10 Mart 2012 Cumartesi

BABA EVİ ve KENDİ EVİMDEN KENDİ MANZARALARIM

Orhan Kemal'e hayranlığım artmaya devam ediyor. Bir süre önce aldığım çok miktardaki Orhan Kemal kitaplarını okuyorum. Bunların çoğu 90-130 sayfalık kitaplar. Çabuk da bitiyor. Zaten sıkıldığım için değil, ya yemek yapmak için elimden bırakıyorum, ya blog gezmek için. Bazan da tam uyurken elimden düşüverdiği için uyanıyorum yatağımda:) Ben gece yaşamayı ve geceyi yaşamayı seviyorum. Aynı şekilde sabah erkenden kalkıp günü yaşamayı da seviyorum. Çünkü oğlum küçükken, gece ancak el ayak çekildikten sonra kendimle başbaşa kalabiliyordum. Bünye buna alıştı. Şimdi elime ayağıma dolanan yok, hatta bu sene oğlumla tarih bile çalışmıyoruz ama yine bu sükuneti seviyorum. Bazan bilgisayar başında sizlerin bloğunu gezerken sızıyorum. Hadi o tamam da, bazan kendi bloğuma yazı yazarken uyuklayıp başım önüme düşünce uyanıyorum.

Sabah işe yetişme telaşım, oğlanı okula geçirme sorumluluğu falan derken, 06.45 de ayakta oluyorum. Gece yatış en erken 01.00, sıklıkla 01.30, bazan da 02.30-03.00... Maksimum 6 saat uyku ile dolaşıyorum. Aslında 10-15 günde bir, mesela haftasonu, sabahları 2 saat fazla uyusam yeniden şarj olabiliyorum. Yine de bu her zaman olamayabiliyor. Haftasonu misafirim gelebiliyor; ben gezmeye gideceksem, gelince evi pis ve dağınık bulmayayım diye koştur koştur temizlik yapıyorum. Bunun için de erken kalkmak lazım değil mi? Uyu uyu nereye kadar?

DİPNOT: Ben bu yazıyı yazarken fark ettim, saat 01.00 olmuş bile. Daha dişler fırçalanacak, pijamalar giyilecek, yatılacak falan. Falan olmayan bir şey var, sabah 06.45'de saat dattiri duttiri çalacak...

2 yorum:

  1. Nurtenciğim çalışırken benim de en sevdiğim saatlerdi el ayak çekildiği saatler(Halen de böyleyim:) ) en çok uykuya ihtiyacım olurdu, bunu bilirdim ama o yorgunlukla uyusam bilirdim ki uyusam da dinlenemez üstelik bir de ertesi gün sinirli olurdum. Ben de severim gece keyfini, eğer bünyen dayanıyorsa şarj da olabiliyorsan mesele yok keyfince yaşa bence.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili fiamma ziyaretin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil