3 Eylül 2014 Çarşamba

ŞAŞKINLIK ALAMETLERİ

Evde çakılı kadro oturduğumuz sıkıcı bir pazar günü geçirdim. Kendimi avutmak için ne yapacağımı şaşırdım. Tabi aklıma hemen evdeki iplerim geldi, hani şu bebek battaniyelerinden sürekli artan ipler. İlk önce kare motif makinasını denedim. Kötü ötesi motifler elde ettim. Hep iyileri mi göstermek lazım, arada başarısızlıkları da deşifre etmek fena olmaz, öyle değil mi?
                            
                                                                                                                
Sonra yuvarlak motif makinasıyla bir motif ördüm. Bu motifi daha önce de örmüştüm; ayrıca bilenler bilir, angora tarzı tüylü ve ince iplerle çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Ben tamamen evdeki iplerim değerlensin ve elim oyalansın diye bunlarla başladım. Şalları çok seviyorum. Hem sonbaharda kış bahçesinde otururken misafirlere falan da veriyorum, sıcak sıcak iyi oluyor.  

O gün bir bir buçuk saat içinde dünya kadar motif ürettim. Oyalandığım da yanıma kar kaldı. Sanırım bu kış bu motiflerden sizlere bol bol göstereceğim. Umarım sıkılmazsınız. Gerçi benimkiler, bazı ince iş yapan, çeyizlik ören hanımlarınki gibi tiftik ipten mamul olmadığı için zarif değil ama çok iyi ısıttığı için işlevseller.
Şimdilik yeşil ipim bitti. Bana da çarşı yolları göründü. İpçime bir uğrayıp birleştirme rengi almam lazım. Sizi gelişmelerden haberdar ederim. Bu akşam yemek masasının üzerinde yeşil motifler sergisi açtım. Bir kaç gün bu sergi açık durur artık, hepiniz sergime davetlisiniz hanımlar. Gerçi sergide görüp göreceğiniz muhtemelen şu aşağıdakiler olacak ama, sergi bahane, sohbet şahane yaparız biz de. Sevgiler, selamlar.
DİPNOT: İnternetten çıldırmış gibi kumaş aldım. Elime geçsinler, size de gösteririm. Sonraaa, gelsin dikişler!

4 yorum:

  1. Severim bu motifleri, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Merakla bekliyorum, ellerine sağlık arkadaşım.Birleştirirken anlatırsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Su motif yapan seyleri hep gorurumde, nasil yapildigini hic gormedim. Cabuk olan biseyse belki deneyebilirim. Orulen birseyse, isim olmaz hic sabir yok bende.. Istanbuldan az ! kumas aldim, hepsi yazlik pamuklu kumaslar. Minsk'e geldim kis gelmis, hava gunduz 10 derece.Kislik kumas lazim bana, evde hic yokmus gibi. Sonra dusundum evdekiler bitmeli, bitmeli, bitmeli. Bu kis evdeki kumaslari bitirecefim, soz verdim kendime. Iyiki kredi kartimiz yok bizim, yoksa sozumu tutamayabilirdim. Sizin Kumaslar gelsin, hep beraber birseyler dikelim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok şirin bu motifler. Bu gidişle ben de başlayacağım bu motiflere galiba:)

    YanıtlaSil