5 Eylül 2012 Çarşamba

LAPTOPUM BOZULDU

Yaklaşık 1,5 yıldır kullandığım laptop bozuldu. Önce zor zahmet şarj etmeye başladı, meğer can çekişiyormuş, önceki gün de şarjı bitince bir daha hiç şarj olmadı. Daha önce hiç bir bilgisayarımızı garanti kapsamında tamir ettiremediğimiz, hele bir keresinde garantiyi 2 günle kaçırmış olduğumuz için, her zaman gittiğimiz bir bilgisayarcıya götürdü oğlum, bu gün "garantisi devam ediyorsa firmaya gönderin" demiş. Galiba astarı yüzünden pahalı bir tamiratın eşiğindeyiz. Hiç iyi bir koku gelmiyor burnuma ama, oğlum Lenovo'yu aradı, "gönderin" demişler. Bakak görek..
Akşam eşim gelinceye kadar onun laptopundan bloğa girip çıkıyorum. Ama o geldiği zaman oyuncağını kendisine teslim ediyorum. Genellikle de akşamın ilerleyen saatlerinde, koltukta uyuklamaya başlayınca, bilgisayarı usuuuulca ele geçiriyorum. Bu bana ne sağlıyor? Süre kısıtlı olunca, sadece arkadaşlarımın bloglarına girebiliyorum. Yoksa benim huyumdur, arkadaşlarımdan başlar, onların arkadaşları, arkadaşlarının aradaşları derken kendimi ya Brezilya'da ya Rusya veya Fransa'da bulurum. Pakistanlı bir blogcuyla yazıştım geçenlerde, anlayın netteki kayboluş hikayelerimi. İşte bu kadar serbest uçuşlar yapamadığım için, dün akşam oturdum, hem TRT'de yeni bölümleri başlayan 80'ler dizisini, hem Kanal D'de yeni bölümleri başlayan ama benim son 8-10 eski bölümünü izlemediğim Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisini izledim, hem de Gülce'nin pelerinini bitirdim. Ufak tefek ayrıntıları ve düğmeleri kaldı. Bir de şapka başlamıştım, bu hafta bitireceğimi ümit ediyorum. Demek eskiden internete daha az girdiğim, bloglara fazla takılmadığım için daha çok üretim yapıyormuşum...

13 yorum:

  1. Öncelikle laptopun bozulduğuna üzüldüm.Çünkü onlara birşey oldumu kendimi eksik hissediyorum.Çok çabuk alışıyor insan.Verimli olamama konusuna gelince çok haklısın.Bende öyleyim ordan oraya derken bir bakıyorum;zaman su gibi akmış,dünyanın bir ucuna gelmişim.Ama ne yapayım çok zevk alıyorum.Yeğen şanslı çok cici olmuş Özge görmesin ister hemen.Selamlar:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızlar istesin, anneler, teyzeler, halalar örsün. Güle güle giysinler.

      Sil
  2. Lenova, 1,5 yıl deyince moralimi bozdun Nurtenciğim. Benimki de gitti gidecek derken bütün arka kapakları açıp dışarı çıkabilecek herşeyi bellek de dahil dışarı çıkarıp , içini elektrikli süpürge ile temizleyip sonra aynı işlemi ön yüzüne de yapıp, herşeyi parça arttırmadan yerli yerine yerleştirdim ve o günden beri sorunsuz çalışıyor, lakin şarj aleti devamlı takılı yani pil 10 dakika bile idare etmiyor bir de bellek dolu sorunu varki elime geleni siliyorum artık:)). Velhasıl kelam araştırdım taraştırdım lenova almaya karar verdim bu sefer, ısınmadığı, sessiz çalıştığı için özellikle, servis ve destekte çok iyi deniyor.Ne dersin kefil misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kimseye hiç bir şey için kefil olmam:)) Ama bizim evde 2, eşimin işyerinde bir kaç, ailenin diğer bireylerinde de 3-5 lenovo var. Bir de servisten memnun kalırsak blogda yazılmayı hak edecekler işte o zaman:)

      Sil
  3. bataryası bozulmuş gibi geldi bana..eger bilg.yapılırsa veya yenısını alırsanız evde kullandığınız sürece batarya kullanmadan çalıştırın bilgisayarınızı..direk elektriği bilgisayara verin..ben bu şekilde kullanıyorum..eğer bilgisayarımı dışarı götürceksem bataryasını takıp şarj edip kullanıyorum inşallah önemli başka birşeyi yoktur..
    80 lerin yeni bolumlerimi başladı dün kaçırdım ozaman çok seviyorum o diziyi :)
    pelerinde şekermi şeker görünüyor pembiş pembiş..ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar çabuk bozulmamalıydı ama. Servise gönderdikç. Bakalım ne olacak. Teşekkürler.

      Sil
  4. Merhaba, bende bu konuda kendimi dengesiz zannediyordum, şuna bakayım, buna bakayım derken hem saat nasıl geçiyor anlamıyorum hemde "aaaa bu ispanyol kadınlar da bize ne kadar benziyomuş" böyle derken buluyorum kendimi, hele ara sıra kaydetmeyi unut harıl harıl aradığım yabancı bloglar yokmu, neyse ya bu konuda abarttığımı düşünüyordum yalnız değilmişim, bak mutlu oldum şimdi.....:)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirimize bakıp mutlu oluyoruz değil mi? Allahtan internette dolaşım pasaportlu değil:))

      Sil
  5. Az önce facebookta gördüm. Afyon'da patlama oldu,henüz askerlere ulaşılamadı diye paylaşıldı kötü haber.
    Bu terör bitsin artık .Kan ağlayan yüreklerimizde ki acılar bitsin. Şehit vermeyelim, baharındaki yavrularımızı.Tam isyan noktasına geldi Türk Halkı. Lanet olsun teröre.
    Uykum yoktu iyice kaçtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sürü insan hala daha bir sürü şey söylüyor. Terör mü, eski mayınlar mı, ihmal mi, şapşallık mı, kaza mı? Hepsi muğlak. Tek gerçek var, onca can gitti...

      Sil
  6. Patlama hakkında iş kazası deniliyor.

    YanıtlaSil
  7. Nurten pc olmayınca elinin altında kötü ,iyi uyandırmadan alabiliyormuşsun .ben onu yapamıyorum,ben kendimi sanardım gezgin gezinen diye ,ayda insanlar olsa orayıda bulacagım gibi geziyorum .gezdigimde birşey olsa .nerde ortayada birşey çıkaramıyorum ,daha çok site gezdikçe kafam karıştı ,eski burda dergilerini temin ettikçe onlara bakıp model aramaktan gözlerim yoruldu ,eskiden vardı 1997 2004 arası dergilerim ,şimdi onların üstüne 150 adet daha katıldı .bende de faliyet kalmadı ,diziler başladımı ki ,bak ondan bile bir haberim :))

    YanıtlaSil
  8. yazdıklarım geldimi ,yoksa silindimi :((

    YanıtlaSil