12 Ağustos 2014 Salı

ANCAK 1 BEDEN KÜÇÜLTEBİLDİM.

Başlığı görüp kendimi 1 beden küçülttüğümü sanmayın sakın. Keşke öyle olsaydı. Ama homini gırtlak yiyerek 1 beden küçülünmüyor maalesef. Hele spor yapmıyorsanız küçük beden etekler, elbiseler, pantolonlar birer hayalden öteye gidemiyorlar.
Küçülen, geçen gün yanlışlıkla büyük dikip teyzeme hediye ettiğim ve kendime yenisini diktiğim bluzun ebatlarıdır. Aslında 1 beden daha da küçültebilirmişim ama dedim ya, tadilat işi bana göre değil. Sıkılıncaya kadar bir kaç defa giyerim. Belli bir kalıbı yok, sevdiğim bir bluzu kalıp olarak kullandım. 
Bu arada kapri pantolon da kendi imalatım. Çok rahat bir kalıp. Beli arka tarafta lastikli, pensle falan uğraşmadım. Hem dikişi hem de kullanımı süper kolay oldu. Bir kaç tane daha dikerim ben bu kalıpla artık.

Çalıştığımız oda bazen çok dağınık olabiliyor. Sürekli gelip giden paketler, kargolar falan yığılabiliyor. Bu yüzden görece olarak en derli toplu yerde çekim yaptık. Bu sırada çok eğlendik. Fotoğrafları öğle arasında Sevgili Ceren çekti. Benim moda fotoğrafçım olur kendisi:) Cep telefonuyla moda fotoğrafı çekmek konusunda çığır açmaya çalışıyoruz da...
Şu gördüğünüz iğrenç şey de tüm hastane personelinin yeni masa üstüdür. Kilit koymuşlar, değiştirilemiyor. Sevgili Kalite Birimimiz bu resmi uygun bulmuş. Bilgisayarı açar açmaz, e-sayfayı veya bir dosyayı kapatır kapatmaz, karşımıza bu göz zevkine mugayir şey çıkıyor. Biz de bu yaratığı görünce "anaaa, ellerim kirli miydi benim, gidip bir yıkayayım" diyoruz. Çok faydalı bir şey, çok! 
Elbette kişisel olarak tek tek bu birimlerde çalışanları kastetmiyorum, onlar görevlerini yapıyorlar, benim sıkıntım düzenle. Ebola gelmiş, kapıya dayanmış (12/08/2014 günü THY uçağı ile Nijerya'dan gelen bir kadın yolcu gözlem altına alınmış), istersen hijyene dikkat etme. Hijyen Hak getire insana da zaten ne yaparsan yap kafasını değiştiremezsin. Eğitim şart ama bu şekilde değil.
DİPNOT 1: Allahtan ayrı yazılması gereken "mi" yi hassasiyetle ayırmışlar.
DİPNOT 2: Hatırı sayılır uzunlukta bir boyunuz olsa bile, hatırı sayılır bir kilonuz varsa  kapri pantolonlar bacak boyunuzu kısa gösterebiliyor. 
DİPNOT 3: Zaten o kilolar olmasa, o bluz da o boyda değil, daha kısa dikilirdi her halde.
DİPNOT 4: Önümüzdeki pazartesi spor niyetine o hareketlere başlamalısın Nurten...

16 yorum:

  1. bence bluzun bedeni bu sıcaklara çok uygun olmuş, ben bu aralar bedenime temas eden hiç bir şey giyemez oldum da.. İyi günlerde giyinin, temiz temiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ayıptır söylemesi, bu sıcaklarda hastanemizde klima sistemi deli gibi çalışıyor ve bazen üşüyoruz biz :) Hatta bizim koridordaki klimayı ben kapattırıyorum, birileri açtırıyor. Temizlik iyidir :)

      Sil
  2. Kapri pantolonu bende seviyorum, rahat oluyor. Oysa kısacık boyumu daha da kısalttığı malum :)) ama olsun kendimi özgür hissettiriyor ya önemli olan o :)) Sizde ikisini de güle güle giyin, keyfiniz bol olsun, sevgimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kışın da kapri seviyorum, çizmeyle ayrıca güzel oluyor. Boy konusuna da fazlaca takılmamak lazım galiba :) Sevgiler benden size.

      Sil
  3. İyi günlerde giyin pek hoş duruyor üzerinizde ayrıca rengide yakismis. Birdaha kumaşçıya gittigimde bende böyle renkli bakicam unutmazsam elim hep kahve krem gibi sade renklere gidiyor nedense. Bir ara yeşil hastasiydim arkadasa elime patlat artık yesile uzanirsam demiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz böyle bir süreci kat ediyoruz anlaşılan. O yeşil ve kahve tonları büyülüdür, hep sevilir, hep alınır. Biraz da yokluktan. Rengarenkleri getirdiler de bizim kumaşçılar biz mi almadık :) Sevgilerimle.

      Sil
  4. Zaten sağlıkla uğraşan sizlerin değil, normal vatandaşın masaüstü teması olmalı o görüntü. Fakat zorlamayla olmasına karşıyım. Kapri pantolonunuzu da, tişörtünüzü de çok beğendim. Güle güle giyin. Ne kadar rahat olsa dA ben kısacık boyumla kapriden uzak durmak zorundayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bir de ekranlarımızı görsen çok irite bir görüntü, kimin aklına gelmişse artık :))Beden orantılıysa ve kesim yakışmışsa aslında hiç sorun olmuyor. Kısa boylu pek çok bayana da yakışıyor. Denemekten zarar gelmez :) Sevgiler.

      Sil
  5. Fotoları zorla açıp görebildim Nurtenim. Ellerine sağlık Büyük gibi durmamış. yakışmış da ayrıca hiç de dediğin gibi değilsin Boyun da kilon da gayet hoş. Yani seni yakinen grdüğüm için söylüyorum anacım.
    Masa üstünü torun Elgiz gördü ve bağırdı.
    >Ay çok korkunç deyip kucağımdan atlayıp kaçtrı. Odandaki arkadaşlarına sevgi ve selamımı ilet . Seni de koooocaman öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odadaki arkadaşların da sana selamı var ablacım :) Elgizin tepkisini okudum, çok güldüler. Hepimizden sevgiler ve selamlar gönderiyoruz. İltifatların için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  6. boşver uzunu kısasını ,sıska olup ne yapacaksın ,yatarken yemek yiyorum kılo alayım diye .
    kırmızı çok güzel bir seçim eminim ki sana çok yakışmıştır ,keşke bende bluzu koyup eskisi gibi dikebilsem ,pimpirik oluyor son 15 senedir ne olduysa bu modelistlikten sonra oldu ,eskiden böyle degildim , ne ip yönüne bakardım neden kalıba ,bas gitsin yapardım ,oldu olmadı giyiyorduk ,keşke öyle olabilsem tekrardan .özeniyorum yani kalıbı çıkarıp diktigin zaman ,ki biliyorum sende itinalı dikiyorsun .overlock makineni ne yaptın .birde gerçekten nijeryadan falan gelen varmı ülkemize ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de vaktiyle sıskaydım :) Hakikaten anlayabiliyorum seni. Overlok mevzusuna gelince yazın fazla bir şey dikmedim. Sevgili İrem'in Hobylock 2,5 makinasını pek beğenmişti ya gönlüm ona kayıyor gibi. Zaten sen de önermiştin galiba. Nijerya haberi doğru. Haberlerde okudum ve tvde gördüğüm kadarıyla önlemler çok zayıf. Allah korusun hepimizi.

      Sil
  7. Sevgili Nurten Bluzun çok şok olmuş. Güzel günlerde giy. Uzun zaman olmuştu sanırım. Sen bir şeyler dikmeyeli:)). O yaratık gerçekten kötü görünüyor. Bizim ülkemizde bu tarz saçma yaptırımlar olabiliyor. Allah sabır versin size:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan Hanımcım, herkes sizin kadar çalışkan değil, hele ben hiç değilim bu aralar :) İşte arada bir ortaya çıkanları da paylaşmaya çalışıyorum. Sevgiler.

      Sil
  8. Bende kapri çok severek giyerim. Ama üzerine giyilen kıyafete göre kısa göstermesi değişebiliyor.Bazı kıyafetlerde uzun bile gösterdiği oluyor.Sanırım biraz uydurabilmek .Ama malum antalya sıcağında bırak uydurmayı en ince en pamuklu hangisi varsa onu alıp sırtıma geçiriyorum.
    Tişörtü çok beğendim , ellerine sağlık. Bol değil bence de gayet uygun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya'da boğulmadan nasıl yaşayabildiğinize şaşırıyorum. Solungaçlarınız falan olmalı :) Sanırım 19 Mayıs haftası Antalya'daydık. Hava serindi, şerbet gibi, hatta yağmurluk giyiyordum... İşte ben Antalya'yı ancak o zaman seviyorum. Sevgiler.

      Sil