4 Aralık 2015 Cuma

KEÇE ÇANTALARIM

Sonunda en yalın haliyle keçe çantalarımı sunuyorum sizlere arkadaşlar. Aslında bir sürü keçe çiçek yaptım ama bana bir kompozisyon lazım ki şimdilik aklıma parlak bir fikir gelmiyor. Ayrıca güzel yeşil keçe de bulamadım henüz. Gerçek keçeler yumuşak, şık, renk kartelası oldukça geniş ve konforlu olmakla beraber bazı çiçeklerde daha sert duran çakma keçeler daha iyi sonuç veriyor. Yapraksız çiçek de olmayacağına göre süsleme kısmı rölantide şimdilik. 

Bu model benim en sevdiğim çanta modeli oldu. Birsel'in yönlendirmesi ile yeşil ip kullanarak diktim, çok çarpıcı oldu. Bunu kendime ayırabilirim.

Aşağıdaki ilk diktiğim çantaydı. Annem bu kalıbın da bundan sonra göreceğiniz çanta kalıbının da yan kısımlarının aşağıya doğru genişleterek kesilmesi halinde daha kullanışlı olacağını söyledi.
  

Aslında çok doğru. Bundan sonra da bu çantalardan dikersem muhakkak öyle yapacağım. Bu halleriyle evrak çantası veya laptop çantası gibi oldular.
Aşağıdaki çantanın tutma yerinden bir yuvarlak çıkardım. Hocamız ikinciyi kısmen keserek tam delik olanın içinden geçirince kapak yapabileceğimi söyledi. Fena da olmadı valla. Ben beğendim. Bakalım bu çanta kime gidecek?


Bir daha dikersem bunun da alt kısmını daha kalın yapmayı düşünüyorum. İşte benim keçe çantalarım bunlar. Kenarlar birbirine iğne oyası tekniğiyle tutturuluyor. Bu kalın çantalık keçenin, iki kat halinde ve dikilmesinin zor bir şey olduğunu söylememe gerek var mı acaba? Üstelik tutma kısımları dik dursun, ezilmesin diye iki kat çalışılınca (pervaz gibi düşünün), yan parça ile birleştiği yerde 3 katın dikilmesi ızdıraptı. Ama deydi hanımlar. Ben sevdim. Annem bile beğendi valla. O beğendiyse tamamdır. Zira kendisi sıfırcı matematik hocası gibidir. Beğenmediyse beğenmemiştir, bahse konu şey örgüyse sök yeni iple yeniden ördür, dikişse sök yeniden diktir veya çöpe attır. 


Umarım en kısa zamanda ilham perim gelir de çiçeğimi böceğimi yapıştırır bitiririm. Sevgilerimi gönderiyorum herkese.

23 yorum:

  1. emeğinize sağlık şimdiden güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Nurten ne güzel değişik amaçlı kullanabileceğin üç tane çantan olmuş...Ellerine sağlık..Annen haklı üçgen parça daha mantıklı ama o hali de güzel,el işi çantası yaparsın,ya da hediye edersin...O üçüncüdeki kapak fikrini çok beğendim ve çok akıllıca buldum...Sıfırcı anneye sevgiler :)) Ben de hiç üşenmem sökerim göze batan ,bozuk olan yeri...Zevkli ama değil mi...deri sap da çok yakışır Ben hayalimde süsledim hem de ,senin çiçekleri yerleştirdim :)) sevgiler öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun bir damla şekli de olabilir aslında Nuraycığım. Deri saplı olan bir sürü model de geldi aklıma ama daha sınırlarımı bilmeden uçmamaya karar verdim :) Bu arada araştırıyorum. Görsellerde deli gibi dolanıyorum. Çantalara başlarken anneme bir elişi çantası yapmayı düşünmüştüm. Yaptım da, diğerleri ekstra çıktı. Kumaş bereketliymiş. Sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  3. Elinize sağlık ne güzel olmuşlar,birinci çanta benim de favorim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten şık bir kalıpmış Sevda Hanımcım. Beğendinizse size ayırabilirim seve seve :)

      Sil
    2. Çok zarifsiniz Nurten hanımcığım,almış kadar oldum ama heyhat,bu ayakkabı delisi kadın çanta kullanmayı hiç sevmez.Bana gelip dolap bekleyeceğine kullanacak birinin olsun.Ama beni çook mutlu ettiniz.

      Sil
    3. Ben de çanta değiştirmekten nefret ediyorum. Senelerdir tam çantalarıma ve ihtiyacıma uyacak bir organizer yapayım da değiştirmek kolay olsun diye düşünürüm ama tembellik diz boyu. Sevgiler.

      Sil
  4. Hepsi çok hoş ama ilkinin kesimi tam bana göre, yakın zamanda dikeyim ben de! Teşekkürler esin kaynağım oldunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu Begümcüm, bekliyorum güzel çantanı. Sevgiler.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Süslü püslü bir hanımın çantamı beğenmesi ne güzel! Sevgilerimle canım.

      Sil
  6. Bak yaa, sen ne fena bir blogcansin boyle? Bu guzellikleri sakladin bizden bunca zaman. Cok chic olmuslar, 3.deki kapak fikrini cok begendim. Annen bu isi biliyor sekercigim. Anneler neylerse guzel eyler:))
    Simdiiiiiiii gelelim bunca zaman bunlari bize gostermedigin icin cezana: En kisa zamanda cicekle, susle goster bize:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o anneler! Allah başımızdan eksik etmesin. Her seferinde yiyecek daha fırın fırın ekmeğim olduğunu hatırlıyorum annem sayesinde. Hatun her daim haklı mı çıkar kaaaardeşiiiim? Sevgiler blogcanım :)

      Sil
  7. El işleri veya ayakkabı koymak için çok kullanışlı oluyor bu çantalar. Ellerine sağlık arkadaşım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım ben bu keçe işini sevdim aslında ama konsantre olamıyorum. Hafta sonları gittiğim (o da gidebilirsem) 2 günde ancak bu kadar çıkıyor. Olduğu kadar artık, napalım? Bu çantalardan eşe, dosta, akrabaya, tanıdığa, konu, komşuya dikesim var. Sevdiğim bir şeyin cılkını çıkarmasam olmuyor niyeyse. Ziyaretiniz iin teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil
  8. Nurtencim hepsi birbirinden güzel olmuş. Ellerine sağlık. Ama şimdide ben bilendim. Bak başıma birde keçe çanta işi çıkardın. Yapcaz mecburen. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapalım Fundacım, yaparız yani. Hele ben senden o kadar ümitliyim ki, neler neler yapıyorsun, keçe mi yapamayacaksın? Sevgilerimle.

      Sil
  9. Sade hali ile çok zarif görünüyor. Birde süslenirse sanat eserine dönüşecek. Emeğine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim o kadar olmaz herhalde. Beğenelim yeter. Bitse sizlere de göstereceğim ama hiç yapamıyorum. Çok tembelim, çokkk... Sevgilerimle.

      Sil
  10. Su blog dünyasinda ne becerikli, ne marifetli kadinlar tanidim yarabbim. Bayiliyorum yaraticiliginiza ve marifetlerinize hepinizin!:)

    Ellerinize saglik, nekadar ise yarar bir el emegi olmus. Arada bir bakicam hep yaptiklariniza bundan sonra, ben de takipteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep gelmenizi isterim sevgili EQ :) Bir de hakikaten çok marifetli hanımlar var, katılıyorum dediklerinize. Ben sadece onların arkasında nallarını toplayabilir miyim diye dolaşıyorum diyeyim :) Sevgilerimle.

      Sil
  11. Çantalar çok güzel olmuşlar . Kalın kısımları dikmek gerçekten zor . Süslerini de yapınca çok daha gösterişli olacaklar. Böyle de çok güzeller. Ellerine sağlık . Anneler her şeyin en iyisini bilirler. Çok selamlar söyle benden .

    YanıtlaSil