13 Şubat 2013 Çarşamba

AKLIMDA DURACAĞINA...

Ahşap boyamacı hanımların bloğunda görünce "neden ben de yapamayayım" demiştim. Sonuçta her şeyi korkmadan boyuyorlar, sağ olsunlar hangi malzemeyi kullandıklarını da söylüyorlar, bir de bloglarında yayınlayıp gösteriyorlar.  Elim fırça tutuyor maşallah, daha fazla dayanamadım ve aklıma koyduğumu fiiliyata geçirdim.
Pazar günü Koçtaş'a gittim, niyetim blogcu arkadaşların markasını verdiği boyayı almaktı ama Koçtaş'taki görevli çocuk bana başka bir şey verdi. Ben zigonlarımı boyamak istediğimi, üstüne vernik atacağımı, sağlam, dayanıklı ve sert bir yüzey istediğimi falan söyledim, o da bana kendi önerisini sundu. Alırken mantıklı gelmişti, bakalım sonuç ne olacak? Dün akşam eve gelir gelmez aspiratörü açtım, tezgaha çöp poşeti serdim ve boyamaya başladım.
Önce en küçük boyu boyadım. Baktım çabuk oluyor, orta ve büyük sehpayı da boyadım. Üstelik eski haliyle içleri boyalı değildi, ben içini dışını, her tarafını boyadım. Aslında iyi mi ettim bilmiyorum. Bakalım iş bitince birbirinin içine girecekler mi? 
Mutfak çok koktu. Ben de kurumaları için kış bahçesine koydum. Yine altlarına bir çöp poşeti serdim. İşlem bitince ayaklarını tekrar gözden geçirmeyi düşünüyorum. Bu akşam ikinci katı da boyayabilirim aslında. Zaten çarşamba, perşembe ve cuma tv izlemiyorum. Hafta sonuna kadar kat üstüne kat atabilirim..
Şimdiden iyi olacak gibi duruyor. Bunlar kurusun, diğer kahverengi zigon takımımı da boyayacağım. Eğer başarılı bir iş çıkarsa ortaya, eski zigonlarım 35-40 TL gibi bir masrafla yenilenip evime taze bir soluk katmış olacaklar. Yok eğer başarısız olursam, 350-400 TL verip yeni iki takım zigon almam gerekecek. Çünkü genellikle kalabalık misafir ağırladığımızdan, bize 1 takım yetmiyor. 
Sonucu beraber göreceğiz. Bu iş, benim diğer blogcu hanımlardan esinlendiğim gibi, sizin için de ya bir örnek olacak, ya da ne yapmamanız gerektiğini gördüğünüz bir ders. O zaman takipte kalın efendim.

19 yorum:

  1. vuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nurtencimmmmmm sonuç çok berrak beyaz :))ya beyazı çok severim çok fena güzel olmuş ama yağlı boya mı bu canım???
    kurusunlar inşlh atma vs olmaz ben şey yapmıştım aklında olsun uygulmak istersen eger
    şu desensiz düz şeffaf yapışklanlı kagıtlar varya üzerine ondan yapıştırmıştım leke yutmuyor ama bir daha çıkmaz sanırım:))

    YanıtlaSil
  2. Markasına bakıp yazacağım zaten ama şimdilik çok çok güzel değil. Fotoğrafta göründüğüne bakma. Bir kaç kat daha istiyor. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Su bazlı boya ile boyamışsınızdır sanırım. Kuruyunca ince zımparalarsanız, bir daha boyamadan, daha pürüzsüz olur. Eskitmeyi ben çok seviyorum. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de su bazlı boya alacaktım kokmasın diye. Ama görevli çocuk, yağlıboya verdi. Bakalım sonuç ne olacak?

      Sil
  4. Nurtencim geçen gün bende kafaya koydum biliyormusun kahverengiden çok sıkıldım bembeyaz olsun üstüne de lake bi cila atarım dedim, önce boyacıya sordum bir takımı 40tl ye boyarım beyaz lake dedi, yani tanesini 10tl ye, tamam uğrarım sonra dedim, bi yapımarketten sprey boya aldım ama cesaret edemedim 1 aydır duruyor halaa, sen bi yap bakalım da ona göre bende yapayım bana haber et mutlaka olur mu ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yapılabilir geldi bana. Gerçi benimki cahil cesareti ama, hakikaten meraktayım ne olacak diye:)

      Sil
  5. ben de merakla boyanın markasını ve sonucunuzu merak ediyorum..şimdiden çok başarılı olmuş görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında bittiğinde yeni bir yazı yayınlayıp "yapın" ya da "kat'iyen yapmayın" diye döneceğim.

      Sil
  6. yaz gelsin aynı şeyi bende zigonlara uyguayacağım. geçen yl boya da aldım ama balkonda bir rüzgar bir rüzgar esmelere doyamadı. bitmedi gitti o rüzgar, öylece kaldı boyalar...

    YanıtlaSil
  7. birde nurten hn ben spreyle boyamıştım çok daha kapatıcı oluyor. ve düzgün oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyama hiç tecrübemin olmadığı bir konudur. Bu yüzden satıcı çocuğa güvenerek bir işe koyuldum, hayırlısı bakalım:)

      Sil
  8. nurtencim şuan için güzel görünüyor birde bu eskitme ve peçete tekniği diyorlar yanılmıyorsam ben hiç bilmem de sadece duydum o teknik boyadıktan sonra kullanılırmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sehpada transfer sevmiyorum. Eskitme de pek bana uygun gelmedi, çünkü çok sık kullanılan bir obje bu sehpalar. Hatta boyama bile radikal bir karar benim için. Kullanışlı olacak mı hiç bir fikrim yok. Ama içim sıkıldı kahverengi kahverengi senelerdir:)

      Sil
  9. nurtencim keşke alta perdelerintonunda boya sonra beyaz ve catlatma verniyi yapsaydın daha değişik olurdu her halde
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ayşecim, bu bile benim için cahil cesareti. Ben ne bilirim çatlatmayı patlatmayı:))

      Sil
  10. Elinize sağlık güzel olmuş. Bende siprey boya ile sandalyeleri yeniledim.

    YanıtlaSil
  11. Çok ii yapmışsın canım ellerine sağlık hiç gerek yok gerçekten elindeki değerlendirip ona her bakışımda iyiki yapmışım demek kadarı var mı? sevgiyle kal

    YanıtlaSil