12 Aralık 2013 Perşembe

SİYAH ETEK CEKETİM

Bayramdan sonra bir hafta izin almıştım. İznimin tamamına yakınını evimde geçirdim. Sokağa bile neredeyse hiç çıkmadım. Evi derleme toparlama, süpürme-silme gibi mecburi ve sevilmeyen işler dışında; geç kahvaltı, televizyonda Derya Baykal ve Evim Şahane'nin izlenmesi, kitap okuma ve en önemlisi de dikiş gibi özlediğim pek çok şeyi de yaptım. 
 Etek ceketim de yine o günlerde dikildi. Kumaşı damask desenli. Kalıbı bir önceki kahverengi takımımın aynısı. Oldukça kolay çalıştım. Damask desenleri çok güzel ayarladım. Siz göremeseniz de ben simetrik olduğunu biliyorum. Son derece titiz ve temiz çalıştım. 
Resimler gece çekimi. Oğlum gelince bir kere daha fotoğraflarız artık. Şimdi bir göstermek istedim, tam anlaşılmasa da...  



 aşağıdaki fotoğrafta dikişe yeni başlayanlar için arka ortadaki hareket plisini göstermek istedim ama renk siyah olunca fazla belli olmadı. Aslında en iyisi daha açık renk bir cekette bunu göstermek. Çünkü ben de dikişe ilk başladığımda, "düz dikiş çekebiliyorsam ceket de dikebilirim" saçma özgüveniyle, burda dergisinin "aman Nurten arkaya hareket plisi koy" uyarılarına kulak tıkayarak ne kumaşları heba etmiştim. Şimdilik bu fotoğrafları büyüterek belki bir fikir edinebilirsiniz ama bu bana ödev olsun: Taze terzilere bloğumun bir faidesi dokunsun diye açık renkten bir çalışmaya girişeceğim yakında. 

18 yorum:

  1. Cok güzel olmuş , ellerinize saglık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben sizin kadar hızlı ve çalışkan değilm:) Gelip gidip bloğunuzda yenilik var mı diye kontrol ediyorum.

      Sil
  2. günaydın, kahve takımınız gibi bu takımda çok şık olmuş Nurten hanım, iyi günlerde kullanın, onlar eskisin siz eskimeyin... hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo ne güzel temenni bu böyle. Bilmukabele arkadaşım.

      Sil
  3. Elinize sağlık Nurten hanım, sizden öğreneceğimiz çok şey var anlaşılan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım, sağol. Hepimiz birbirimizden bir sürü şey öğreniyoruz ve bu yüzden buradayız.(Tekerleme gibi yazmışım ama sorun değil, ben sevdim)

      Sil
  4. desene bayıldım. ellerine sağlık canım. kumaş hebaya gelince kursa gitmeyince heba oluyor. O yüzden hep ucuz dandik kumaşlarla başlamak daha iyi gibi gelir...
    güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkürler. Artık her şeyin bir kursu, okulu olan bir dünyada, hala daha kendi kendine keşfetmecilik oyunu oynuyoruz değil mi? Ama bu keşiflerimizin tadı hiç bir şeyde yok ve o sırada yaptığımız hataları bir daha tekrarlamıyoruz:)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş.Desenini çok beğendim.İyi günlerde giyin inşallah...

    YanıtlaSil
  6. Harika olmuş, çok imreniyorum size. Kocaman bir maşallah deyim. Bu hareket plisi detayı aklımda olsun, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani 80ler dizisinde baba duyduğu her şey için "bu önemli, en önemli şey bu" diyor ya; valla cekette en önemlisi bence hareket plisi:) Ayrıca güzel yorumun için çoook teşekkür ediyorum canımcım, sevgilerimle.

      Sil
  7. nurten hanım çok şık bir ceket dikmişsiniz. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Nurten hanım ellerinize sağlık pek güzel olmuş!
    http://tugbates.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Tuğbacım. Bloğuna gidip baktım, sen de çok cicisin ve çok hoş paylaşımların var. Ama bir türlü takibe alamadım. Yine de gelip gidip bakarım ben de. Sevgilerimle.

      Sil
  9. Çok güzel olmuş arkadaşım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çok hoş olmuş. Maşallah sana Nurten:) Güle güle giy .

    YanıtlaSil