28 Aralık 2013 Cumartesi

BAHTANİYEDE KISA DEVRE MEYDANA GELDİ.

Kendim çok düzenli bir insan değilimdir. Matematiğim de iyi değildir. Ama örgüde, dikişte, dantelde inanılmaz bir simetri, matematik takıntım vardır. Sayıları, sıraları denk getiriverenlerden değilimdir, ille de denk gelmesine çalışanlardanımdır. Bu benim ya da yakınlarımın hayatını sıkıntıya sokacak derecede bir çıkıntılık değil. 
Bahtaniyemin son köşesi neredeyse bitti bitecek. Bir hızla örüyorum. 3 sıra beyaz arasına 1 sıra renkli koyarken, renklerin sırasına da dikkat ederken, bir de baktım morla eflatunu karıştırmışım! Olmaz, olamaz, olmamalı. Ama beyazı örmek o kadar keyifsiz ki, üstte ördüğüm 3 sıra heba olmamalıydı. 
Beyazların arasından moru söktüm ama trabzanların altından çekip çıkarmadım. Aynı kanaldan eflatunu da geçirip moru tamamen aradan çektim. Şimdi sadece eflatun kalmıştı. Alttaki deliğin içine 3 tane sıkiğne ördüm, 2 zincir çektim, üstteki 3 sıkiğnenin ayağındaki kanallara o 2 zinciri otuttum ve aynı işlemidevam ettirdim. 
Anlatınca zormuş gibi geliyor ama sonuçta integral hesabı falan değil, bir iki denemeye bakar. Altta da gördüğünüz gibi araya sonradan sıkiğne delik girdiğim katiyen belli değil:)
Bu arada BERABER MANTO DİKELİM ETKİNLİĞİ çalışmalarım başladı. Beni en sıkan kısım olan kesim ve tela yapıştırma işi bitti. Ön parçalara cep çalışıyorum, bir taraftan da fotoğraflıyorum. Dikişe yeni başlayanlar için yardımcı yazı veya yazılar gireceğim yakında. Herkese iyi bir hafta sonu diliyorum.

12 yorum:

  1. Ne güzel bir çözüm üretmişsin, tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim. Sürekli örgü örenler böyle şeyleri bilebilirler ama tecrübesiz arkadaşlar için bu tür paylaşımlar. İlgin için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Türk kadını işini bilir her duruma mutlak bir çözümü vardır.. bravo arkadaşım bu güzel fikri bizimlede paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. iyiki yapmışsın simetri konusuna takık biri olarak çıldırabilirdim ve sanırım yapmasan sende çıldırabilirdin :) şimdi bitince güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canımcım. Aslında bu tür işlerde neden simetriye takığım bilmem. Sanki hayatımda her şeyimi düpdüzgün yaparmışım gibi. Ama dediğin doğru, öylece bıraksaydım, emin ol, kimseler bilmese bile ben bilecektim ve sinir olacaktım:)

      Sil
  4. valla bana o kadar çetrefilli geldiki :)) helal size :) çok güzel gidiyor ama.kolay gelsin.yeni yılınızı kutluyorum.2014 sağlık mutluluk başarı ve bolluk getirsin.sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatıldığı kadar zor değil. Sadece görebilmek önemli. Ben de gördüm. Böyle şeyler yaptığımda, buluşların ihtiyaçlardan ortaya çıktığına bir kere daha inanıyorum)

      Sil
  5. çok zekice bir çözüm! el işinde bilmediği bir şey yok gibi biriysem de hala öğreneceğim birşeyler olduğunu, öğrenmenin ölene dek süreceğini biliyorum. bir çözüm daha öğrendim şimdi.
    matematik her türlü sanatın,i zanaatın temeli, o iyi olmasa bunları bu kadar güzel ve temiz yapamazdınız.
    sevglr emine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine Hanımcım teşekkür ederim. Ben de sizi merak ettim şimdi. Her telden donanımlı bir arkadaş ediniyorum gibi bir hisse kapıldım. Bir blog, site, sayfa falan var mı sizde de? Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle, sevgiler, selamlar.

      Sil