12 Mart 2016 Cumartesi

TAVŞAN GİBİ DİKİLİP, KAPLUMBAĞA GİBİ FOTOĞRAFLANAN MANTOM

Blog arkadaşım, Atom Karınca, şen, şakrak, şeker hanım sevgili MEVLÜDE manto kaban etkinliği düzenlemişti.  
Katılmamak olur mu? Seve seve, koşa koşa katıldım elbette. Mantomu diktim. Ama siyah olduğu için kendi kendimi görüntülemem çok zor oldu. Sonuçta heves edip, 2 dönem fotoğrafçılık kursuna gitmiş ve sergilere fotoğraf vermiş bir kardeşim olsa da ben hala daha cep telefonunuyla sanat çekimleri yapmaya çalışan bir blogerım. Kardeşimle senede bir kaç kere görüşebildiğimiz için, bu mantoda ondan bir şey bekleyemezdim. Ben de oğlumu bekledim. Ama oğlanın Afyon'a gelmesiyle Ankara'ya geri dönmesi bir oluyor. Eşim deseniz, ne fotoğraf çekmeyi seviyor, ne de çektiği görüntüler bir şeye benziyor. "En iyisi iki dolap arasında kendi kendimi çekerim, ne minnet edicem bu 3 adama" diye açtım ışığı geçtim ayna karşısına. Gerçek mantom sizin gördüğünüzden bir tık daha iyi. 
Bebe yakalı, reglan kollu, her zaman diktiğim manto modelini kullandım. Bu manto, sanırım aynı kalıptan diktiğim beşinci iş. Yakasına uzun zaman önce aldığım, havalar çok soğukken giydiğim, bu yüzden de senede ancak bir kaç kere kullandığım bir mantonun kürkünü tutturdum. Bu kürk yaka ilik-brit yardımıyla duran seyyar bir şey. Çok kullanışlı.
İşte bu aşağıdaki görüntü de tamamen benim saçma "fantezilerimden" biri daha. Ne lüzumu varsa cep içinde puantiyeli bir kumaş kullandım. Sanki astar kıtlığı varmış gibi. Sanki astar yetmemiş gibi. Galiba beğendiğim sevdiğim kumaşları tek bir yerde kullanmakla yetinemiyorum. Allahtan cepler kapaklı da dışardan görünmüyor. Ama kapak olmasa görünecek şekilde duruyor, o ayrı elbette. 
Yaka içine daha düğmeler dikilecek. Size göstermek için iğneyle tutturdum. Sevgili MEVLÜDE seni fazlaca beklettim. Çok özür diliyorum bu gecikmeden dolayı. Ellerine, emeğine sağlık. Başka projelerde görüşmek üzere diyorum. Sevgilerimle.

18 yorum:

  1. Ellerine saglik, Cok yakismis. Su erkek milleti ya dir dir eder, ya golge. En iyisini yapmissin. Su kapakli cep korkulu ruyam ama denemenin zamani geldi artik. Marifetli olmak boyle bisey iste.. massallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mericiğim sağolasın canım benim. Kapaklı cepten hiç korkma. Ama bence önce bir kaç kumaşla deneme yap. Hatta elimdeki işler bitsin, ben de eğer ceket çalışırken kapaklı cebe karar verirsem aşama aşama görüntüleyeceğim. Bari o kadar dikiyoruz, birilerine bir faydamız olsun. Ben dikerken biraz özgür olmayı seviyorum. Aslında cetvelle ölçerek, çizerek, iğne iplikle teyelleyerek dikilse emin ol ki çok daha güzel olur. Bu durumda marifetli olmak konusuna gelirsek; aslında aceleciliğimden, yapabileceklerimin çıtasını hep düşürüyorum. Bir de işi kuralına göre yapsak emin ol hazır giyim sektörü önümüzde diz çöker. Hepimiz hamaratız şekerim. Buralarda, yani hobi bloglarında, bloğu olsun olmasın kimler dolaşıyor? Ören, diken, pişiren, çalışan, üreten hanımlar. Armutun pişip ağzına düşmesini beklemeyenler. Bunların hepsi hamarat kadınlar. Hepimizle gurur duyuyorum.

      Sil
  2. Sen yeterki katil aramiza ben seni bir omur beklerim bebisim askolsun. (Caktirma bende daha bitirmedim kendiminkini:)) Allahtan ikinci de cok goze batmiyorum. Sahane olmus, ellerine saglik. Bir ara o kapakli cebi anlatsanmi acaba? Yada yorma beni, sor google'a soylesinmi dersin? :)) O kurk yakalarin tak cikar olusu bayagi bir tutuldu, bu akima bendemi tutulsam acaba? Belki bu sayede bende azicik kokos olurum :))
    Guzel gunlerde kullan veeeee katilimin cok ben coookkk tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ömür beklemek! Canım benim çok taviz veriyorsun, şımariciiimmm korkarım :) Kapaklı cep çalışmasını ceket dikme etkinliğinde belki anlatırım. Bakalım dikeceğim ceketin cebi nasıl olacak? Daha modelimi belirlemedim. Bu arada sıkı dur, anneme de bir manto diktim. Bu hafta gidebilirsem üzerinde görüntüleyeyim, madem dosyayı kapatmadın, onu da ekleyelim. Ve bir daha sıkı dur; bugün kendime de bir kaban dikmeye başladım. O da siyah. Biterse (ki yakası bitti bile, yaka bittiyse kaban da bitmiştir deme durduk yere alakasız bir yerde sorun çıkabiliyor biliyorsun), onu da gönderirim sana. Sevgilerimle.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık çok şık olmuş sağlıkla giyin canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice Hanımcım çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  4. Vaaayy,beklediğimize değmiş.Harika olmuş Nurteenn.Ayrıca astarın öyle alengirli olmasını ben de çok seviyorum.Sürpriz yumurta gibi,içini açınca ayrı bir güzellik...Ellerine sağlık valla harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacım aslında astarı kumaşından daha çarpıcı bir manto da dikmek istiyorum ama buralarda öyle astarlık kumaş bulmak imkansız. Ya bildiğimiz normal astarlar kullanacaksın ya da saten kumaşlar falan kullanmak lazım ki astarı yüzünden pahalıya gelsin :) Ama aklımda hep. Bakalım ne zamana nasip? Bir de astar farklı renk olsa diye düşündüm ama o zaman da hata kabul etmiyor, çok profesyonel olmak lazım ki bu kadarını benim sabrım kaldırmıyor. Yeniden teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. Nurtennnn her yayının zevkle ve gülerek okuyorum,hani diyorlar ya sizi güldüren insanları sevin diye işte ondan,yüz yüze olsak kim bilir ne kadar güleceğim senin sözlerine :))) Valla ben basit basit işlerle uğraşıyorum kadın hazır gibi manto dikmiş,laf hazırları da insanlar dikiyor da onların siistemleri mutlaka çok daha gelişmiş diye öyle diyorum :))) İyiki astarını öyle yapmışsın ,bence güzel olmuş,elini her cebine soktuğunda puantiyeler gülümseyecek sana çünküüüü,ellerine sağlık çook beğendim ,keyifle giy gelecek kışa artık ..sevgilerrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycım galiba bu sene de giyebileceğim. Bu hafta hava soğuyor yine. Güzel dileklerin için teşekkürler. Sen mi basit işlerle uğraşıyorsun? Bence mübalağa yapıyorsun, tariz yapıyorsun, tecahül-i arif yapıyorsun hocam :) Ama şu dediğine katılıyorum, her işte olduğu gibi dikişte de bir sistem, bir teknik var elbette. Bugün uzun zamandır giydiğim bir kabanı kalıp olarak kullanarak yenisini dikmeye başladım. Yakasını falan eski kabana baka baka dikiyorum. Hiç de korktuğum gibi olmadı. Benim burdadan okuyup anladığım kadarıyla diktiğim birleşim yerleri falan değişik çalışılmış, baka baka uyguladım, zor olmadı. Telaları bile farklı ayol. Silikonlu gibi bir şey. Hani dalgıç kumaşı gibi duruyor iç kısmı. Ama biz eldeki imkanlarla çalışıyoruz ve hiç de mütevazi davranamayacağım, hepimiz harikalar ortaya çıkarıyoruz. Yeniden görüşmek üzere, sevgiler benden sana olsun :)

