksanız ona göre alın istedim.

      Sil
  7. Nurten Hanım dikiş kursuna gidiyorum. Hocamız sıngerde penye dikebileceğimizi söyledi Yakın zamanda makinayı kursa götürüp öğreneceğim. Paylaşırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooooo son zamanlarda aldığım en güzel haber. Lütfen overloğa gerek kalmadan halledelim şu işi:) Yakında kumaşlarım, iplerim, dikiş makinalarım derken bana evde yer kalmayacak:)

      Sil