23 Ekim 2013 Çarşamba

TATİL HİÇ BİTMESİN NOOOOLUUUURRRRRRRRRRR

Tatil dediğime bakmayın. Deniz kenarında, dağda, ormanda falan değilim. Bayramdan sonra izin aldım, evdeyim. Ama evimi de özlüyorum. evde vakit geçirmeyi, gece çook geç yatmayı, yatarken kitap okumayı, kahvaltıda kızarmış ekmeğe tereyağ sürmeyi, hatta simitsiz kahvaltıyı, sabah gardrobu açıp bu gün ne giysem diye düşünmemeyi, gün boyu ev kıyafetiyle dolaşmayı, sıradan ev hanımının bıktığı şeyleri özlüyorum:))
Tam da zamanında izin almışım, pazar günü arabam bozuldu, şimdi serviste. Yürüme mesafesi uzun olduğu için evden de çıkmadım 3 gündür. Zaten evde işim de vardı. Dikiş diktim!  
Aslında ilk olarak KENDİN DİK bloğunun sahibi İrem Hanım'ın 29 Ekim'i Kırmızı Giysilerle Kutlayalım etkinliği için kırmızı bir elbise diktim. Ama eteğinin alt kısmı düzgün durmadı. Şimdi; sıkı bir ütü yapıp üzerimde fotoğraflayarak önce İrem'e göndermeyi ve bayram kutlamasına katılmayı, sonra da eteğini kısaltıp kırmızı kıyafetin bundan sonraki hayatına bluz olarak devam etmesini istiyorum. İşte içime sinmeyince araya bu ceketi soktum. Kumaş önceki sene alındı. Fotoğrafta gri gibi duruyor ama çok net bir siyah. Damask desenleri belli olduğu için bu şekilde kalmasında zarar görmedim. İlik evleri açılıp düğmeleri dikilecek. Bir de etek dikilecek, o kadar. 
Terslikler üst üste geldi. Ütümün buhar düğmesi içine kaçtı, buhar püskürtmüyor artık. Buharsız da hiç düzgün ütüleme yapılamıyor. Bir de tanklı ütüm vardı, onu kullanayım dedim, önceki gün onu da beceremedim. Ama bu gün çalıştı tankım:) Kıyafeti gösteren hakikaten ütüsüymüş, ceketin şekli yerine geldi son anda. Artık bir ara üstümde de görüntülerim.. 
NOT: Ceket; burda 11/1997 model-119

12 yorum:

  1. Ohh gel keyfim gell,
    benim içinde keyif yap :)

    YanıtlaSil
  2. Çalışan hanımların en büyük özlemi herhalde evde vakit geçirmek istediğim gibi temizlik yapmayı bile özlüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen arkadaşım. Emekliliğe de çok var. Naapsak bilemedim şimdi:)

      Sil
  3. çok şık, çok klas bir ceket olmuş. Ellerinize sağlık, iyi günlerde giyinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler. Senin diktiklerine de bakıyorum arada çok güzeller.

      Sil
  4. :) harbiden aksilikler üst üste gelmiş.ama çok düzgün ve şık duruyor ceket.helal size valla ben asla dikemem heralde ceket falan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla asla demiyoruz:) Tek şart istemek. Heves yoksa yapılacak iş değil, onu söyliyeyim:)

      Sil
  5. Ay çok güzell olmuş kumaş ve model uyumuna bayıldım iyi günlerde kullanın:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ağır abla oldu. Eteği de bitsin, şık bluzlar ve gömleklerle neşelenir diye düşünüyorum artık. Katılımın için teşekkürler arkadaşım.

      Sil
  6. Bitmesin valla bizede izlenecek ciciler çıkacak. Sen dikişle ilgili enerjini atarken ben diktiklerine bakıp bakıp dikemediğim için şieceğim gibi. :) Yaptıklarını keyifle izliyorum. Süperler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa evde olmak gibisi yok. Pazartesi gelecek diye içim titriyor:((

      Sil