18 Eylül 2014 Perşembe

UYKUYU KAÇIRDIM, ORTAYA KARIŞIK YAPTIM

İzinli olunca gece yarısı istediğim saatte yatma lüksünün dibine vuruyorum. Tvde saçma sapan programlar arasından sıyrılıp NTV'ye sabitleniyorum ama izlemiyor, sadece sesini dinliyorum zaman zaman. (Şimdi düşündüm de, neden radyo dinlemiyorum ki o zaman?) Neyse, NTV'nin Gece-Gündüz programından, altın değerinde bir kaç bilgi edindim, sizinle de paylaşmasam olmazdı:

  • MercedesBenz Fashion Week Istanbul’da (MBFWI) sonbahar-kış 2014-2015 (İstanbul Moda Haftası) başlamış. Ah İstanbul, ben öğrenciyken bu güzellikleri yapmadın mıydı, yaptın da bir garip öğrenci olduğumdan ben mi fark edemediydim bilemiyorum...
  • Renklerden haki, siyah, beyaz, giysilerden pelerin, dönemlerden 60'lar modaymış. Hiç birine itirazım yok. 60'lar konusunda nereye kadar gidebiliriz acaba? 40'lar, 45'ler ne zaman moda olacak acaba? Pelerin diksek mi bu kış için acaba? Hiç haki kumaşım yok, modaya uymak için kumaş yığınlarına bir de haki mi eklemek lazım acaba? Beynimde deli sorular...
  • Leydi Gaga kostümünü sahnede değiştirmiş. Ne fark eder ki, hatunun sahne kıyafetleriyle, yatak veya sahil kıyafetleri arasında fark yok zaten. Görülmedik tarafı kalmamış; sahnede soyunsa neyi çıkaracak, giyinse neyi giyecek? Yalnız, dua edelim de Leydi Gaga tarzı moda olmasın. Neme lazım; senelerdir aynaya bakıp "bu düşük bel kesimi, benim popomu daha da belli etti, göbeeem pörtledi, bacaaam kısaldı, yandan böbreeem fışkırdı, ben de giymeyivereyim" demeyen kızlarımız modaya uymakta sakınca görmezler de görsel kirlilik alır başını gider.   

7 yorum:

  1. O gaga denen kadının ne tarzını ne kimliğini anlayabilmiş değilim. Neden böylesi delileri baş tacı ederler anlamıyorum. Hali renk mi modaymış. Oysa ben griye hazırlamıştım bu yıl kendimi.:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh dün gece evin erkekleri birer birer yattılar, ataletimi bi atabilseydim üzerimden neler neler yapardım ama olmadı. Kanal kanal dolaştım. Ben de onların yalancısıyım, haki modaymış... Ve dediğin gibi ben de griye ayarlamışım kendimi; daha şimdiden gri bir kışlık bir de mevsimlik pantolon diktim. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Yok yok, haki degildir o, muhtemelen benim stoklarada olan bir renktir.. degildir haki, nerden bulurum ben simdi haki rengi.. cik cik, degildir.. Benim sendrom hortladi yine, kumas aramam lazim..
    Allahtan rus kizlarinin cogu guzel giyiniyor, oyle totoyu, gobegi saklamayi beceriyor cogu. Ama gaga tarzi giyinen, "benim totom var biliyon mu" diye ortada gezenler de var. Cogunluk ayiplasa da varlar..Bu gaga'ya ozenmelerinden degil aslinda, iclerine var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah bence de, içte olan bir şey :) Sanat da böyle bir şey diyorlar zaten. İçinde tutamıyor insan, göstermek istiyor. Ama kerameti kendinden menkul Leydiler her bir şeyi gösterince sıkıntı orada başlıyor :) Olayın bir de şu boyutu var: Arkadaş yakışana yakışıyor da, bir nevi göz banyosu diyelim; 1.60 boy ortalamasıyla minimum 42 beden bir ırkın dişi kişilerine de yakışmıyor yani bazı kıyafetler. Türk kadınının daha çok spor yapıp genlerine ince ve uzun vücut resmi çizmesi birkaç kuşak alacaktır. Ama o zamana kadar vücutlarımızın defolu yerlerini bir öğrenelim de, her bir şeyin içine de girmeye çalışmayalım bence. Ayrıca dediğin gibi, içinde de varsa dışarı çıkacak o tutamazsın :) Sevgiler.

      Sil
  3. Ben de televizyonu daha çok dinlerim. Ama radyo Tv nin yerini tutmaz çünkü ara sıra merak ettikçe kafamı kaldırıp bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtiğimiz hafta izinliydim. Gündüz tv açmak aklıma bile gelmedi. Öğle yemeği ve sabah kahvaltısı sırasında açtım sadece, onda da ne saçma programlarla karşılaştım. Bence tv bizim çocukluğumuzdaki gibi sadece akşamları, onda da hakikaten kaliteli programlar için yayın yapmalı :) Sabah akşam tv izleyen bir kitle olduğunu biliyoum. Allah akıl sağlıklarını korusun diyebiliyorum ancak :) Sevgiler.

      Sil
  4. :)) bence radyo dinlemelisin.:))
    hakiyi hiiiç sevmiyorum aman ne olur moda olmasın yaaa
    ama 60 lar süper bak ona itirazım yok :)

    YanıtlaSil