21 Eylül 2014 Pazar

TV KARŞISI İŞİ

Epey zaman önce bilgisayarıma yüklediğim bir atkı modeli vardı. Hatta bundan daha güzel bir resim daha vardı ama onu bulamadım. 5-6 trabzan ve 15-20 zincirle kurulmuş, renkli bir model. Aşağıda da fotoğrafı var zaten. Keşke linki de kaydetseymişim ama maalesef kayıtlı değil. Çünkü ben internetten bir şeyler kaydedip paylaşmıyorum. Kendi ürettiklerimi veya daha az olarak da arkadaşlarımın, ailedeki hanımların üretimlerini paylaşıyorum. Kaydettiklerim ise tamamen kendim için. Bu kadar şeyi örmeye, dikmeye ne zamanım ne de ömrüm yeter zaten. Ama belki minik bir fikir verir bana. Hatta hiç bir şey vermese de zevk verir, öyle değil mi?


Az kalan battaniye iplerimi bitirip bambaşka iplere geçmek istiyorum. Artık bu tonlardan bana da gına geldi, size de. Yeni renklere geçmek lazım. Peki elde kalanlar nasıl bitirilecek? Hemen aklıma bu model geldi. Keşke açıp kayıtlarıma bir baksaymışım. Aceleci davrandım. Resmin üstünde yazdığına göre, adı Maria olan hanımın modelinden daha emekli bir iş çıktı ortaya. 
12 trabzan, 12 zincirle işi götürüyorum. Dayanamadım, azıcık ütüledim, biraz daha güzel oldu. Bu örgü, ipler bitene kadar, renk sırası gözetmeksizin devam edecek. Muhtemelen şal olacak.  
Akşamları tv karşında 3-4 sıra örüyorum. Aslında tv yan tarafımda kalıyor, zaten takip ettiğimiz bir dizi yok, denk gelirse 80'lere bakıyorum. Eşim de futbola düşkün değildir. Neredeyse tüm akşam haber veya belgesel kanalları eşliğinde geçiyor. Günün kritiğini yaparken ya da maymunlar kapışırken ben de örgüme yükleniyorum. Üstelik kış da geliyor, tam örgü zamanı. Kolay işler lazım bize, kafa boşaltmaca için, yorucu ince işlere bu ara giremiyorum.

14 yorum:

  1. çok cici olmuş ellerinize sağlık :) iyi pazarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, iyi pazarlar ve pazartesiler ve salılar ve çarşambalar ve... :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, örgü işine de imrenmeye başladım sayenizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok dinlendirici bir şey. Akşamları tv izlesek de izlemesek de açık. Bazı kitapları ya iyi konsantre olamadığım için, ya da beni içine alamadıkları için, tv sesiyle beraber okuyamıyorum. Bu dönem böyle bir kitap elimde, ben de yatıncaya kadar üç beş sıra örgüyle oyalanıyorum. Haa bu ara bir de pazıl başladık oğlumla, ama o bugün okuluna gitti. 1000 parçanın 900ü bana kaldı. Bende iş çooook. Bence imrenme ve eline bir tığ veya şişle bir yumak ip al. Ne günün stresi kalıyor, ne başka bir şey. Sevgiler.

      Sil
  3. Renkler çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel, elinize sağlık. Bence Maria nınkinden daha güzel olacak. Seksenleri seyrederken ben de, şişle örgüyü seviyorum. Tığ için gözlük takmazsam olmuyor:)))

    YanıtlaSil
  5. kolay gelsin sevgili nurten.ne kadar güzel bir model böyle çok beğendim.daha ince ve uzun yapılıp şu çok dolana modellerden de yapılabilir.süper oluyor şimdiden belli.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy Alanatım oy, ne sen sor ne ben söyliyeyim; çok uzun tutmuşum zaten. Git git bitmedi. Ben de bir kısmını kestim, annem duymasın. Şimdi bile normal şal ebatlarından büyük. Seneye ancak biter gibime geliyor. Ne mutlu, bitmeyecek bir iş daha başlamış olmanın dayanılmaz mutluluğunu hissediyorum.

      Sil
  6. çok beğendim.. artan ipleri değerlendirmek için güzel bir model...

    YanıtlaSil
  7. Ayyy çok güzel olmuş! Nasıl güzel renkler, ne kadar ilginç bir örgü. Bayıldım:)

    YanıtlaSil