10 Nisan 2014 Perşembe

DİKİŞTE OVERDOSE !

Bu hafta izinliyim. Pazartesi teyzemle Bursa Kumaş Pazarına gittik. Daha önce aldığım zebra ve leopar desenli kumaşlarımın vahşi görüntüsünü dizginlemek için düz siyah gömleklik kumaş almaktı tek niyetim. Kombinleyip gömlekler dikecektim. İlaç niyetine ayol, insan 1 metre olsun gömleklik siyah kumaş bulamaz mı? Hadi ondan geçtim, beğendiğimiz her kumaşın da top sonuydu ve istediği kadar olmasa da teyzem, bir kaç ufak tefek kumaş aldı. 
Bense tam çıkarken, ne zamandır kış bahçesi için düşündüğüm takıma uygun duck kumaş buldum. Kombin olarak da dertsiz masa örtüsü kumaşı aldım. Sandalyelerin 2,5 yıldır kullanılan minderleri, şu üstte gördüğünüz resimdeki mavi incecik şeyler haline gelmişti ve onlar da değişse iyi olurdu. Hemen biri kalın biri ince 2 plaka da sünger aldık: Kalın oturma yerine, ince ise sırt dayama amaçlı. Malzemeyi getirip oğlumun odasına serdim, kumaşları makinaya atıp yıkadım. 
Kumaşlar yıkanıp kuruyuncaya kadar süngerleri ölçüp kestim (8 sandalyem var zannediyordum, 6 taneymiş. Şimdi fazladan minderlerimiz var artık). Allahım o ne pislik öyle? Oğlumun odası berbat oldu. Kumaş çok olunca kesme işi koridora sarktı, bir de orayı mahvettim mi üstüne?Pazartesiyi bu kadarla kapattım. Salı minderleri evde bulduğum eski-yeni, beyaz kumaşlar ve kumaşımsılarla kapladım, çünkü sünger kıpırdadıkça dökülüyordu. Minderlerin yüzleri yıkanınca ne olacağını düşündüm, arada bir astar olması gerektiğine karar verdim. Astar için taa çarşıya gidip yeni bir şey almak içimden gelmedi, üşendim. Ama o kadar minderi ve sırtı kaplamak için ne buldumsa yırtıp, kesip kötü emellerime alet ettim.
Bugün (çarşamba) nihayet şekillenmeye başladı her şey. Kılıfını dikip giydirdiğim sünger minderleri alıp, alıp alt kata indim, sandalyelere koyup, koyup izledim. Kalan kumaşla da bir runner diktim. Aslında onu da astarlı yapacaktım ama bakınız bir önceki paragrafi çarşıya gitmeye üşenen ve evdeki beyaz kumaş stoğunu tüketen amatör terzi! 
Şimdi sadece, minderlerin makinada kapanmayan açık ağızları kaldı elde dikilecek. Onu da yarın evi temizledikten sonra dikmeyi düşünüyorum. Olmadı, cuma günü gelecek misafirlere birer iğne iplik verir, oturdukları minderin açıklığını, kendilerine kapattırırım. Nasıl fikir ama?
Pek hoşuma gitti valla. Poz poz fotoğraf çektim. Bir önceki yazımda bahsettiğim şey buydu işte. 
Sonuç olarak: 

  1. Hazır alabileceğim bir takımdan daha pahalıya iş çıkardım ortaya ama boyutlar istediğim gibi oldu. Çünkü bu masa ortadan iki kademe daha açılıyor ve salondan, mutfaktan da sandalye çekip sülalecek yemek yiyebiliyoruz. Bu büyüklükte masa örtüsü zaten yok, hazır satılan. Ayrıca minderler kalın ve yumuşacık oldu, Koçtaş'ta ve Tekzen'de böyle kalını da yok.
  2. Süngerden minder dikecekseniz, üzgünüm ama kesinlikle astarlamanız gerekiyor. İşin en zor ve pis kısmı süngeri kesmekse, en uzun süren kısmı da astarlamak oluyor. Kılıfı bile daha kolay dikiliyor.
  3. Duck kumaşın kenarları atıyor. Atmadığını düşünürdüm oysa ki... Hayal kırıklığı oldu, her tarafını evdeki makinada overloklandım. Izdıraptı yeminle. 
  4. Kış bahçeme bahar gibi geldi bu takım ama duvarların rengini ve dökülmüş boyalarını gözüme çarptırdı, iyi mi? Evin erkekleri boya-badana işine nasıl razı edilecek, razı edilemezse bir boyacı nasıl tutulacak, 4-5 metrekare duvar boyamaya hangi usta razı olacak, şimdilik bunları düşünüyorum.
  5. Çiçekleri yenileme ve dikme zamanı geldi.
  6. Bu kadar pis ve uzun dikişten tıkandım, benden bir süre dikiş beklemeyin artık anacım artık.

42 yorum:

  1. ama süper olmuş yaa valla değmiş uğraşmana,güle güle oturun komşucuklarınla :))

    YanıtlaSil
  2. Çok zahmetli iş. Ama çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  3. Bencede süper olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Sünger kesmek çok eziyetlidir, bir de düzgün olmaz.Siz hakkını vermişsiniz.Ellerinize sağlık, kumaş seçiminizi de çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve bu sünger meselesini bana şimdi söylüyorsun:) Satıcı bıçakla kesebilirsiniz demişti. Evet kestim de. Ama nasıl, pöf!

      Sil
  5. Çok şık görünüyor ama, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Saadet Hanımcım, sayfama hoş geldiniz.

      Sil
  6. Ellerine sağlık. Çok güzel ve istediğiniz gibi olmuş. Bence bu kadar hamaratlıkla siz o 4-5 m2 duvarı da boyarsınız. Bunun için boyacı çağırmaya değmez :)) Bence yaparsınız siz bunu da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değmez. Bak gaz verme durduk yere, canımın içi; 3 gün sonra da duvarı nasıl boyadım yazısı yazmak durumunda kalıveriririm mazallah :)

      Sil
  7. Okurken bile yoruldum iyi mi :)) Yaş geçtikçe alengirli işler zor mu gelmeye başladı bana ne :)) Ama harika bir iş çıkarmışsınız siz gerçekten, üstelik te günlerce tozuna, atan ipine, kırpıntısına katlanarak :) Tebrikler, şapka çıkardım, güzel günlerde kullanın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gün önce kaba pislikleri elimle topladım ki makina tıkanmasın. Sonra süpürdüm, havalandırdım ve sildim... Oğlum yarın geldiğinde odasında bir meydan savaşı yapıldığını anlamayacak, hem de 3 gün devam eden bir meydan savaşı:) Bu arada yaş geçtikçe ne demek? Geçiyormuş işte, elleşme, geçsin gitsin:) Sevgilerimle.

      Sil
  8. çok güzel olmuş bayıldım ben bunlara, elinize sağlık Nurten hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hande Hanımcım. Ben de yorumunuza teşekkür ederim.

      Sil
  9. Ah be Nurtencim. Gelip o güzel masada bir kahve içmek ve seninle dikişten blogdan konuşmak ne güzel olurdu. Ne hoş bir masa olmuş o öyle. Bayıldım arkadaşım. ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atla uçağa gel, 2 saat sonra bizdeyiz. Çayın, kahvenin, sohbetin dibine vurmazsak ne olalım:) Beğenmene sevindim.

      Sil
  10. Bayılım bayıldımm,ellerinize sağlık harika olmuşlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslihancım öncelikle teşekkür ederim Bir de adının üstüne tıklayınca kime yorum yapmışsan o blogları buluyorum ama senin kendi öz has hakiki bloğuna giremiyorum:) Ama inat ile uğraşıp bloğuna bir şekilde girdim. Nereden girdim, naaptım hiç bir fikrim yok. Bu sadece sende değil, google+ olan hemen tüm blolarda oluyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Çünkü benim sizlere ulaşma çabam bir yana, size ulaşmak isteyen başkaları da ulaşmakta zorlanıyorlar. Bir anlayan yok mu ki aramızda?

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Ben kime teşekkür etmişim bilemedim şimdi:) Galiba hepiniz bunu üstünüze alabilirsiniz:)

      Sil
  12. Cıvıl cıvıl olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Nurten Hanım
    Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Yakında olsam bir kahvenizi içmek isterdim kış bahçenizde.Güle güle,sağlıklı,mutlu bir şekilde kullanırsınız inşallah.
    Esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra Hanımcım, yolunuz ne zaman düşerse çayım, kahvem hazır, bilmiş olun. Güzel yorumunuz için de teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
  14. Sonuç harika .İçim açıldı.Güle güle kullanın cici takımınızı .
    Maşallah sana canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkürler. Seni buralarda görmek ne güzel.

