14 Temmuz 2015 Salı

İŞYERİNDE İNTERNET GİDERSE NE YAPILIR?

Uzunca bir zamandır iş yerinde internet hızımız düşük. Üstelik yoğunluktan yeri geliyor bir gazete e-sayfası bile açmadan akşam eve gidiyoruz. İşte bu gibi bir çok sebeple, çoktandır iş yerinde bloğa da girmiyorum. Dün bir ara bloğa bakayım dedim, meğer blogları da engellemişler, zaten istesem de giremiyormuşum. 
Neyse, bugün o kısıtlı internet de gidip bir türlü gelemeyince, sisteme de giremedik ve yaklaşık 30 dakika "işsiz kaldık". Bünye boş durmaya alışık olmayınca, yanlış yazılmış ama karalama yapmak için saklanmış kağıtlara çizimler yaptım. Bu bluzu instagramda paylaşmıştım ve nasıl yaptığıma dair sorular gelmişti. Belki birilerinin işine yarar diye blogda da paylaşayım istedim. Aslında daha bir sürü dikilmiş kıyafetim var ama fotoğraflanacaklar. Sonra sizlerle yine paylaşırım. Şimdilik bluzun yapılışını vereyim. Fotoğrafları sağ tıklarsanız büyür ve  şahane yazımı daha kolay okumanıza yardımcı olur :)



Bu çiçek de benden sizlere gelsin hanımlar. Bahçemizin gülüdür. Bu sene değişik renklere merak sardık. Bir kaç farklı renk gül aldık. Sarı, turuncu, beyaz ve çok açık pembe yeni güllerimiz oldu. 
Daha bir sürü paylaşımım olacak ilerleyen günlerde. Hepsi birer fotoğrafa bakıyor, beni takip etmeye devam edin anacıııım :) 

16 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Bloglar bizde de kısıtlı. Bir saatlik kotamız var. Jet gibi dolaşıyorum az zamanda çok iş yapmak için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem Hanımcığım ben büyük bir hastane çatısı altında, çok kullanıcılı bir ortamda çalışıyorum. Kullanıcı sayısı kadar problemli insan oluyor elbette. Süistimal eden edene. Bilgiişlem de sorunu 4. Murat yöntemleriyle çözüyor. Kısıtlama sana bana; yoksa, süistimal eden adam eninde sonunda bunu da delmeyi beceriyor. Benim gibi iş gereği geniş internet ihtiyacı olanlar ise ha bire bilgiişlemcilere ayarları düzenletmekle uğraşıyor. Bu sefer "canınız cehenneme" dedim, açtırmadım da. Zaten iş yüküm fazla, ben tutup film mi izleyeceğim mesai içinde? Kırkta bir iş dışı bir şey bakmak gerekince farkediyorum o siteye giremeyeceğimi. Sadece can sıkıyor, o kadar. Sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  2. İnternetsiz hayat daha verimli:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Saadetciğim, sonuna kadar katılıyorum sana. Ne çok zaman kaybediyoruz değil mi? Üstelik ben telefona da sardım, bilgisayar ekranım yoksa telefona kilitleniyorum. Ne olacak bu halim acaba?

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Hatice Hanımcım teşekkür ediyorum, sevgiler, selamlar.

      Sil
  4. Nurteeennn merhaba :)) iyi ki o boşluk da olmuş...Bluzun çok güzel görünüyor,ne güzel dikmişsin,hem de anlatmışsın , ellerine sağlık..Önlerdeki dantel mi yoksa kumaşın deseni mi anlayamadım...Kalıpsız pratik yaptın o zaman.... Ben de yeni yaptığım işlerde bol teyel almadım,öyle ,direk makineye çektim,keten türü kumaşlarda kolay ama kaygan kumaşlarda göze alamam her halde...Nurten gül için teşekkürler de sarı renk ayrılık biliyorsun,,mesaj mı veriyorsun yoksa,göründüm ama kaybolacağım fazla umutlanmayın,alt mesajı okuyun,sarı gülü koydum ....Hahahaha tam halk edebiyatına bağladım. :)) sevgiler canım,hadi diğer diktiklerini de bekliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycım hoşgeldin. Kumaşım desenli. Desen boğmasın diye bu aralar arka parçaları düz renk dikiyorum. Böyle bir kaç bluz diktim, bir kaç tane daha dikmeyi planlıyorum. Kaç tanesini giydin dersen, daha hiç biri giyilmedi :) Öndeki uzun patlar da kollar ve arkada kullanılan düz parçadan. Üzerimde gösterebilirsem daha iyi anlaşılacak. Bu arada sana bahsettiğim siyah-beyaz desenli kumaşım buydu. Bu kumaş 2 metreydi; 1 etek ve kalanından da bu bluz çıktı. Kalan parçayı atıverecektim ama biraz daha oynamaya karar verdim :) O da sürpriz olsun. Sevgilerimle.

      Sil
  5. Valla iyiki internetsiz kalmissin, yoksa buralara ugrayacagin yoktu:) Az kalsin anons ettirecektim kayip Nurten'i bulan bloga getirsin diye:)) Neyseki daha diktiklerini paylacaginin mujdesini verdin, Bluzun hem dikimi, hem anlatimi cok guzel olmus. Okurken kafamda canlandi elimdeki kumaslardan ortaya cikacak model. Ne guzel fikir ondeki patlarla detay katmak. Sahanesin, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdeciğim teşekkür ediyorum. Mahçup ediyorsun beni (etmeye devam et olur mu, bu parantezi hiç açmamışım gibi davranalım beraberce). İnternete hakikaten göbeğimizden bağlıymışız meğer. Yarım saat gitti de iş güç askıda kaldı. O da bana yaradı :) Çocukluğumda programlı elektrik kesintileri olurdu, bence bundan sonra programlı internet kesintisi de olsun hepimize yarar :) Benim gibi pek çok bağımlılık eşiğindeki hobiciyi kurtarırız valla. Bu arada bir kaç kumaşım daha var oyun oynamak istediğim, bakalım artık ne olacaklar. Ziyaretin için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler benden sana.

      Sil
    2. Ssstttt hangi parantezi??? :)) Bak gormemisim bile, gormediysem okumamisimdir da :))
      Saka bir yana gercekten temiz is cikariyorsun, bayiliyorum senin dikislerine.

      Sil
    3. Mevlüdecim temiz iş çıkmazsa annem beğenmez valla. Diktiğim bir şey varsa hemen torbaya attığım gibi annemlere alıp giderim, göstermem lazım ama ne yapayım? Bu sefer diktiğim bluzları annem inceledi, bana da böyle temiz dik dedi. İlk siparişimi aldım mı, aldım!

      Sil
  6. Hayatımda gördüğüm en temiz dikişler listesinde ilk 5'e rahat girer! O yakadaki biyenin düzgünlüğü beni benden aldı. Helâl olsun size, daha çok paylaşın bizim de gönlümüz açılsın böyle :) Güle güle güzel günlerde giyin. Saygı ve sevgiler... /Damla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Damla hanımcığım ağzınızdan damlayan bala ithafen size bu ismi vermiş olmalılar ki bence isabet buyurmuşlar büyükleriniz. Çok teşekkür ediyorum. Hakikaten bu sefer yakayı ben de beğendim. Hatta bu bluz(lar) elastan katkısı olmayan bir krepte uyguladığım ilk yaka pervazı galiba. Korka korka diktim ama gayetle de temiz bir iş çıkardım ortaya. Saygı ve sevgi benden de size gelsin lütfen.

      Sil
  7. şahanesin nasılda güzell çizip uygulmışın iyi günlerde giyesin canım ..

    YanıtlaSil
  8. bizde de işyerinde her türlü sosyal ağ yasak google plus ve pinterest dahil.. Allahtan blogları engellememişler

    YanıtlaSil