15 Kasım 2012 Perşembe

GRİ MANTO

Gri mantomun kumaşı, epey zaman önce severek aldığım ama bir türlü model belirleyip dikemediğim bir fitilli kadifedir. Size daha önceki bir yazımda göstermiştim. Demek ki stoklar erimeye başlıyor.



Henüz ilikevleri açılmadı, düğmeleri dikilmedi, vatkası takılmadı. Yine de astar işi tamamdır. Yalnız, astar etek baskısının ortasında bir kısım yeri açık bıraktım ki, vatkaları takabileyim. Bu haliyle bile çok hoş oldu. Ancak gece gece ışık yetersiz olunca, dikişimin başarısı pek belli olmuyor.
Evde reglan vatka bulunduğuna dair kuvvetli hislerim olsa da, aramak için yeterli enerjim yok. Bu durumda çarşıya gitmem lazım değil mi? Ama akşam işten çıkınca hava neredeyse kararmış oluyor. Ayrıca trafik de bir yoğun oluyor ki inanın hiç hevesim kalmıyor şehre gitmeye. Nasipse haftasonuna kaldı eksikler. Bitince bir de gündüz çekimi yapmak lazım ki, görsellerle emeğim pekişsin.

12 yorum:

  1. ne hoş bir gri, çok şık olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten güzel renk. Keşke dikmak için kaşmir falan da bulabilsek. Aslında o eşek yüküyle para verip aldığımız mantoların dikişi o kadar kolay ki:))

      Sil
  2. eline sağlık hiç ara verme ilham gelmişken ben 1.5 aya yakındır hiç verimli dikiş dikmedim iyi günlerde giy hafta sonu üzerinde görmek isterim

    YanıtlaSil
  3. Güle güle giyin, güzel günlerde, üzerinizde paralansın...:)))

    YanıtlaSil
  4. Acil çok acil üzerinde görmek istiyorum :)Ellerine sağlık, iyi günlerde giy güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık, iyi günlerde güy rengi de çok hoş...

    YanıtlaSil
  6. Üstünde görmek için ben de sabırsızlanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ooo manto dikmek çok zor olmalı! Elinize sağlık, insanın kendi giysilerini, kırlentlerini dikmesi ne kadar güzel, hem kendi zevkiniz, hem kendi elinizi emeği, tertemiz dışarıda perde diktirdim sigara kokusu sinmişti:((hem de daha ekonomik oluyordur güle güle giyin:)

    YanıtlaSil
  8. Çok şık olmuş ellerinize sağlık,iyi günlerde kullanın...Sevgiyle..

    YanıtlaSil