11 Kasım 2014 Salı

BUGÜN LÜKSÜN ADI ASTRAGAN YELEK!

Suni de olsa kürk özel bir duygu sunuyor insana: Lüks, ihtişam, debdebe... Bunları söyleyince tam hanedan üyesi olacakmışım gibi bir izlenim verdim ama emin olun ben ana kraliçe olsam, sarayımın işini kendim yapardım yine :) Gerçi hanedan mensubu olmaya da gerek yok, gerçek kürkler bir Milli Piyango bileti kadar yakın hepimize elbette. Amma velakin, internette astragan nedir diye bir araştırınca, ne acı şeyler buldum, artık yarından itibaren Sabancılar mirasına ortak etseler bile, hayatta gerçeğini giyemem. O zaman çakmasını dikebilirim belki de deyip işe koyuldum.
Kalıp arayıp çıkarmaya üşenince bir tişörtümden faydalanarak kesim yaptım. Kalın ve dış giysi olacak kumaşa, ince ve tene giyilen bir tişörtü kalıp yapmak iyi bir fikir değildi belki ama işe yaradı. Yalnız sorun şu ki, astarı keserken aynı cahil cesaretini gösteremedim. Astarı etek ucundan başlayarak dikilmiş yeleğe iğneleye iğneleye üzerine uydurarak kestim. İlk defa böyle bir şey denedim. Adrenalini tartışılmaz. Hele iğneleme aşamasında verdiği, kendini hot kutür bir terzi zannetme duygusu inanılmaz. Yine de sizlere tavsiye etmiyorum, siz kalıbınızı çıkarın ve bu mecralarda macera aramayın :)




Ayrıca, bu suni kürkler ne pis kumaşlarmış deneyerek öğrenmiş oldum. Çünkü bir kaç blogger arkadaş bahsetmişti de "canım ne kadar pis olabilir ki" demiştim. Evet "o kadar"dan da pis olabiliyormuş! Yalnız değdiğine inanıyorum. 
                               
Ön klapalarını kumaşı katlayarak elde ettim ki mümkün olan en az dikiş ve kesikle uğraşayım.

12 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Suni kürk için bir tiyo vermek isterim; biçme işini ters yüzeyden ve maket bıcağı ile yani tüylere hiç bulaşmadan sadece zemin kumaşını küçuk cizikler atarak yaparsak o kadar da pis olmuyor. Aklınızda bulunsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel. Harikasın arkadaşım. Çok eski burdalarda bu bilgiyi vermişlerdi ama "ben Afyon'da nereden suni kürk bulup dikeceğim" diye geri dönüşüm kutuma atmışım. Taa Ankara'dan elini uzatıp çıkardın onu :) Bir de ekleme yapayım o zaman: Tersine kalıbımızı koyup tükenmez kalemle bile çizebiliyoruz. Bol teğel yok ne güzel! Sevgilerim ve teşekkürlerimle.

      Sil
  2. Sevgili ana kraliçe iyi günlerde giyinin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo öğretmenim gelmiş hoş gelmiş. Teşekkür ederim.
      Dün gece izlediklerimi bir daha denetlemeye çalıştım olmadı, iş üstündeyim, inat ettim olacak! :)))

      Sil
  3. Ayyy çok şık olmuş! Gerçek kürke hayır, yapay kürke evet!

    YanıtlaSil
  4. astragan kürkümü bile kendim diktim deyip hava atmanın keyfi paha biçilemez :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Vaaaavvvv... çok şık olmuş, zorluklara değmiş ama Nurtenim... Hani şööle bir de üstünde görsek diyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar şık olmuş, ellerine sağlık Nurten..

    YanıtlaSil
  7. güzel günlerde giyin blogunuzu bugün keşfettim sizi takibe geldiim bana da beklerim..
    http://nevanurkece.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Sarayin hizmetlisi ana kralice!!! Kulaga cok hos geliyor:) (kendimi gordum bu cumlede ondan sanirim:)
    Cok guzel ve chic olmus, bendede var suni kurk ama su asiri "pis" liginden cesaret edemiyorum uzun zamandir. Yazin halilar kalkincami yaplsa acaba? :))
    Guzel gunlerde kullan canimcigim...

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten güzel olmuş, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Şükran Yılmaz26 Kasım 2014 18:58

    Çok güzel olmuş, güzel günlerde giyin :)

    YanıtlaSil