5 Kasım 2015 Perşembe

İSTER BEBEĞE BATTANİYE, İSTER KOLTUĞA ŞAL, İSTER DİZE ÖRTÜ

Battaniyenin motiflerini kolaycacık ördüm. Rekli renkli, sürprizli, mavinin üstüne kırmızı, morun üstüne krem, olmadı yeşil derken bitiverdi 100 tane motif.
Onları birleştirmek de zevkliydi. Çok kısa sürede iç kısmı tamamladım. Örgülerimle, elişlerimle hayatta ilgilenmeyen, fikir beyan etmeyen eşim bile sormadığım halde "güzel oldu" şeklinde kısa, sessiz ve tek bir cümle kurdu ama ben bunun "mükemmel, harika, süper, şaheser" falan anlamına gelen, coşkulu bir söz olduğuna karar verdim. 
İşte bu "eşsiz" battaniyenin  kenar kısmına gelince "keşke 10X10=100 motif yapacağıma 12X12=144 motif yapsaydım ve kenar örmeseydim" dedim. Bir de öylesini denemek istiyorum. Daha zevkli bir örgü süreci olacak bence.
Örgüde dikişte "simetri" çok dikkat ettiğim bir şeydir. Sanki çok düzenli bir insanmışım gibi, özel motifler hariç, elişinde simetri yoksa benden zayıf not alır.  En son turuncu ile geçtiğim kenar oyası ise o kadar simetrik oldu ki anlatamam. Ta ki köşelere kadar. Oradaki sorunu Her deliğe 2'li oya yaparak 4 oyayı da köşeye denk getirerek zorlanmadan çözdüm. Elişlerimdeki işçiliği gören, hayatta da çok derli toplu, düzenli biriyim zanneder. Temizimdir ama biraz dağınığımdır aslında.
Bu arada motifin modelini yakından görmek isteyenler olursa resmi sağ tıklayarak en ince detayına kadar bakabilirler en kocamanından. 

13 yorum:

  1. siyahla birleşince de süper olmuş ellerinize sağlık gelsin yeni battaniyeler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyahı ilk defa kullandım, resmen renkleri patlattı, havai fişekler gibi :) Sevgilerimle.

      Sil
  2. Bence dize ortu olsunn. (Su an dizleri cok usuyunden baska birsey beklenmezdi herhalde). Kesinlikle koca kisisi muazzam olmus, bu bir sanat eseri demeye getirmistir inan bana. Cunku bu modelleri iyi tanirim:))
    Ayyy o simetri hastaligi ne menem birseydir iyi bilirim. Benim orgulerim de cogu zaman sokulmekten tuylenir ip, daha orgu bitmeden:)) Illa duzgun olacak:))
    Cok guzel olmus, renkelrin uyumu sahane olmus. Yine cok chic Nurten'cigim ellerine saglik arkadasim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya Mevlüdem ille de ördüğüm, diktiğim şey simetrik olsun istiyorum. Geçen Ankara'dan ekose bir kumaş aldım gömleklik, simetrik olması mümkün değil, karolar karışık renkli. Bu kumaş benim sınavım olacak, yanlışlıkla falan değil, bilerek aldım, bakalım nasıl bir şey ortaya çıkacak? Sevgilerimle.

      Sil
  3. Nurten siyah farkını göstermiş,çok çok daha güzel görünüyor,ellerine sağlık,renkler,morlar,yeşiller,pembeler,kırmızılar ..çok beğendim.Ben de evdekilere zorla söyletiyorum,baştan uyarıyorum,tek kelimelik cevapları kabul etmiyorum diye,hahaha ama dinleyen kim :) Nurten kaç tane oldu merak ettim,belki sonra onları birleştirirsin...Ben diz örtüsü olarak düşündüm,hatta altına pazen astar da olabilir,sıcak tutar,ya da koltuk için,böyle göz önünde olsun hep...Sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo dizleri üşüyen kaç kişi var buralarda bakayııımm? Mevlüde çok üşür, çünkü çok soğuk memlekette. Nuray üşür çünkü sıcak memlekette :) Sizde de kaloriferin konforu yok değil mi? Bir kaç sene evvel bir arkadaşımla eşinin Antalya'ya tayinleri çıktı. Aslında ikisi de Antalya çocuğuydular ama senelerce Afyonkarahisar'da oturunca unutmuşlar iklimi. Eşi demiş ki kışın: "Ben Afyon'da bu kadar üşümezdim" Çok komikti. "Nurten Abla içimiz titredi, ayaklarımızda patikler" falan diye anlatmıştı, o sene çok soğuk olmuş bir de yazık. Olsun siz de kışın kestane kebap yaparsınız, bir de portakal kabuğu koyun sobanın üstüne. Sevgilerimle.

      Sil
  4. Çok güzel görünüyor siyah daha bir ağır daha bir hoş olmuş sanki renkleri daha bir ortaya çıkarmış ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili hobimanik :) Senin güzel işlerini de özledik bu arada, sevgilerimle.

      Sil
    2. Bu ara elim işlere gitmiyor bir türlü eve gider gitmez yemek bulaşık yarına hazırlık sonra kendimi cumbadak kanepenin kollarına bırakıyorum sobanın sıcaklığı ve kitaplarla vakit geçiriyorum...

      Sil
  5. Merhaba, motifler ve renkleri çok güzel olmuş biraz gerilere doğru gezindim blogunuzu çok sevdim bir selam verip emeğinize sağlık demek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamınızı aldım, kabul ettim sevgili Gezgin Kova. Ben de size misafir oldum. Gezdiğiniz, gördüğünüz yerler başımı döndürdü maşallah :) Sevgilerimle.

      Sil
  6. bence de mükemmel, harika olmuş. dağınıklık maalesef tüm hobicilerde var sanırım. her yerde bir iş olunca öyle oluyor :))
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. bende böyle bir battaniye ördüm çok beğeniyorum bunları :) emeğinize sağlık sayfanızı takipteyim müsaitseniz beklerim sevgiler :) http://apaydindunyam.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil