12 Şubat 2014 Çarşamba

BEBEK BATTANİYESİ VARAN - 2

Bebek battaniyesi emin adımlarla ilerliyor. Renk bolluğundan sarhoş vaziyetteyim, overdoz oldum. Bu sarhoşlukta, 3 gün izin alıp evde vakit geçirmem de etken elbette. 
Evi çok özlemişim, epeydir paldır küldür çalışıyordum. Sene sonu işlemleriydi, eski ihalenin iş bitimleriydi, yeni bir kaç ihalenin hazırlığıydı, iş artışlarıydı, azalışlardı, yetmeyenlerdi, fazla gelenlerdi... Bütün birimimiz sıkıldı, bıktı, gına getirdi. Şimdi teker teker, bir hafta veya bir kaç gün izin alarak nefeslenmeye çalışıyoruz. 
Aslında geçen seneden bile iznim var daha. Birlikte çalıştığım bir kaç arkadaşımın da öyle. Ama işler hep önceliğimiz oluyor. Her sene; "tenekeden madalya mı takıyorlar, kullanalım şu izinleri" diyoruz ama hep lafta kalıyor. Artık nasıl yorulmuş ve bezmişsek, geçen hafta da aynı muhabbeti tekrarladık. Seneye yine kullanılamamış izinler bırakacağımıza ve bu yazıya benzer satırlar yazacağıma şimdiden garanti verebilirim.  
Aslında dikmek istediğim kumaşlarım var. Ama dikiş benim için biraz daha konsantrasyon gerektiren bir iş. Ev temiz, tertipli olmalı; yemeğiydi, çayıydı, ilgilenmem gereken kimse bulunmamalı; malzemelerim tam olmalı... Aksi takdirde hiç içimden gelmiyor. Mesela geçenlerde diktiğim manto için de böyle lükslerim yoktu ama beraber dikiş dikmenin getirdiği bir sorumluluk duygusu vardı. Güdü önemli bir şey galiba; yapılan şey hobi de olsa. Sevgiyle kalın.

3 yorum:

  1. rengarenk olsun işte, ne güzel, cıvıl cıvıl, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım. Akşam işi bu tığ işi battaniye, çok dinlendirici geliyor. Sevgilerimle

      Sil
  2. ellerinize sağlık çok beğendim renkler harika benimde akşam örgülerim var çok dinlendiriyor kolay gelsin selamlar,,,

    YanıtlaSil