18 Temmuz 2012 Çarşamba

YENİ DİKİŞ MAKİNAM

Eski dikiş makinam beni 16-17 sene idare etti. Aslında son 5-6 yıldır ben onu idare ettim ya, gidenin ardından konuşmayalım şimdi:)

SİNGER 6180; bu şirin şey evime yeni geldi. Umarım ablasından daha hamarat ve dayanıklı çıkar. Çünkü onunla pek çok şey yapmayı planlıyorum.
 Bir sürü desen seçeneği var. Üstelik bu desenleri büyütüp küçültmek, aralarını açmak falan da mümkün. Şimdilik öğrenmeye çalışıyorum. Bir heves eve gelir gelmez test etmek için nakış değil, dikiş ipiyle yaptığım çalışmalar aşağıda. 

Aslında bu modeli yaklaşık 2 aydır alacağım ama, Afyondaki bayi bu modelin fabrika stoğunda olmadığını söyleyip elindekini satmak istedi. "Yeni çıkan bir ürün niye fabrikada olmasın ki" diye düşünüp internette aradım, gittigidiyordan aldım. Hem de bayinin fiyatının sanırım 50 TL altında bir fiyata. 

Makina ben işteyken gelmiş. Kapıya yapıştırdıkları kargo bildirisinden ilgili büroyu aradım. Telefona çıkan kişi adres verirken aynen şunları söyledi: "Abla Eskişehirden Afyon'a gelirken bu yana döneceksin, hep sola dönersen MNG tabelasını görürsün" Müthiş tarif! Arkadaş sen ne yandasın?  Ben seninle ayna yana mı bakıyorum acaba? Ya benim bu yanım senin öbür yanınsa? Çok komikti ama o kadar iyi niyetle bana tariflerde bulundu ki anlatamam. Bu arada paketimin de hala, eve getiren ve beni evde bulamayan arabada olduğunu öğrenince, telefonunda çıkan numaramdan bana döndü ve şöförle bağlantımı sağladı. Gidip sokağın başında bekledim ve koliyi alıp eve geldim. MNG Kargoya ilgilerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.

Hemen ambalajı açtım. Kitapçıktan öğrendiklerimi uygulamaya başladım. Şimdilik memnun gibiyim. 

24 yorum:

  1. yeni makinenizi iyi günlerde kullanın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım kullanmaya başlarım artık:)

      Sil
  2. gülegüle kullan arkadaşım bende yeni aldım janome marka okadar çok nakış desenleri var düğme iliğini tekseferde açıyo değişik şekillerde bende çok memnun kaldım gerçi acemiyim makina kullanma da değilde kıyafet dikmede güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Janomeyi tvde reklamda görmüştüm. Ama bildiğim bir marka olmadığından güvenip de alamadım. Aslında tamamen reklam. Kendisi bir terzi olan babam Singeri asla tavsiye etmedi:) Ama ben gidip aldım:) Dediğin gibi, hadi artık bi kullanalım şu makinaları.

      Sil
  3. keyifli ğünlerde,keyifli dikişler olsun inşallah.benim makinamda singer çok fazla birşey dikemesemde tabiki zamansızlıktan:)masanın üzerinde duruyor o bana bakıyor ben ona:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan isteyince zaman da yaratıyor ama bu aralar herkesin üstünde bir yorgunluk, isteksizlik seziyorum. Teşekkürler.

      Sil
  4. hayırlı uğurlu olsun Nurten; güzel çalışmalarını görmek istiyoruz. Benim singerim epeydir mutfakta tv masası olarak işlev görüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabinli galiba. Benim eski makina da mutfaktaydı. Üstü masa olarak çok kullanıldı:)

      Sil
  5. iyi günlerde kullanın. darısı başıma:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. iyi günlerde kullan canım yeni cicileri merakla bekliyorum biliyorum bir hazır planların var takipteyim kolay gelsin ramazanın mübarek olsun

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullan .Memnun kalırsın inş.

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı ramazanlar dilerim. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım senin de Ramazan-ı şerifin hayırlı uğurlu olsun.

      Sil
  9. Yeni makinanız hayırlı olsun.Ben çok memnunum inşALLAH sizde memnun kalırsınız.:)))

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı uğurlu olsun. Ne güzeldir yeni eşya. Hem de bir dikiş makinesiyse. Diktiklerinizi merakla bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  11. gelmiş makinen ,sevindim valla ,kendim almış kadar çok sevindim .güle güle kullan .Nurten artık sen herşeyi dikmelisin .beklemedeyim :)

    YanıtlaSil