7 Şubat 2013 Perşembe

İŞTE KALIPSIZ İLK ELBİSEM

Dün bahsettiğim elbisemi görücüye çıkarıyorum arkadaşlar: 






Aşağıdaki fotoğraflar,  kalıp olarak kullandığım hazır alınmış elbiseme ait. İlk fotoğraf sırt açıklığından. Resimlerde belli değil ama düğmeler arasında eşit ölçü yok, bugün fark ettim. Kendim dikebildim ya, daha bir kaç ay önce severek aldığım hazır elbisede artık rahat rahat kusur arayabilirim:)  
Bu arada, "fizikte aynalar" konusunu biz ortaokulda mı öğrenmiştik, yoksa lisede mi hatırlayamıyorum. Kendi fotoğrafımı çekerek; bu ünitenin, "birbirine paralel iki ayna arasına bir cisim konulursa, cismin aynalarda sonsuz görüntüsü oluşur" kuralını test ederek onaylamış oldum. Çünkü çekim yaptığım yer, gardroplardaki karşılıklı aynalar arasında ve hakikaten çok zorlanıyorum. Yamuk yumuk ama en azından anlaşılmaz değil. 


Bu arada, evdeki tüm dolapların iç dizaynını da ben çizdim. Yani "çizdim" dediysem, teknik arkadaşlara ayıp olmasın, nerelerin raf, nerelerin askı olacağını falan ben kabataslak belirledim, mobilyacı bundan hareketle yaptı. Mesela mutfakta tezgah altını ve lavaboyu benim istemediğim şekilde, "abla çok şık olur, bu mutfağın hakkı bu, şöyle güzel olacak, böyle iyi olacak" diye ikna ederek yaptığı yerlerden hiç memnun değilim. Belki bir gün görüntülerim. Çünkü ben de inşaat sırasında netten çok şeyler aradım örnek almak için.

13 yorum:

  1. Çok, ama çok zarif olmuş, güle güle giyinin, ellerinize sağlık...:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Hazır olan elbisenin beli oturduğu için, daha ince görünüyorsunuz. Diktiginiz elbiseye 4 tane uzun pens dikebilirsiniz.
    Güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı fikirdeyim. Ama böyle de pek bir rahat oldu:)) Yine de en azından arkaya ve belki öne de pensler atmak gerekecek. Yönlendirme için teşekkürler.

      Sil
  3. ellerine sağlık çok güzel olmuş nurtencim elbisen güle güle kullan

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. İkisini de çok beğendim,keloğlan tekerlemesini de. Güle güle giy.Afyona gelesim ,alış veriş yaptığım dükkanları göresim geldi. adlarını unuttum ya yerleri aklımda . Sanki bunca yıldır yerlerinde durdular:))
    Benim sevgili öğretmen arkadaşım Günaycığım da aklıma geldi.Bilmem tanır mısın Sizin eski mahalklede otururdu. Günay Kızıldağ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan Hanımcım, ben de epeydir çarşıya çıkmıyorum. Esnaf unuttu valla. Özdilek ve Afium açıldığından beri kılık kıyafet için oralara takılıyorum. Bir de Ankara'ya gidince bir sürü şey toplayıp geliyorum. Çarşıda park sorunu var. Ben öyle her boşluğa park edemiyorum:) Otoparka arabayı koy, dünyanın yolunu git, bir de geri dön, sıkıcı geliyor. En iyisi Ankara. Ama siz gelin, beraber çıkarız çarşılara pazarlara. Günay Hocam ne öğretmeniydi acaba, hala çalışıyor mu, emekli mi? Fen Bilgisi öğretmeni olabilir mi acaba? Mavi-yeşil gözlü, çıtı pıtı bir hocahanım vardı, o olabilir mi? Çok şeker, sakin..

      Sil
  6. Nurten ne kadar zayıfsın hiçte kilolu durmuyorsun ,(kiloluyum dedigin için açıklama yapıyorum )
    bulursun hatayı tabi ki kendin dikice ,şimdi dikiş dikenlere özeniyorum ,yüzüm gözüm şiş şiş oluyor dikiş dikince ,Allahım eski dikişli günlerimi geri istiyorum :)

    elbisen gerçekten harika olmuş güle güle giy

    YanıtlaSil
  7. Valla özgüvenim yerine gelir gibi oldu, sağol. Ameliyatta karın içine gaz basıyorlarmış, bilmiyordum. Gerçi bilsem de mecbur o ameliyatı olmak zorundaydım, oldum da, işte bu ameliyattan sonra sanki 1-1,5 beden büyüdüm. Oysa 1 senedir 2 beden kadar küçülmüştüm. Hesabı sıfırladık, snıf, snıfff..

    YanıtlaSil
  8. çok ama çok güzel gereçketen harika olmuş resimlerde bayıldım

    YanıtlaSil