16 Aralık 2013 Pazartesi

ANNEMİN KUMAŞLARI, BENİM BLUZLARIM

Bluz kumaşı belki 25 yaşında falandır. İnce bir jarse. Annem bir tek iğne oyası sever. Danteldi, dikişti, örgüydü, fazla hazzetmez. Bu yüzden kendisi dikmemiş, bana verdi.
Annemden bana geleli 8-10 sene oluyor, dikileli ise neredeyse 1 sene. Hafta sonu, ortamlara akışı gecikmiş bu bluzumu giyerek güne gittim. Sizlere fazla geciktirmeden göstereyim istedim.
Eteğim hazır. Bir de takımın ceketi var, o bu eteğin sebeb-i mevcudiyeti olmakla birlikte bugün konumuz dışında. Eteği bu yazıya taşıyan şey ise kendi küçük dokunuşum. Yoksa genellikle kıyafet fotoğraflarımda hazır aldıklarımı gösterip "bugün ne giydim, ne aldım, kaça aldım" gibi yazılar yazmıyorum, kendi üretimlerimi anlatıyorum. Herkes kendi kesesine göre zaten giyiniyor. Ceketini çok beğendiğim için aldığım bu takımın eteği çok uzundu: Maksi boy. Beli de biraz geniş gelmişti. Aman nasıl mutlu oluyorum etekler, pantolonlar büyük gelince. Küçük bedeni de yoktu. Malum, büyük bedenin en küçüğü ile küçük bedenin en büyüğü arasında sıkışıp kalmış bir cüssem var. Eve gelince eteği giyip ayna karşısında göz kararı bakarak, mezura falan kullanmadan, "şurdan keseyim" deyip makası vurdum! Bazan, bunca yıllık dikiş tecrübeme rağmen, nasıl olup da, hala daha böyle salakça şeyler yapabildiğime şaşırıyorum.    
Etek belini ayarlamadan bu işi yapınca bir de anladım ki benim "maksi" etek bundan sonraki kariyerine "mini"olarak devam etmek zorunda kalacak! Refleksle etek ucunu aşağı doğru çekiştirince düşük bel olarak kullanırsam diz hizasında kalabileceğini fark ettim. Böylece belini ayarlamaya da gerek kalmıyordu. Bir taşla iki kuş vurmuştum yani. Tamamen yanlışlıkla ve tesadüfen! Siz siz olun etekte tadilat yapacaksanız, önce bel-basen gibi üst tarafın işini bitirin, sonra etek boyu nasıl olsa ayarlanır.
NOT: Bluz elbette burda dergisinden. İsteyen olursa hangi dergi bakabilirim.

15 yorum:

  1. Eski kumaşların dokusu çok hoşuma gider, ellerinize sağlık.
    Tadilatta böyle yanlışlık, dostlar başına:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hakikaten dostlar başına bir iş oldu. Ama olmaya da bilirdi:) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Bluzunuz çok güzel olmuş. Ben hangi burda diye merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak Miraycım ben de merak ettim şimdi:) En kısa zamanda bakıp yazarım. Hatta sanırım aynı dergide bir model daha vardı ve ben onu da dikmiştim ve bir kere giymiştim ve sizlere göstermemiştim ve onun da model çok güzeldi:)) İyi ki merak ettin de aklıma geldi. Veeee bekle beni anacııımmm!

      Sil
  3. çok güzel durmuş tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Hem bluz için hem de etek için, yorumunuzu aldım kabul ettim:))

      Sil
  4. Keşke her yanlışlık böyle mutlu sonla bitse :)) Bluz da çok yakışmış, iyi günlerde giyin.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yanlışlıklar malesef genellikle hüsranla bitiyor ki benim yaptığıma yanlışlık değil, düpedüz bile bile lades denir. Allahtan lades olmadım:)

      Sil
  5. Gule gule giyin nurten hanimcim guzel olmus bluzunuz. modeli gercekten hosmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Yapmak isteyenler için bir de, hangi dergi bulup yazabilsem daha şık olacak. Sevgiler.

      Sil
  6. bu anne kumaşları, teyze kumaşları her daim baş tacımız olacak :) Bluz da çok şık olmuş elinize sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem vere vere bitirdi stoklarını. Teyze mi demiştin acaba? Teeeeyyyzeeee! duydun mu, sandığı aç, geliyorum!
      Canım sağol, yorumun için teşekkürler.

      Sil
  7. Etek ve bluz çok yakışmış. Sevgiler arkadaşıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, sevgiler benden. Senin diktiklerine yetişemez ama sen bu aralar tarz değiştirdin, başka mecralarda dolaşıyorsun. Gerçi gelip ben de senin sitende dolaşıyorum ya:)

      Sil
  8. o sabır olmadıgında basıyorum maksı ne pantolon paçası kısalmadık kalıyor nede etek boyu :)sen degil herkes yapıyor:)bluz çok hoş durmuş ama ,güle güle kullan

    YanıtlaSil