      Sil
    2. DİPNOT: Sevgili nuraycım, edebiyat öğretmenine yazıyorum diye internetten edebiyatta söz sanatlarını azıcık kurcaladım :) Unuttuklarım olmuş, benim öğrenciliğimde adını bile duymadıklarım da varmış. Sayende dağarcığımı tazeledim. Kalan kalır, benim için kardır :)

      Sil
  6. Bu kadar maharetli blogcularla tanışmış olduğuma bir kez daha sevindim ne güzellikler çıkıyor sizlerden , manto vallahi şahane beğendiklerime hep dile getiririm aynı mağazadan alınmış gibi diye :)kutluyorum ellerine kollarına sağlık sağlıcakla giyesin cnm. ayrıca güzel bedenine de çok yakışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğun en iyi tarafı; normalde hiç tanışamayacak, hayatta karşılaşamayacak, varlığından bile haberdar olamayacak, hepsi birbirinden değerli insanları, üstelik kendi ilgi alanları dahilinde bir araya getirmesi değil mi zaten? Birbirimizi hevese getiriyoruz, etkinlikler düzenliyoruz ve yaptıklarımızdan keyif alıyoruz. Daha ne olsun? Teşekkürler arkadaşım.

      Sil
  7. Nurten hanım aranıza yeni katıldım zaman buldukça sizlerin bloglarını dolaşıp,feraylıyorum,şu kara günlerde bana öyle iyi geldiki bu paylaşımlar ne yazıkki yeniden canımızı yaktılar,bu aralar sanırım acılardan umuda dönmek lazım diyorum üreterek vazgeçmeyelim istiyorum,yoksa toptan paronayak olacağız.Biraz teselli diyelim soluklanıp,duyarlı olmaya devam...Mantonuzu yeni gördüm çok şık ve sizin yapmanız şıklığına şıklık katmış ellerinize sağlık,güle güle iyi huzurlu günlerde giyinin.Bloguma buyurun biraz dinlenin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merih Hanım iyi ki bloğuma gelip mesaj bırakmışsınız. Gidip ben de bloğunuzu gezdim valla gezmelere doyamadım. Evet kötü günlerden geçiyoruz ve bazan teselliyi birbirimizde arıyoruz. Allah hepimize iyi günler göstersin. Sevgiler.

      Sil
  8. Millet o kadar güzel yorumlar yapmışlarki ayol bana laf bırakmamışlar. Olsun ben yinede bir iki laf edicem. Ama bu manto çok fazla güzel olmuş. O tak çıkar yaka, o puantiyeli cep ayyy bayıldım. Puantiye delisi bir insana bu yapılırmı? Senin yüzúnden Ayselin ceket etkinliği için biçtiğım mavi ceketin içine puantiyeli astar aramalara koyuldum. Ya puantiyeli olur yada giymem arkadaş. Sevda bana boş yere puantiye kraliçesi demiyor. Ayy illede puantiye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Fundaaa astarı hepten puantiyeli düşündüm de, amaniiinn ne kadar da güzel bir şey olur o ceket. Acil tarafından bulmanı dilerim o astarı. Bence de illaki puantiyeli olsun, puantiye kraliçesi. Sevgiler gönderiyorum sana, canım benim.

      Sil
  9. Ya o başlığın güzelliği ile koştum geldim. Çok alemsiniz ne güzel bir blog yazı başlığı olmuş. Manto da çok bi afilli. Ben çok severim kürk detaylı. Ellerinze sağlık

    YanıtlaSil