11 Şubat 2014 Salı

BEBEK BATTANİYESİ VARAN - 1

Daha önce ördüğüm battaniyemi sizlere göstermiştim. Bir kaç sene önce başlayıp, epeyce ilerleyip, bir türlü bitirememiştim. Bitiremeyişimin sebebi; renklein büyüsüne kapılıp ha bire motif örmem, işin başlangıcında net bir projem olmadığı için uygun renkleri sudoku mantığına yakın bir şekilde birleştirip durmammış. 
Geçen aylarda battaniyeyi bir daha elime aldım ve geceleri örmeye başladım. Bence kış gecelerinde en güzel şey örgü örmektir. Hele bir de dizlerinizin üzerine gelecek büyüklükte bir şey örüyorsanız sıcacık bir huzur kaplar içinizi.
Battaniye yeniden gündeme gelince, orta boy seyahat valizi büyüklüğündeki karton çantadan, büyük kısmı örülmüş battaniyem, tamamı birleştirilmemiş parçalar ve ipler de gün yüzüne çıktı. Öncelikle büyük battaniyeyi tamamladım. Sonra dört hanım dilendi motifini dörderli olarak birleştirdiğim dört büyük parçayı da bebek battaniyesi yapmaya karar verdim. Üstelik bundan bir tane daha var.İlki bu gördüğünüz; bitti bile.
Gördüğünüz bebek battaniyesi, önceden ördüğüm büyüğünün mantığıyla örüldü. Cumartesi güne götürdüm, "bakııın, ben ne yaptııımmm" demek için; teyzem hemen el koymak istedi. Torunu için istiyormuş. Ayol ben de bu bebek battaniyelerini yeğenlere, torunlara falan örüyorum zaten. Artık kim elini çabuk tutarsa battaniyeyi kapar.  
Neyse, şimdi elimde bir tane daha var. Onun da göbek kısmı hazırdı. Kenarları biraz daha farklı olacak. Ben öyle aynı modelden bir kaç tane yapamam, sıkılırım. Sıkıldığım şey de beni mutlu etmez. Meşguliyetlerimizin bizi mutlu etmesi gerekir diye düşünüyorum. Hani sipariş işi olsa anlarım, onda böyle bir zevk aranmaz. Nitekim iş hayatımız da öyle değil mi? Mesela benim için iş hayatım uzunca bir süredir, aynı oda takımından 15. siparişini almış bir örgücününki kadar zevksiz, tatsız, tutsuz. Ama hobilerimiz böyle olmak durumunda değildir. Sevdiklerimizle meşgul olmalıyız. 
İplerle, renklerle, oyuncak gibi oynamaktan zevk alıyorum. Bu beni dış dünyanın sıkıntılarından da arındırıyor. Antidepresansız terapi; daha ne olsun? 
Hepinize mutlu bir hafta diliyorum.

9 yorum:

  1. ellerinize sağlık nurten hanım çok şirin olmuş. şanslı bebiş kim olacak bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım teşekkürler canım ziyaretin için. Beğenmene sevindim.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş kesinlikle terapi ban örgü iyi geliyor.Sizinde ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Nurten Hanım sizin battaniyeyi görünce yabancı bir sitedeki bu tasarımlar geldi aklıma. Onlar da rengarenk, yastıklar da var.Belki ilginizi çeker diye buraya not ediyorum postu:http://rettg.blogspot.com.tr/2014/01/to-begin.html. Yan tarafta bol bol proje fotoğrafları var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgimi hemen çekti verdiğin adres, çok güzel renkler, çok hoş çalışmalar var. Ben şimdi gider, gider bakarım bu siteye. Teşekkürler.

      Sil
  4. Elinize sağlık, renkler şahane! Bence örgü çok meşakkatli bir uğraş, bakın hobi bile diyemedim bana öyle uzak yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, kimimiz örgü seveceğiz, kimimiz dantel, kimimiz etamin vb. Bunlar çok kişisel şeyler. Kimi de hiç bir el işi yapmayı sevmeyecek. Yok mu etrafımızda böyleleri? Çoook! İşte bu çeşitlilik de gerekli bir şey bence. (Bir de benim gibi her çiçekten bal almaya çalışan maymun iştahlılar var ki, onlar en iflah olmaz grup.)

      Sil
  5. Renkler ve motifler optik etki yaratıyor yani çok bakarsam hipnotize olabilirim :)) Türkçesi, battaniye tam anlamıyla göz alıcı olmuş ! Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil