2 Mart 2013 Cumartesi

KOCAYA KÖFTE YERİNE DENEYSEL ÇALIŞMA MI YAPILIR?

Akşam eve gelip kısıtlı vakitte bir menü oluşturamadıysan en kolay ve garantili yola gireceksin: Pilavı ocağa koyup köfteleri yuvarlayacaksın. İşi çabucak bitirip, kocayı anahtarı kilide soktuğu anda, çevirmesine fırsat vermeden kapıda karşılayıp, peşin peşin 10 puanı kapacaksın. 
Öyle internette gördüğün bir fotoğrafın rüzgarına kapılıp rizikolu sularda yüzmeyeceksin. Senin kocan günde 3 öğün et yeme kapasitesine sahip bir adamsa ona en çakmasından otlu pizza pişirmeyeceksin. Hadi pişirdin, neden açlığını köreltmekle iktifa ettiğini, neden ikinci veya üçüncü parçayı da yiyerek normal zamanlardaki gibi istiab haddini aşmadığını sorgulamayacaksın.  
Ama bu tadı sabah kahvaltısında, ikindi çayında falan yeniden deneyeceksin. Taze soğanı, peyniri, bilumum otu, tuz ve karabiberi, kırmızı ve yeşil biberleri, yumurta birlikte karıştırıp ev ekmeğinin üstüne yayacak, üstüne de yarım maden suyunu gezdireceksin. Fırından çıkınca ayranla yiyeceksin. Ketçap ve mayonezle tadına tat katacaksın.
Hazır fırın sıcakken, 2 ölçekten malzeme ile incirli cevizli, 2 kek pişireceksin. Birisiyle, çakma deneysel otlu pizza hezimetini henüz yaşamışken, iki dilim kesip kocanın keyiflenmesini sağlayacaksın, diğerinin yarısını ertesi gün işe götürüp arkadaşlarına ikram edeceksin, kalan yarısıyla da akşam misafir ağırlayacaksın.
Kekin tarifini isteyen blogcanlar olursa, bir kaç gün sonra en alta ekleyivereceksin. Neden kendine "ikinci tekil şahsın, gelecek zaman emir kipiyle" hitap ettiğinin altında yatan halet-i ruhiyeye de, bir ara, bir göz atacaksın.



14 yorum:

  1. Ha haaaa olur arada sırada deneysel çalışmalar böyle, eee yanlış zamana da denk gelebilir, denekler isyan mı çıkardı yoksa kendine mi kızdın?
    Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz protesto, veya pasif direniş diyelim ona. Ama oğlum evde olsaydı kesin isyan bayrağını açardı:))

      Sil
  2. Bu kadar keyifli pizza tarifi hiç okumamıştım ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın, sağol:) Hayatta başarısızlıklarımız da zevk verebiliyor bazen değil mi:))

      Sil
  3. Yaptıkların güzel, deneysel mutfak bazen acı sonuçlara sebep olsa da vazgeçmemek lazım. Her şey bir yana yazını okurken çok güldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülelim diye yazdım biraz da Nihal Hanımcım. Her daim dört dörtlük olmak zorunda mıyız?

      Sil
  4. Gayet güzel ve nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Harikasın sen. Sorguladın mı halet-i ruhiyeni. Benim gibi pasta böreği çok sevip pişirmeyi beceremeyen bir hatun için ekmeğin tarifi çok iyi geldi valla. Sık sık yaparım artık. Ama ke kiçin söz veremem. Ya kabarmaz, ya içi hamur kalır filan filan.

    YanıtlaSil
  6. Çok haklısın Nurten ablacım; kocaya "çok çok emin değilsen" deneysel tatlar yedirmeyeceksin.. Kaç tane otobur erkek tanıdın ki zaten hayatında? Benim ya bir yada ikidir, fazla değil:)))) Geçmiş olsun.. Budur: Köfte patates:))))

    YanıtlaSil
  7. yazınızı çok beğendim, pizzanızı da akşam deneyeceğim, tabi yanına B planı olarak etli bir seçeneğim var, kocacım aç kalmasın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o kocalar:)) Oğullarını da kendilerine benzetiyorlar:)

      Sil