28 Kasım 2011 Pazartesi

KAHVE-ÇİKOLATA-ÜZÜM VE HATIRALAR

Bazı tadlar beni çocukluğuma götürür. Mesela her kuru üzüm yediğimde, rahmetli amcamı hatırlarım. Çocukluğumuzda şimdiki gibi cipsler, değişik abur-cuburlar yoktu. Amcam bize gelirken kardeşimle bana üzüm getirirdi. Üzüm paketinin üzerinde elinde sepet taşıyan bir kadın resmi bulunurdu. Kadının elindeki sepet şeffaftı ve paketin içindeki üzümler görünürdü.

Ya paketin üzerinde "Ezogelin" yazıyordu, ya da birisi bana onun adının Ezogelin olduğunu söyledi. Çünkü her zaman aklımda bir "Ezogelin üzümleri" sloganı vardır.


Amcamla üzüm, üzümle amcam aklıma geldiği gibi, Çokomel denilince de rahmetli dedemi hatırlarım. Bir de Nestle'nin çekmeceli çikolatasını görünce dedemi anıyorum. Çünkü rahmetli dedem de bize ya Çokomel, ya da Nestle çikolata getirirdi. Geçen markette gördüm ve oğlumla kendime birer tane çekmeceli çikolata aldım. Düşündüm de, ben kendime daha öne hiç çekmeceli çikolata almamışım. Sanki onu hep dedem getirmek zorundaymış gibi...




Bu arada, Nestlenin bu mini sütlü çikolatasının adı bizde çekmeceli çikolata idi. Hani ambalajı çekmece gözü gibi açılıyor ve içinden tek tek çikolatalar çıkıyor ya, çocuk aklımızla benzetmişiz işte:))




Bir fincan nescafe eşliğinde iyi gitti. Gitmez mi? Allah, kendilerini hayırla ve iyi duygularla andığımız sevgili büyüklerimize rahmet eylesin.


5 yorum:

  1. Benim çocukluğumdan hatırlatığım da Besler çikolatası, babam haftada bir bazen iki gün işten dönerken getirirdi, öyle lezizdi ki..o lezzeti bulamadığım için Türkiye'de pek yemem çukulata.Senin yazını okuyunca aklıma geldi.

    YanıtlaSil
  2. Ohooooo, ben bunlarla ilgili anılarımı anlatmaya başlamayayım :))
    Hala nestle çikolatayı çooook severim, zaten hala büyüyemedim ya ben :))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Noblesse ziyaretin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. İnsan hissettiği yaştadır sevgili Banu Ablacım. Devam çikolatanın dibine vurmaya:))

    YanıtlaSil
  5. 20 yaşına geldim hala bu çikolatalardan yiyorum tadı süper

    YanıtlaSil