5 Aralık 2012 Çarşamba

HAVADAN SUDAN

Önceleri hava geç kararıyordu. Akşam gün batımları bir şölen gibiydi. Gökyüzünde feri çoktan geçmeye başlamış olan Güneş, bulutlarla dans ediyordu. Bana da her fırsatta acemice deklanşöre basmak düşüyordu. 










Sonra Güneş daha isteksiz ve az görünmeye başladı. Bulutlar krallıklarını ilan etmeye hazırlandılar; toparlandılar, bir araya geldiler, güçlerini birleştirdiler, renklerini belli ettiler. Coşmaya, azmaya çok hazırdılar. Şu görüntüleri çektiğimin 10 dakika öncesinde, gökyüzünde çok daha müthiş manzaralar vardı ama trafik yoğundu, size gösterecek bir şey yok maalesef, hepsi benim hafızamda. Ancak boş yola gelince, sizler için bu kadarını kapabildim yükseklerden. Haaa, hemen alttaki fotoğraf için, "bir UFO görüntüledim" desem olmaz mı? Olur bence, olur olur...

Sonra bu sabah uyandığımda karşıdaki dağlarımıza kar yağmış olduğunu gördüm. Birden sevinesim geldi. Hemen makinaya sarıldım ama gürültü yapıp eşimi uyandırmak istemedim. Üst kattan daha güzel göründüğüne emin olabilirsiniz. Aşağıdakiler yolda yer seviyesinden çektiklerim. 
 Bence manzaranın en baba elemanı dağlardır. Her mevsim güzeldir dağlar. Her açıdan, her yüksekliğiyle, her kıvrımıyla güzeldir. 

Kış geldi ağır ağır. Fark ettirmeden, sessizce, sinsice... İçimiz yaz olsun sıcak sıcak, kış dışarda kalsın.

5 yorum:

  1. Resimleri tek tek büyütüp baktım çok güzeller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evimizin civarınada daha yüksek apartmanlar yok. Ya da fazla yok:) Bu yüzden daha ne manzaralar görüyorum her gün de işte ancak bu kadarı makinada kalanlar.

      Sil
  2. Çok güzel resimler güzel, bayıldım renklerin ahengine, büyük resimler olsaymış kim bilir daha da güzel görünürdü renkler:) iyi ki paylaştınız çok dinlendirici doğrusu..:) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimlerin üzerine sağ tıklayıp yeni sekmede açarsan ve orada da tıklayıp büyütürsen çoook kocaman göreceksin. Sevgiler.

      Sil
  3. Resimler çok güzel.Doğa bize her mevsim, hatta her akşam, her sabah, müthiş güzellikler sergiliyor. Ne güzel çekmişsin. Teşekkürler.

    Biz hala Şarköy'deyiz . Karlı dağları dün seytettim. Bugün yine bahar havası olunca karlar eridi.
    Aralık sonuna doğru inşata ara verip, istanbula dönme niyetimiz var. Malum kara kış geldi.Son satırların çok hoşuma gitti aynen kopyaladım.

    Kış geldi ağır ağır. Fark ettirmeden, sessizce, sinsice... İçimiz yaz olsun sıcak sıcak, kış dışarda kalsın.

    Evet arkadaşım, dediğin gibi; yüreğimiz, evimiz sıcak olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil