2 Mart 2012 Cuma

PETROL SANDIK, KANALİZASYON ÇIKTI

İşler yoğun hastanede. Yeni hastane binamızla ilgili sıkıntıları daha önce de anlatmıştım. Geçen hafta bir de lağım bastı. İnanılır gibi değil. Sabah iş arkadaşım klozetin basını kullanınca, tesadüfen dolapların yanındaydım ve fokur fokur sesler geldiğini duydum. Bir de ben bastım, o dinledi. Her zamanki gibi yetkililere bilgi verdik. Öğle yemeği dönüşü bir de baktık ki, bodrum kattaki tüm her yer, Eczanede günlük ilaçların hazırlandığı bölümün büyük kısmı, garaj, sarf malzemesi depoları, mescit, laboratuvar, temizlik atölyesinin bir kısmı, asansörler arasındaki kısım dehşetli bir kokuyla bataklığa dönmüş. Hatta ayağım kaydı, tam lağım suyuna düşüyordum, boylu boyunca.
Eczanede her yer perişandı. Kokununsa tarifi imkansız...

Arkadaşım suları görünce "Sarı sarı çiş mi bu su acaba" diye saf saf sorunca, "İnşaallah sadece çiştir" demişim. İnsanın şartları düştükçe esprilerinin kalitesi de düşüyor, görüldüğü gibi:))

Çocuklar önce kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı. Suları paspaslayıp, suyu tek su giderimiz olan klozete döktüler, klozete dökülen su, eczanedeki hangi akla hizmet konulduğu belli olmayan, dolapların altındaki su giderinden geri geldi. Sonunda cazgırlık edip o sırada laboratuvarı temizlemeyi yeni bitiren aşağıdaki makinayı neredeyse çocuğun elinden kapıp getirdim ve temizliği yaptırdık. Bol bol zefiran döktürdüm, bir daha bir daha temizlediler. Ama durum budur işte, ey TOKİ!

Hafta ortası Bakanlıktan geldiler. Baktılar gittiler. Bakıyoruz, bakalım, neler olacak?

6 yorum:

  1. merhaba açıkçası nereden mesaj gondereceğimi bulamadım ben de boyle ulasmayı deniyorum:)anne kaz bloğunda dr.lütfi akgün'ün bir takım egzersizler verdiğini yazmışsınız.rica etsem bana da gönderebilir misiniz???

    YanıtlaSil
  2. Iııııyyyyy... çok fenaaaaa.... umarım tez zamanda çözüm bulunur :(

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Merve adını tıkladım, bloğuna ulaşamadım. Bana tekrar yorum yazar ve mail adresini bildirirsen, hocanın bana verdiği egzersizi tarar gönderirim. Adresini yayınlamam merak etme. Ama şunu da söyliyeyim, Ömer hoca bu egzersizleri vermeden önce tahlillerimize bakıyor, kilo boy ölçümlerini alıyor ve bize uygun egzersiz programını veriyor. Kimine step, kimine yürüyüş veriyor. kimine yürüyüşü asla önermiyor. Sana örnek olması açısından, bende Allaha şükür laboratuvar verileri temizdi. Boy-kilo 170 / 74 idi sanırım. Günde galiba 5 defa egzersiz verdi. Sanırım galiba falan diyorum, çünkü epey oldu;) Bu arada çok nadiren 5 yapabildim. Çünkü hakikaten çok fazla çalışan biriyim. Hem evde hem de işte amele gibiyim:(( Yine de kesinlikle faydasını gördüm. Programı ancak haftaya gönderebilirim bu arada. Çünkü eski evde kaldı egzersizim. Haftasonu misafir ağırlıyorum, gidebilir miyim bilmem eski eve. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Umarım sevgili Banu ablam, umarım ben de..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Nurten
    Çok tatsız bir durum paylaştığın neye güveneceğimizi de şaşırtan birşey deprem ülkesinde şahıs yapsa daha olası geliyor ama böylesi PESSS dedirtiyor insan hayatı bu kadarmı ucuz ?
    En iyisi sen en azından kendini korumaya çalış mikroplara karşı
    Selam ve Sevgiler

    YanıtlaSil