27 Temmuz 2015 Pazartesi

DİKMEYE CESARET ETMESİ, DİKMESİNDEN UZUN SÜREN MAKSİ ETEK

Bu maksi etek fikrine alışmam biraz vaktimi almış olsa da 1,5-2 saat gibi kısa bir sürede dikip bitirdim. Eteği kalıp çıkarmadan, ölçüp topluiğne ile kumaşa işaretleyerek kesip diktim. Ne kadar düzgün keserseniz kesin, kloş etek muhakkak verev kısımdan sarkma yapıyor. Üzerime giydim, kendi etrafımda minik minik döndüm, bu esnada annemle babam da yere koydukları bir cetvelle işaret alarak sarkmaları toparlamama yardım ettiler, sağ olsunlar.
 Bir sürü fotoğraf çekti oğlumla eşim içlerinden eli yüzü düzgün bir kaçını sizlerle paylaşıyorum. Funda Hanım'a etkinlik için teşekkür ediyorum.
Böyle kloş bir etek giyince, kendi etrafında fır dönme ihtiyacı sadece bende mi var, size de öyle oluyor mu? Oğlum "çekerim bak!" diye uyardı. "Çek!" dedim :)
Bu da son bir kaç yazımda adet haline getirdiğim gülümdür efendim. Gül gibi arkadaşlarıma "pembe gönlüm sende" gülü gelsin o zaman, çünkü sevgilerimi de göndereceğim şimdi size, topluca kabul ediverin artık :)


28 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ben beğendim: hem eteği hem gülü :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yakışmış etek güle güle kullanın.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Klos ve tarzi etekleri giyince icerdeki cocuk disari firlayip donuveriyor, hepimizde var sanirim. Ama donen biz degiliz, icimizdeki buyutemedigimiz cocuk:)) Cok chic olmus, cok begendim. Anne ve babana da kocaman sevgilerimi yolluyor opuyorum ellerinden. Ufak bir duzeltme: etkinligi duzenleyen Funda Caglayan, Nilgun hanim yazmissin asagida :)) Guzel gunlerde kullan etegini Nurten'cigim. Gulunude aldim kokladim misssss.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaniiin inşallah Funda Hanım görmeden düzeltmişimdir :) Sağol Mevlüdecim uyarın için. Genelde yazılarımı gecenin bir vakti hazırladığım için, olmuş bir hata. Güzel yorumun ve ziyaretin için de teşekkürler. Nilgün Hanım'a da (blog alemindeki hangi Nilgün Hanım'ı düşünüyordum o sırada bilmem) selam mı göndersek buradan şimdi onu da bilemedim ama sana en kocamanından, kucaklara sığmayan bir selam gönderiyorum.

      Sil
    2. Gormemistir merak etme, aramizda hem:)) Eeee gece yazinca olur boyle hatalar, aslinda hatada demeyelim bak Nilgun hanim'larin kulaklarini cinlatmak gerekiyormus demek ki:)) Gercekten kucagima sigmadi, birkaci dustu yere:)) Hemen toplayip tedavilerini yaptim ama merak etme:) Bendende kocaman sevgiler gelsin sana:))

      Sil
  4. ne güzell resimler ne güzell bir etek nasılda yakışmış bakakaldım valla :) gülün yoksa gülüverin derler sizde ikiside var cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel HAnımcım döktürmüşsünüz yine :) Gaza geldim, şımardım, gidip bir kaç etek daha dikesim geldi. Hep gelin siz bana olur mu ? Sevgilerimle.

      Sil
  5. Kumaşınız çok hoşuma gitti,etek çok hoş. Yalnız değilsiniz, böyle etekler giyince bazen ben de dönerim etrafımda ;) Çocukluktan kalma bir şey sanırım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım, ben de sizin eteğe gidip baktım. Bahaneyle yeni eteklerimiz oldu valla, iyi de oldu değil mi? Sevgiler.

      Sil
  6. çok şık bir etek olmuş, ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ziyaretiniz için de sağolun, sevgilerimle...

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Süslü püslü biri yakışmış diyorsa, yakışmıştır :) Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  8. Çok güzel olmuş ve çok yakışmış. Hala fotoğrafını gönderemeyen arkadaşlarımız var. Baklemedeyim. Yoksa hemen yayınlardım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda Hanımcım ben siz bloğunuzda yayımlayın da daha sonra benim sayfamda görünsün istedim. Bu yüzden de pazartesi yayın gireceğinizi düşünerek pazartesi akşam saatlerine program yaptım. Ama siz daha yayınlamadan benimki görücüye çıkmış oldu. Fark edince kaldıramadım, çünkü bir kaç yorum almıştım. Arkadaşlara da ayıp olması istemezdim. Neyse çok güzel bir etkinlik oldu. Siz böyle bir etkinlik yapmasanız benim uzun etek dikeceğim yoktu. Sevgiler ve tekrar teşekkürler.

      Sil
  9. Teşekkürler arkadaşım. Ben senin gibi çok çalışkan bir bloger değilim ama bir şeyler de üretmeye gayret ediyorum. Ziyaretin için sağol. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş Nurten hanımcığım... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel olmuş,çok yakışmış ayrıca,ellerine sağlık...Benim siyah beyaz desenli olanım da sarkma yaptı,yaa nasıl oluyor,her yeri aynı ölçü yapıyorsun,bir giyiniyorsun uzunlu kısalı...seninki baya düzelmiş,benimkinde hala var korktum kesmeye,bazen de kese kese iyice bozuluyor...Annen baban sağolsun ne güzel yardım etmeleri,özendimmm ,pozlarını da çok beğendim,özellikle döndüğünü :))) sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bizim şanssızlığımız şu ki birbirimizi bir ekrandan takip edebiliyoruz. Neden tilkinin sevmediği ot misali hazzetmediğimiz insanlar kapı (veya mahalle) komşumuz olur da katlanarak büyüyeceğimiz dostları hayatımız boyunca görememe ihtimalimiz, görme ihtimalimizden fazla olur ki? Şimdi şuracıkta olsan, giysen eteğini, sen dönerken ben boy ölçünü alıversem fena mı olurdu? Kumaşın verevini kullandığın her türlü kesimde sarkma beklenilen bir durum olmalıdır. Çünkü kumaşın atkı ve çözgüleri yüzünden istediğin kadar ölçülü ve düzgün kes, verev kısımda sarkma oluyor. Hiç korkma bence, bir kaç gün belini gergince askıya gerdirerek sallandır, sarkan kısımlarda birinin sabırlı yardımını alarak kesimini yap. Sevgiler göndereyim sana kolaylıklar dileyeyim, belki işe yarar :)

      Sil
  12. İyi günlerde kullanın Nurten hanım , eteğiniz çok yakışmış.
    Etek ölçüsünü alırken benim yardımcım da eşimdir . Önceleri( bana bunu da yardın ya ) diyerek sitem ederdi . Şimdi alıştı hiç sesi çıkmıyor.
    Ne yapalım bir çok şeyi yapsak da bazılarında yardım ihtiyacımız oluyor . Bazen fotoğraf çekimi bazen prova yapıyor ev halkı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan Hanımcım, eşime ima ettim ama hiç anlamamış gibi yaptı. Anlamak istemeyene zorla mı anlatayım, hemen annemle babam imdadıma yetiştiler her zamanki gibi sağ olsunlar. İnternette görmüştüm, bir düzenek var, belli yer yüksekliğine ayarlıyorsunuz, siz dönerken cihaz püf püf uçucu bir boya veya tebeşir tozu gibi bir şey fışkırtıyor. Milimetrik işaret! Hepimize nasip olsun inşallah :) Sevgilerimle.

      Sil
  13. Çok asıl olmuş eteginiz iyi gunlerde giyin

    YanıtlaSil
  14. Gülü kokladım, eteğini çok beğendim.
    Kloş etek herkese yakışmaz ,ama sende çok hoş durmuş.
    Kloş etekle oldukça ince görüyorsun.Güle güle giy .Ellerine sağlık.Bu arada etrafında döndüğün poza bayıldım.Çk tatlı ve doğal görünüyorsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Desen çok güzelmiş. Sizde çok güzel dikmişsiniz. Ayrıca çok yakışmış. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil