4 Kasım 2012 Pazar

AĞZIMIZ TATLANSIN

Bu akşam irmik helvası yaptım. Tadı defalarca denenmiş ve garantilidir. Elbette uzman ev hanımlarına ve zevkle yemek yapan her yaştan kadın ve erkeklere tarif verecek kadar densiz değilim. Benim tarifim sana, bana:

  • 1 Paket margarin,
  • 1 Paket dolmalık fıstıkla çevrilir, fıstıklar renk değiştirene kadar kızdırılır.
  • 1 Paket irmik katılır karıştırmaya devam edilir, irmikler renk değiştirirken, fıstıklar da kızarmaya başlayacaktır.
  • Bu arada 8-10 kuru kayısı minik minik doğranarak karışıma ilave edilir.
  • 1 Kase kadar kuru üzüm yıkanır ve karışımın içine alınarak çevrilmeye devam edilir. 
  • Evde ekstradan geçen kış sonu yaptığım portakal reçelim vardı, portakallarından kattım, deneyebilirsiniz. Yoksa limon kabuğu veya portakal kabuğu rendeleyerek muhteşem aromalar elde edebilirsiniz.
  • 2 -3 Su bardağı kadar kaynar su dikkatlice dökülür, eller yakılmadan, mümkünse mutfaktaki en uzun tahta kaşıkla karıştırılır, bu arada suyunu hızla çektiği için ocak kapatılır. 
  • Dikkat ettiyseniz daha şeker katmadık. Şekeri damak zevkinize göre ekleyip helvanın sıcağıyla karıştırıp eritiyorsunuz. Tadına bakıp, iyice soğumadan bir kaç defada, karıştıra karıştıra şekerini ayarlayabilirsiniz.
  • En son olarak bu enerji bombasının içine, ceviz biraz yağlı bir tad verdiğinden genellikle fındık kırığı ekliyorum. Portakal, limon aroması yoksa, hindistan cevizi veya tarçınla da aroma verilebilir. 
  • Demlenmesine bile gerek yok. Ilınınca afiyetle yiyebilirsiniz. Dondurma ilavesi obsiyonel:))

2 yorum:

  1. ohhhhh çok güzel görünüyo ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım irmik helvasına .Ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil