26 Ağustos 2013 Pazartesi

TÜRK YILDIZLARI AFYONKARAHİSAR'A GELDİ

Afyonkarahisar Kurtuluş Savaşı'nın en şiddetli çarpışmalarının yaşandığı topraklardandır. Hemen hemen her sene bir pazar günü Kocatepe'ye çıkarız. Yol boyu şehitlikler, bu şehitliklerde ziyaretçiler için hazırlanmış yazıtlar vardır Okuyup da ağlamadığım bir tarihçeye rastlamadım bu yazıtlarda. Allah bu vatanı bize ayağında çarığıyla, sırtında bebesiyle, canını dişine takarak, kendi hayatı pahasına düşman elinden kurtaran dedelerimize, ninelerimize rahmet eylesin. Türk Ulusuna bir daha böyle kötü günler göstermesin. 
Kocatepe'ye Ağustos ayında, öğle sıcağında bile çıksanız, rüzgarı serttir, üşütür. Ama dedelerimiz yolu, izi olmayan, karanlık dağlardan, soğuk-sıcak demeden; Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Fevzi Paşa ve İsmet Paşa'nın önderliğinde, 1922 yılı Ağustos'unun 25'ini 26'sına bağlayan gece, Şuhut İlçesinden Kocatepe'ye yürüyerek karargah kurmuşlardır. Bu güzergah daha sonra, Afyonkarahisar Valiliği'nin girişimleriyle "Zafer Yolu" olarak düzenlenmiştir. Her yıl 25 Ağustos günü, bütün gün ve bütün gece Afyonkarahisar Kocatepe Üniverstesi'nin Zafer Etkinlikleri yapılıyor. Elbette Valiliğin, Belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, diğer üniversitelerin ve halkın da coşkulu katılımları oluyor. Pazar günü kardeşim ve eşi de bu 12 kilometrelik yolu yürüdüler. Sabah gün doğarken Kocatepe'ye varmışlar. Kim bilir ne duygulu bir yürüyüş olmuştur. 
Senelerdir 26 Ağustos günü Türk Yıldızları da Afyonkarahisar'ı şereflendirirler. Daha önce hiç fırsatım olmamıştı seyretmek için. Bugün iş çıkışı oğlumla çarşıya indik. Ancak Afyonkarahisar'ın kurtuluş törenleri ikindi saatlerinde yapıldığı için, kapalı yollar yüzünden trafikte kilitlendik. Ara sokaklardan kendimize çıkışlar ararken üstümüzden Türk Yıldızları geçmeye başladı. Hemen havaalanına doğru yol aldık. Havaalanına gelmeden de bir sürü aracın yol kenarında park edip dörtlüleri yakıp seyre daldığını gördük. Biz de onlara katıldık.   
Hiç de net fotoğraflar çekemedim elbette. Net olarak yapabildiğim tek şey gurur duymaktı. Türklüğümden, atalarımdan, toprağımdan gurur duydum. Allah askerimizin başını her daim dik tutsun, ayağına taş değdirmesin, kötüye meydan vermesin! Türk Yıldızları Allah sizi de korusun, mavi göklerde kanadınıza toz konmasın! Çünkü kim ne derse desin, bu ülke insanının, hala daha en çok güvendiği kurum Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. 






8 yorum:

  1. okurken tüylerim diken diken oldu. dilinize sağlık... Atalarımızın hakkını asla ödeyemeyiz. Rabbim hepsine rahmet etsin, en güzel cennetlerini nasip etsin inşallah. Aynen bende sizin gibi Türklüğümden, atalarımdan, toprağımdan gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Oralarda gençliğini, canını feda edenlere bugünümüzü borçluyuz. İnşallah onların kemiklerini sızlatmadan, açtıkları yoldan devam ederiz.

    Türk yıldızları kelimenin tam anlamıyla muhteşem! Ben de Eskişehir'de seyretme imkanı bulmuştum.

    Çok güzel bir yayın olmuş, kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de gelip yerinde görseniz o şehitlikleri... Boğazınızda bir yumruk oluyor, ben bu vatana layık olmak için ne yaptım acaba diyorsunuz. Katılım için teşekkürler.

      Sil
  3. güzel ve yararlı bir paylaşım olmuş teşekkürler daha çok gençlerimizin okuması lazım bunları diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. amin rabbim bir daha bu ulusa savaş kan ,acı gözyaşı göstermesin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin arkadaşım. Afyon'a gel, seni de Kocatepe'ye götüreyim.

      Sil