29 Kasım 2015 Pazar

SON ZAMANLARDA YAPTIKLARIM

Geçenlerde yine Bursa Kumaş Pazarı İnstagram Adresinden içinde bir kaç trikonun da bulunduğu bir alışveriş yaptım. Siyah triko ile hemen kısa ve reglan kollu bir bluz diktim. Tek renk düz kazaklar özellikle kışın son derece kurtarıcı oluyorlar. Aslında hemen alınabilir ve bulunabilir bir şey gibi duruyor ama işin gerçeği geçen sene beyaz, siyah ve krem renklerde düz bir bluz bulamadım desem inanır mısınız? Bulduklarım ya balıkçı yakaydı ki yakaları çok dardı, ya boyları çok kısaydı ki ben kendi açımdan pantolon üstünde kısa bluzu çok tehlikeli buluyorum, ya da malzemeleri çok kötüydü ki bunu da spor ve genç giyim kıyafetler satan yerlerde gördüm üstelik hiç havalı değillerdi. Ama gözüm yine dükkanlarda ve bulursam istediğim gibi bir şeyler tereddütsüz alırım. Bu sırada da kendi diktiğim bluz çok işe yaradı. 
Bluzun altındaki etek ise geçen sene diktiklerimden. Daha önce hiç giymemiştim. Önceki hafta yeşilli, lacivertli ve mavili bir kolye almıştım, sırf onu kullanabilmek adına cumartesi keçe kursuna giderken giydim. Sanırım bu kış bu eteğe daha çok şans tanıyacağım. Kumaşı her mevsim giyilebilir bir şey. Etekle kolyemin uyumu ise mükemmeldi. Gerçi fotoğrafta yeşiller daha çok belli olmuş ama kolyem eteğin gece mavisine de çok yakışmıştı.
Son yaptığım puzzle bitti. Beni en çok zorlayan bu sonuncusu oldu desem inanır mısınız? Ressamın paletinde bir kaç renk varmış ve tonlarını kullanarak resmi bitirmiş bence. Renkleri ayırması işkenceye dönüştü bazan.
Şimdilik gece çekilmiş bir kaç pozum var ve elbette flaşla parladı, flaşsız kötü çıktı. En kısa zamanda dördünü de çerçeveletip duvarlarıma takmak için sabırsızlanıyorum. 
Şu alttaki gibi bir şey çıktı sonuçta ortaya. Tablonun seçilebilir iki renginden biri kırmızı ve çok az kullanılmış, diğeri de ondan daha az ve iki yerde kullanılmış olan mavi. Neyse bitti artık. Uzunca bir süre bu hobi rafa kalkmıştır diyebilirim. 
Bir de son zamanlarda 1900'lü yılların başında İngiltere'de geçen bir hikayenin anlatıldığı Downton Abbey diye bir dizi izliyorum internetten. İlk defa geçen sene sevgili Ruşyena'nın bloğunda bu diziden bahsetmesiyle haberdar olmuştum. O ara biraz izlemiştim. Şimdi 6. sezondayım. İngiliz aristokrasisinin sıkışıp kaldığı kurallar silsilesi, efendiler ve o zamanki modern köleler, şaşaa, debdebe, küçük insanların küçük hayatları, soylulara adanmış hayatlar... Şimdi bile bu türden ilişkiler yok mu etrafta gördüğümüz? Başkalarının hayatlarını ağızlarının suyu aka aka takip edenleri her yerde görmüyor muyuz? Sanırım bazıları "güç, erk" sahiplerine tapmaya her daim devam edecekler.
Fotoğraftaki yaşlı hanım dizideki favorilerimden Kuzen Violet. Kendisi malikanenin babaannesi. Entrikalar kraliçesi ama çok sevimli. Herkese karşı ketum, aileyi zora sokmadan durum idare etmekte üstüne yok, çok akıllı bir kadın. 
Bir yerde çeviriyi yapanlar işin dozunu artırmışlar ve Kuzen Violet'e "dinime küfreden Müslüman olsa" dedirtmişler.
Bir battaniye daha ördüm iki arada bir derede. Beyaz. Ölçmedim ama 1 m2 veya biraz daha büyük olabilir." Ne yapacaksın bu kadar battaniyeyi" diye soranlara "satacağım" dedim geçenlerde. 
Almak isteyen olsa kaça satılır bilmiyorum. Üstüne para vermeye kalkarsam şaşırmayın olur mu? Bu arada 8-10 tane torunum olursa çeşit çeşit battaniyelerimiz hazır, onu biliyorum :) 

16 yorum:

  1. Hay yaşayın Nurten hanımcığım,bu internet adresini bir türlü denk getirememiştim ben,hemen oraya gidiyorum şimdi,yaptıklarınız da her zamanki gibi mükemmeller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa kumaş pazarı adresiydi galiba aradığınız Sevda Hanımcım. Ben sırf bu adres için instagrama girdim. Şimdi bütün dünyadan elişi örnekleri gördükçe de çıkamıyorum. Bursa kumaşçısı beni instagrama bağımlı yapmış oldu böylece :)

      Sil
  2. Kolyeye tesekkur etmek lazim o halde:)) Puzzle sabir isi, oda bende yok, cok kiskandigimi itiraf ediyorum:)) Pano olarak duvarlara cok yakisacaklar eminim. Battaniyelerde duayen oldun artik. Soylencek guzel kelime kalmadi dagarcigimda. O yuzden tek kelime ile sahanesin diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy Mevlüdem, aradan az zaman geçsin, şu sonuncunun acısını unutayım, ne istersen ben sana yapar gönderirim puzzle falan lafı olmaz. Güzel iltifatların için de teşekkürler. Öptüm şekerim :)

      Sil
  3. Server Hanımcım battaniye için doğuracaksanız sponsorunuz olmaya hazırım. Elimde 8-10 tane falan vardır. Sonraki çocuklara karışmam yalnız :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Nurten kayboldu diyordum kiii, baktım kaybolmamış...Bu battaniye de çok güzel olmuş,iyi yapıyorsun ör ,ne güzel işte boş durmak, daha mı iyi...Yap boz sabrına da hayran oldum,beyni çalıştırmak için çok öneriyorlar ama bu senin yaptıkların da bayağı zorluymuş ama duvarını iyi süsleyecek ... Keçe kursu haberleri hiç vermiyorsun ama neler neler yaptın kim bilir...Kolyen buluzun çok güzel olmuş,iyi günlerde giy...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçe kursum da oldukça iyi gidiyor. Genellikle cumartesileri gidiyorum. Pazar günleri eğer cumartesi temizlik yapmamışsam pazar her şeye yetişemeyeceğim için gitmeyiveriyorum :) Bir öğretmene bu söylenmez ama ben biraz devamsız bir öğrenciyim Nuraycım. Yine de bazan bir ilham perisi geliyor, o zaman evde de çiçek yapabiliyorum. Zaten 3 çanta bitti, sadece süslemeleri kaldı. Çiçekleri de oturtayım, aşama aşama fotoğraflarım diye düşünmüştüm. Ama senin için birazdan Birlel'in yaptıklarından paylaşayım bari :) Sevgilerimle.

      Sil
    2. Teşekkür ederim cınım :))

      Sil
  5. Battaniye çok hoş olmuş.Puzzle sabır işi gerçekten,Hep alayım diyorum kalıyor.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım. Son puzzleda sabrım taşacaktı hakikaten ama başladığım işi de bitirmek istedim. Şu dörtlü resimlerimi duvara bir taksam merakım geçecek. Yine beklerim. Becerebilirsem bloğunu takibe alacağım birazdan. Sevgilerimle.

      Sil
  6. Hepsi bir birinden güzel, elinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Türkan Hanımcım, sevgilerimle.

      Sil
  7. Yeni bluz, etek ve kolye ile çok güzel olmuş, sana da çok yakışmış. Ellerine sağlık. O battaniyelerin motiflerine mi renklerine mi daha çok bayılıyorum, karar veremedim :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o renkler beni benden alıyor arkadaşım. Tamam artık bu iş bitti diyorum, ipçiye yolum düştüğünde muhakkak yenileriyle çıkıyorum, büyülü bir iş bu, bağlandım kaldım. Sevgilerimle.

      Sil
  8. Düz ve sade kıyafetler bulmak gerçekten bir işkence! Özellikle de iyi kalite kumaştan arıyorsanız. Çok güzel olmuş diktikleriniz. Aldığınız kumaşların kalitesinden memnun kaldınız mı?

    YanıtlaSil
  9. Evet arkadaşım, geçenlerde bir pantolon almaya kalktım yine. Kumaşına da o kumaşa değmeyecek fiyatına da razı olacak ve tembellik başa bela diye alıp geçecektim. Ama paçalar o kadar kısaydı ki boru paça olsa altına da yüksek ökçe giyersem tamam da paçalar biraz bolca ve her daim de niye yüksek topuklarda salınayım, üstelik günlük diye alacaktım. Vazgeçtim yani. Bu kumaşlardan eteklik olan krep kumaşı internetten kumasfirsati.com adresinden, trikoyu da Bursa kumaş pazarının instagram adresinden getirttim. Özelliklekrepten çok memnun kaldım. Triko birazcık deforme olacak gibi ama çok giydim. Dikişi ev tipi makinayla da kolay oldu. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil