8 Nisan 2016 Cuma

AYNI KALIPLA İKİ CEKET: BİRİ DERİ, DİĞERİ SÜET

İyi işin senesinde çıkacağına dair atasözünü test edip onaylamış, özümsemiş, ruhuna sindirmiş, hayat felsefesi edinmiş bir insanım. Artık buna kesinlikle karar verdim. Son zamanlarda gördüğüm her etkinliğe katılıp sonundan da olsa yetişiyorum. Bunlardan bazıları, daha önceden dikmeye başlayıp küçücük bir detayı kaldığında usanıp bıraktığım ve sağolsun arkadaşlarımın etkinliği sayesinde bitirdiğim işlerdir.  
Eski burda kalıplarından faydalanarak kestiğim biri gri deri, diğeri kahverengi süet iki ceket neredeyse bitmişti. Etek ucu ve kol evi bastırması kaldığında ceketlerin mevsimi geçmişti. Nasılsa giyemeyeceğim diye gardroba asmıştım. Aklıma geldiğinde, bu sene havalar birden bire ısındığı için yine mevsimleri geçmişti.
Tam da bu sırada sevgili bloger arkadaşım AYSELCE ÖRGÜLER VE DİKİŞ MACERAM bir ceket dikme etkinliği düzenledi. Hemen ceketlerimi gün yüzüne çıkardım, baskılarını yaptım. Dün de önlerine çarşıda zımba bastırdım. Deri ceketim (elbette suni deri) aşağıdakidir. 

Süet ceketim ise aşağıda arz-ı endam etmektedir. Haftaya biraz serinleyecek diyor hava durumu. Belki birer kere de olsa giyme fırsatım olur. Olmasa da seneye iki ceketim daha var. 


Sevgili AYSEL'e etkinlik ev sahipliği ve emekleri için çok teşekkür ediyorum. Yeni etkinliklerde buluşmak üzere.

19 yorum:

  1. Çok güzel olmuş herikisi de ellerinize sağlık. Kalıbın eski Burda Dergilerinden çıktığını ilk görüşte tahmin etmiştim, çünkü kuplu model kesimleri eski Burda Dergilerinde daha çok oluyordu, hatta elbiselere de! Oysa şimdi kuplu kesimler daha seyrek yer alıyor hep pensli kalıplar, bense kupları tercih ediyorum doğrusu doğru oturtulduğunda harika görünüyor. Çok şık olmuş, elinize sağlık. Güzel günlerde giyilsin. Etkinlik de harikaymış:) ben yoğun tempomdan yetişemesem de çok beğendim güle güle giyin Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda dergilerimin bazılarını çok fazla kullandım. Bazı modellerden ise onlarca kere çalıştım. Yeni dergilerden de beğendiğim modeller oluyor ama eskilerin tadı başka değil mi Handan Hanım. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Ooo Nurten hanımcım ne kadar şık . Tarz olmuş ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkancım çok teşekkür ederim. Senin kadar hızlı dikemiyorum ama arada çıkıyor ortaya bir şeyler. Sevgilerimle canım.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda haklısın canım seriye bağlamış görünüyorum ama işin aslı dediğim gibi taa geçen seneye dayanıyor. Emekli olunca aç kalmazsın lafı bana eski dansözlerden Nesrin Topkapı'yı hatırlattı. Kendisi aynı zamanda konfeksyon terzisiymiş. Tabi onlar seri üretirler. Dansözlükle para kazanıp kazanamayacağına dair şüpheleri olduğu için kendisine bir kota koymuş, onun altına düşmemeye çalışırmış bir de kendi rekoru için uğraşırmış. Hani bir gün konfeksyona dönmek zorunda kalırsam aç kalmayayım dermiş. Ama sırf dikiş işi zor be Sevdam. Bizimki iyi, canın isterse dik, isterse ör, isterse oku, isterse yat, ne isterse onu yap. Allah kimseyi bir şeye mecbur bırakmasın. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Kız Nurten şimdi şu anda ne yazdığımı görür görmez yorumumu sildim.Allahııım,çok utandım.Harika dikiyorsun yazmaya çalışıp yine pornografik yorum yazmışım.Ay yeminle bugün gidip yakın gözlüğü almazsam bana yuh olsun.Kız afedersin.

      Sil
    3. Sevdacım hiç sorun değil. Biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz :)

      Sil
  4. Ne kadar güzel olmuş ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Saadet Hanımcığım, hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Sevgiler, selamlar.

      Sil
  5. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. ikiside çok havalı görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çok teşekkür ediyorum arkadaşım. İyi dikiş dikenlerden böyle şeyler duymak beni heveslendiriyor. Sevgilerimle.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Süslü püslü bir hanım söylüyorsa doğrudur :) Çoook teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  7. Valla seni tek geciyorum Nurten! Etkinlikleri kuyrugundan yakalasanda hakkini veriyorsun, masallah cifter cifter dikiyorsun. Cekekler konusuyor!! Ne dediklerini soylemem sana simarirsin:))
    Ellerine saglik, bol gunesli guzel gunlerde giy hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdem sağol canım benim. Hiç bu kadar çok etkinliğe katılmamıştım galiba. Nefes nefese kalsam da iyi geldi bana bu tempo. Senin çanta etkinliğini de biliyorum. Yapıciim bir şeyler :) Sevgilerimle beraber bol güneş de gönderiyorum sana :)

      Sil
  8. Çokk hamarat benim blogcanlarım herbirinizin yaptıklarına gıpta ile bakıyorum ....bende etkinlikte beni yalnız bırakmadığın için , sonsuz teşekkür ediyorum cnm. güzell ceketlerini sağlıcakla giyesin .

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık,güle güle giyin.Deri giymem ama güderine talibim komşu göz hakkı bir kere giyeym mi söz leke yapmadan geri getiririm.Sayfamda da yazdım teyzene sölediklerimi unutma hiç değilse artıklarından yararlanalım.

    YanıtlaSil
  10. Nurtenciğim,canım arkadaşım,son anların kadını :))hem deri hem süet ikisi de zorludur diye düşünüyorum,kolay işlere de girmiyorsun benim gibi,ben en kolay modeli en kolay dikilen kumaşla yapıyorum,zor işlere giremiyorum ama sen maşallah deri de diker benim çalışkan arkadaşım ...Ellerine sağlık,keyifle ,güzel günlerde giy :)) sevgilerimlee

    YanıtlaSil