- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk. kabartma tozu
- kakao (isteğe bağlı)
Kek hamuru tutturulur. Margarinle yağlanmış teflon tencereye dökülür. Ağzı hiç açılmadan, ocağın en kısık ateşinde 30-45 dakika pişirilir.
İlk 30 dakika kapağı hiç açmayın. "Ocağınızın en kısık ateşi" biraz belirsiz bir ifade olduğundan, kalan 15 dakikayı kürdan batırma testi ile bitirmenizde fayda var. Soğuyunca keki enine 2 parçaya bölüp arasına ve üstüne krema sürüp süslüyorsunuz.
KREMASI:
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- vanilya
- kakao (isteğe bağlı)
Bu tariften muhallebi gibi pişiriliyor.
KENDİ EKLEMELERİM:
- Bana verilen tarif budur. Ama ben içine 1 paketten krem şanti hazırlayıp hem muhallebi hem de şanti soğukken mikserle karıştırarak çırpıyorum. Krema olarak bunu kullanıyorum. O gün değil ama ertesi gün tadı mükemmel oluyor.
- Kremayı kakaolu yapacaksam, muhallebisi pişip altını kapatınca o günkü bonkörlüğüme bağlı olarak 1/2 veya 1 paket çikolata katıp karıştırarak eritiyorum. Tabi çikolatanın miktarı, o anda canımın çikolata çekmesine (çekeceği kesin de ne kadar çekeceğine) falan da bağlı bir durum.
- Evde çikolata yoksa kahvaltılık Nutella, Şokella falan da iş görür. Kavanozun 1/3 ünü falan boca edin.
- Evde çikolata adına hiç bir şey yoksa kakaolu krem şanti de hazırlayıp muhallebi soğuyunca karıştırabilirsiniz ama çikolata bence esastır.
- Kakaolu krem şanti de yoksa muhallebiyi ocaktan alıp, içinin sıcağıyla erimesi için 20-25 gr kadar margarin ekleyebilirsiniz. Yine de imkanı varsa, çocuğu bakkala falan gönderip çikolata aldırın.
- Çocuk okuldaysa dolapları bir karıştırın, bir kaç eksik daha tespit edin. Gidin markete sıkı bir alışveriş yapın kardeşim.
- Anlaşıldığı üzere çikolata krizim tuttu. Gidip zulaları bi karıştırayım.
güzel tarif
YanıtlaSilnilgün komar
Tarifin yanında 'kendi eklemeleriniz' çok hoş olmuş. Gece gece güldürdünüz beni. Allahda sizi ve hepimizi güldürsün.
YanıtlaSilAmin arkadaşım.
Sil