22 Temmuz 2010 Perşembe

KIRKYAMA

Sizlere, kırkyamaya gönül verdikten sonra yaptığım ilk kırkyama bahtaniyeyi gösteriyorum. Evde bulunan kumaşlarla ve dikiş makinasında yapmıştım. Şimdilerde el dikişi ile yine bir kırkyama yatak örtüsü dikiyorum. Akşamları ve haftasonu boş kaldıkça. El dikişi olduğu için biraz uzun sürecek. Biraz ilerlesin fotoğraflarını yayınlamaya başlarım.
Oğlum doğduktan sonra memuriyetten istifa edip 6 yıl serbest eczacılık yaptım. Eczanemi kapattıktan sonra 3 yıl evde oturdum. O zamanlar öğle saatlerinde Singer dikiş makinaları sponsorluğunda kırkyama programı izledim. Bu programlar sayesinde, kırkyamanın kendi içinde bir kesme, birleştirme ve ütü tekniği olduğunu fark ettim. Ancak asıl teknik bilgilerimi (!) yine o tarihlerde yayımlanan "Patchwork" diye bir dergi vardı, 1 sene kadar yayın hayatı sürdü, ondan aldım. Keşke yine çıksa da alsak.
Bu bahtaniyeyi oğluma yaptım. Hem yatak örtüsü, hem de sıcak yaz günleri için pikeden biraz daha kalınca bir örtü niyetine. Gerçi oğlum her halini de kullanmayıp yerlere attığı için, 2 senedir dolaptan çıkarmamıştım. Sizler için görüntülemek istedim.






2 yorum:

  1. Nurtencim, ben olsam bu güzelim örtüyü duvara pano olarak kullanırım, üst tarafını bantlarla bir oklavaya tuttururum, alt kısmına da büyük mavi boncuklarla püsküller yaparım. Yazık dolapta saklama....Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler, Banu Hanımcım. Ama duvara asmak için biraz büyük. Oğlum biraz sıkıntıya gelemiyor. Bu yüzden özellikle yazın ya örtünün üstünde yatıyor, ya da iterken kakarken yerlere atıyor. Ben de şimdilik kaydıyla kaldırdırm zaten. Sanırım yakın zamanda bir misafir yatak odam olacak. O zaman babaanneye, anneanneye veya dedeye bizde kaldıkları zaman kullanacakları odada sevgiyle üstlerine örteceğim.

    YanıtlaSil