      Sil
  15. Bayıldım, çık güzel olmuş.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. cıvıl cıvıl olmuş masan ,sandalyelerin ,misafirlerine igne iplik verdin mi:)
    süngerleri astarlıyorlarmıymış ,hiç bilmiyordumşöyle yapıldıgını hatırlıyorum ,nakış için kullanılan telalar varya ,yada elyafları süngerin üstlerine göre kestiklerini biliyorum .

    nefis görünüyor kış bahçen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette profesyonel uygulama nasıl bilemiyorum Çiğdemcim. Ben süngerler pülçüklendiği için, yıkamak üzere kılıfları çıkarınca batırmasın ortalığı diye astarladım. Önce evdeki beyaz astarlık kumaşları bitirdim, sonra eski güneşlikleri, eski çarşaf altını ve en sonuncuya da bir yaşmağı kullandım. Ama şimdi içim rahat, yıkamak için kılıflar çıktığında dökülme falan olmaz :))

      Sil
  17. çılgınca ne güzel yapmışsın cıvıl cıvıl olmuşlar, benim makineyi alınca ilk dikiş işlerimden biri yemek masamın sandalyelerine kılıf dikmek olmuştu elbis dikmeye cesaret edemeyen ben sandalyelere tam oturan cinsinden kılıflar dikmiştim, ilk diktiğim kılıfla sonuncusu arasında nasıl dikilmesi gerektiğini öğrenmiştim sekiz yazıyla sekiz tane şimdi olsa sanırım asla cesaret edemem :)
    cümlelerde fazlaca kelime hatası ve imla hatası olabilir nörontine başladım ve sabah dozunu aldıktan iki saat sonra bambaşka bir hale bürünüyorum atlı karınca dönüyor dönüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Goncam, bence de ilk işle sonuncusu arasında hakikaten insan çok şey öğreniyor:) Pratik denilen şey de bu olsa gerek. Bu arada Neurontin grubu, doza bağlı olarak da değişen şekilde, ağırdır hakikaten de. Bel fıtığı hakikaten de adamı fıtık eden bir durum;) Allah sağlık versin.

      Sil
  18. sıcacık mesajların, beni yalnız bırakmadığın ve güzel dileklerin için ayrı ayrı teşekkürler, bana güç verdin, umut verdin, sabır verdin..Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, burada paylaşım için beraberiz; iyi günde de kötü günde de. Blog veya daha geniş anlamda internet arkadaşlığı böyle bir şey. Görmediğin insana, içinden geldiğince, birbirinin sınırlarını ve sabrını zorlamadan arkadaşlık. Bu arada elbette iyi gün paylaşımlarının yanında kötü gün paylaşımları da oluyor. Allah hep iyi günler göstersin hepimize de, iyi mutlu haberler paylaşalım.

      Sil
  19. İşte kıskandığım bir takım dahaaaa :(
    Ellerine, zevkine sağlık canımcım, çok şık olmuş çoook :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo Banu Ablam gelmiş, hoş gelmiş, sefalar getirmiş. Bir çayımı ikram etmeden bırakmam inan ki:)

      Sil
  20. Harika olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. çok güzel olmuş ellerinize sağlık. şu duck kumaşların iplik atması beni de deli ediyor. bu arada süngerleri nerden temin ettiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nevin Hanım. Süngerleri Afyonda, kadınlar pazarı denilen bir yer var oradan aldım. Siz nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama bunlar genellikle şehrin eski semtlerindeki yorgan, yastık ve bunların malzemelerini satan küçük esnafta bulunuyor. Böyle bir dükkana rastladığınızda sakın ola ki ilk bulduğunuzdan almayın. Giderek fiyat kırdıklarını gördüm, belki bana öyle denk geldi. Bir de mümkünse süngeri dükkanda kestirin. Hem pisliğin bir kısmını eve getirmezsiniz, hem de koca sünger rulosu bildiğiniz ikili koltuk gibi bir büyüklüğe ulaıyor. Hafif ama hacimli bir şey :) Kolay gelsin diyorum. Eğer bir bloğunuz varsa takip etmek ve sizin çalışmalarınızı da görmek isterim.

      Sil