8 Şubat 2013 Cuma

NURTEN, İLK DEFA MI DİKİŞ DİKİYORSUN? GÜLCE'ME ELBİSE

Bir önceki yazımda kendime diktiğim elbiseyi göstermiştim. 80 cm kadar kumaş kalmıştı. Ben de süslü yeğenime kalan kumaşla bir şeyler yapmaya karar verdim. Aşağıdaki fotoğraf jilenin bitmiş hali. 
Kalıp, burda dergisi Şubat 2013 / 147-148-149 nolu modellere ait. Ben en küçük bedenini çalıştım.  
Öncelikle üst bedeni çalıştım, yanları ve kolları birleştirdim, yakaya pervaz geçtim, her aşamada sürfilesini zig-zag ayarlardan biriyle yaparak çok temiz çalıştım. Etek parçasını da yanlardan diktim, geniş ayarda beline dikiş geçerek büzdürdüm. Alt ve üst bedenleri birbirine dikmeden önce ortalarını ve ortalarının ortalarını iğneleyerek büzgüleri eşit dağıttım. O kadar kendimden eminim ki, bel dikişine zig-zag sürfilesi yaptım. Bir de ne göreyim?
Üst bedenin ön yüzünü, alt bedenin arka yüzüne dikmişim. Ama Allah için dikişim temiz:)
Sökmek mümkün değil. Ben de dikişlerin dibinden kesip aynı işlemi yeniden yaptım. Sanırsınız ilk defa dikiş dikiyorum. Acemi yapmaz benim yaptığımı.   
Birazcık süslü olsun diye makinanın şık bir modeliyle yaka kenarına piko geçtim. Nedense hem altına iplik topladı, hem de piko modelinin bir kısmını dikmedi, yani dikiş atladı. Aslında yarım model de güzel oldu ama, ya her tarafı yarım, ya da her tarafı tam olsaydı daha iyiydi.  
Bir de altına boncuk boncuk ip toplamayaydı "dadından yinmezdi" ya neyse. Önce fark edemedim. Çünkü çocuk kıyafeti olunca makinada çevirme alanı kısıtlı oluyor, hareket alanı dar. İş ilerleyince de baktım sökmesi namümkün, "yallah" devam ettim. Nasılsa boncuklar içerde kalıyor.


Singer, Singer! Cevap ver bu boncuklar neyin nesi? Ya yukardaki yarım modeller? Kitapçıkta denildiği gibi, dikiş iğnesini kontrol ettim, mekik yuvasını söküp temizledim, yeniden taktım olmadı. Eshefle kınıyorum Singer. Bakayım başka bir kumaşta da aynı şeyi yapacak mısın? Bugün dikişten soğuttun beni.


6 yorum:

  1. Bütün şansızlıklar üst üste gelmiş ne diyelim geçmiş olsun ama elbisenin rengide modeli de çok hoş benim makinam da singer hanfendi her kumaşı dikmiyor nedense ya kumaşı beğenmiyor yada ipi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bi makinanın keyfi kalmıştı pışpışlamadığımız, onu da yapıyoruz ama naz niyaz:)

      Sil
  2. ellerinize sağlık, elbise çok hoş olmuş...
    aksilikler de nazarı olsun...

    YanıtlaSil
  3. üst ipini biraz sıkman gerekiyor ,sen ne yaparsan yap bu singer ,patlatır insanı emeginin son yerinde iş bitti dedigin anda sorun çıkartırır.elbise hoş olmuş Nurten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Singer Hanfendü daha yeni ya, hassas davranıyorum, orasını burasını da kurcalayamıyorum. İp toplaması deli etti. Alt tarafı 2saatlik işti, bana 2 güne falan maloldu:) Ama yeğenim giymiş, oğlum da fotoğraf çekmiş, mail attı, herşeye değdi:)

      Sil