Afyon Belediyesi bir çalışıyor, bir çalışıyor, sormayın! Okullar tatil oldu, mahallemize iş makinaları doldu. Önce küçük bir yol çalışması sandık. Sonra bir sokakta kanalizasyon işi. Ancak neredeyse 3 aydır, belki daha da fazladır, mahallemizde kazılmadık sokak kalmadı.
Öncelikle, her kış biraz daha berbatlaşan asvaltı kesip 1 metre derinlikte kanallar açtılar. Yeni su hattı döşemişler. Birkaç gün içinde bu kanallar kumla, toprak, taşla kapatıldı. Aradan haftalar geçti, biz neden asvalt dökülmediğini düşünürken, aynı kanalların paraleline ve 30-40 cm ilerisine benzer kanallar açtılar ve sanırım elektrik hattı döşemişler. Buraları da kapattılar. Afyon'un en büyük mahallelerinden biri olan mahallemizde, sanırım kazılmadık sokak kalmadı. Üstelik her sokakta aynı işleri yaptıkları için, açıp kapatıp duruyorlar.
İş bitti mi, bir daha kazılacak mı bilmiyoruz. Ama artık sokaklar birer tuzak haline geldi. Arabaların tozdan topraktan yüzü görünmüyor. Ağaçlarımız artık yeşil değil, gri. Evler toz içinde. Bugün toz alıyorum, yaz sıcağı diye pencereler açık, ertesi gün sehpalara parmağınızla adınızı yazabileceğiniz kadar toz birikiyor.
Bir de sokak boyu 50-100 metre aralıklarka kaldırım kenarlarına, bazan da kaldırıma açılmış çukurlar var, kapatılmayan. İçine rahat 4-5 çocuk sığar. Ya da bir elektrik kesintisinde, sokak lambası arızasında rahatlıkla içine birileri düşebilir. Son derece tehlikeli bir durum. Gerçi biz en değerli şair ve yazarlarından birini, Orhan Veli'yi, Ankara'da bir belediye çukuruna düşerek beyin kanaması geçirmesi sonucu kaybetmiş bir milletiz. Yani, vakayı adiye bir durum.
Sokaklar ayrı bir hikaye. Ne arabalar için, ne yayalar için yürünebilecek yol kalmadı. Akşam gelirken geçtiğiniz sokaktan sabah gidemiyorsunuz. Ya bir çukur açılmış oluyor ya da kum yığılmış. Hele bir de arabanın tekerinin ne kadar dikkat etseniz de girip çıktığı çukurlar var ya, değme üniverste hastanelerinin taş kırma merkezlerinden güçlü bir şekilde taş düşürtür, iddia ediyorum. Mahalle sakini olarak sakin değiliz artık. Belediyede bu organizasyonsuzluğa imza atanlar her kim ise, üstlerine çullanmayı hayal ediyorum. Ayrıca daha pratik bir çözüm olarak kendime bir dağ bisikleti almayı düşünüyorum.
Allah razı olsun. Zor bir iş altyapı. Kalkıştınız bir işe. Yahu 3 ay vatandaş yolsuz bırakılır mı? İşi biten yere taş mı döşeyeceksiniz, asvalt mı yapacaksınız, beton mu dökeceksiniz, ne yapacaksanız yapacaksınız. Yapamamanızın anlamlı bir sebebi varsa, bunu da internet sayfanızdan bildireceksiniz. Ki, ben de kalkıp buradan yazmayacağım ve bileceğim ki, belediye şu teknik sebeple yolumu yapamıyor, şu tarihte iş bitmiş olacak. Askerin teskere beklediği gibi o günü bekleyeceğim. Ama Afyonkarahisar Belediyesi bu konu hakkında bir duyuru yapmak şöyle dursun, sanki böyle bir şey hiç yaşanmıyor gibi bahsetmiyor bile. Seçim zamanı geliyor. Seçmenin oyunu zorlamamak lazım.
Şimdi günün sorusu: Bayram geldi. Ben temizlik yapayım mı yapmayayım mı? Yapmamam için daha kuvvetli ve mantıklı sebeplerim var.
Dipnot: Yağmurlar geliyor. Asıl o zaman göreceğim bem mahallenin ve mahallelinin halini. Hep beraber sarı çizmeleri çekeceğiz ayaklara, işe, okula, hastaneye, bankaya, düğüne artık bu standart ayakkabıyla gideceğiz. Afyon'da sarı çizmeli birilerini görürseniz kadınlı erkekli, hiç şaşırmayın. Bizim mahalleye geldiniz demektir. İlerdeki köşe bizim apartman. Gelin bir çayımı için lütfen:)
Merhaba. Ben de Afyonluyum. Cumhuriyet Mahallesi'nde kazılmadık yer bırakmadılar evet. Geçenlerde arabanın tekerini kaptırdım çukura da zor kurtardım. Her gelen yeni belediye bir yerleri yıkıp yerine yenilerini yaparak yandaş firmalara ekmek kapısı açıyor. Siz bundan sonra olacakları hayal bile etmeyin artık. Çünkü bir yolun sol tarafından doğalgaz boruları, ortasından elektrik boruları ve sağ tarafından da su boruları geçiyor. Bizim mühendisler bunu tam becerememiştir bence ve ileride bir sorun olduğunda her yer tekrar tekrar kazılarak arıza giderilecek.
YanıtlaSilBu arada Afyonlu bir blogger tanıdığıma memnun oldum. Ben gelebilirim çay içmeye. :)