20 Mart 2013 Çarşamba

EFTEN PÜFTEN ŞEYLER

Görümcem kermesleri için bir şeyler yapmamı rica etti. Geçen sene 2 tane şal ve 2 tane de şapka örmüştüm. Ama bu sene hiç öyle örgü öresim gelmedi. 
Ne zamandır yapmayı planladığım yaka kolye için, gecenin bir vakti işe giriştim. Galiba ilham perisi denilen şeydi beni gece gece galeyana getiren. 
Yakanın mavi zemin kumaşı için hiç giyilmemiş bir eteği bozdum. Üzerine iğne oyası yapmayı düşündüğüm yazma kumaşını  koydum. İki kumaş da o kadar güzeldi ki, sadece bende olmamalıydılar, paylaşılmalıydılar. 
Yaka formu için ne kalıp ne mezura, ne de iğne kullandım. Katlayıp kestim, bir katına ince tela yapıştırdım,. Makinada tersten etraflarını birleştirip çevirdim, ütüledim. Ölçüsüz olduğu için biraz küçük. Bunu da ince formlu hanımlar alırlar belki. Üzerlerini gelişigüzel boncuklarla süsledim. Ön yakayı ortada gizli dikişle birleştirdim. Boyun için güzel ve uygun renkte kurdele almam lazım. İşi bitsin de sizlerin görüşünü alayım. 
 Bu arada 2 tane de bileklik yaptım. Daha bir sürü takı yapmayı da istiyorum. 

Kermeslerden sadece yiyecek aldığımı hatırlıyorum. Dolmalar, sarmalar, bükmeler, dönerler, kekler, falanlar, filanlar.. Çünkü örgüydü, danteldi, dikişti gibi şeyler herkesin zevkine hitap etmeyebiliyor. Bence yiyecek kermesi daha akıllıca her zaman için. Ama dilerim ki benim yapacaklarımı herkes beğensin, alsın ve kermes amacına ulaşırken ben de mutlu olayım.

3 yorum:

  1. söylediğiniz çok doğru okullarda yaptığımız kermeslerde yiyecek içeceğe talep daha çok oluyor.. hele gözleme tezgahının başında izdiham oluşuyor ama sizin yaptıklarınızın da kıymetini bilecek birileri çıkar mutlaka.. ellerinize sağlık. çok şık görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş,formu da deseni de .Ellerine sağlık Nurten.satılacağından eminim. Görümcen standda kendisi de takıp reklamını da yapsın:)

    YanıtlaSil
  3. bende kermeslerde hep yiyecek alırım o güzel güzel lokmalar, pişiler, gözlemeler Allah'ım sana geliyorum. onlar varken görmez benim gözüm hiç bir şeyi karnım doyduktan sonrada iyi parçalar çoktan seçilmiş olur :)))

    YanıtlaSil